Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 19

• 18 201
  • 554
  •   1
Отговори
# 540
Все си казвам че ще мажа предимно корените и само от време на време цялата коса... и все накрая всичко съм наплескала 😆
Но то при мен това всичко не е хич впечатляваща маса от коса и като завия с найлон и стои, си се наквасва пак. Тънка коса, че и не от най-гъстите, малко ѝ трябва. Иначе и аз предпочитам да не потъмнява съществено, а когато съм я пуснала по-дълга си се натрупва пигмент надолу.

# 541
Здравейте, дами! Знаете ли дали във Варна има друг физически магазин, освен Био Балев, откъдето мога да купя къна Cultivators? Последният път имаше много малко цветове. Аз от две години се боядисвам с Карамел, нямаше и реших да взема Кафяво, но се обърках и купих тъмното. Имам останали още пакетчета (защото съм с къса коса), но не мисля да ги използвам. Ще се опитам пак да я изсветля постепенно - с Орех или Кафяво, но не знам къде да ги намеря.

# 542
Cultivators има и в магазин Зелен на Мария Луиза срещу Общината.

# 543
Cultivators има и в магазин Зелен на Мария Луиза срещу Общината.
Сърдечно благодаря!

# 544

Здравейте, дами! Обещах да пиша за Light Mountain. Не успявам да направя хубави снимки и няма да може да придобиете реална представа, защото се виждат като единични непокрити косми, а са си много. Та моя опит с Dark Brown и с Medium Brown е, че покриват, колкото Cultivator's или малко повече, но пак не покриват добре, особено където са най-многото бели косми, около лицето. Ще пробвам къносване в 2 стъпки, пък да видим.

Последна редакция: пт, 16 яну 2026, 10:16 от anmasu

# 545
Само 3 седмици след боядисване съм с 1 см поне бял корен и явни тоя уикенд ще се мажа. Мисля да си дам един последен шанс за боядисване в една стъпка, че наистина ми е много досадно да се занимавам.
Тъй като по принцип аз си се харесвам и червенокоса, бих преглътнала някакъв хубав червен цвят, но не и това рижаво на чистата къна. Та си мисля да направя смес от къна и 1 с. л. къна, да я оставя да си пусне цвят и накрая да ѝ добавя 2 с.л. индиго, евентуално да не е ярко оранжево. Нямам идея на вече много шарената ми коса какво ще стане, защото аз надолу съм с тъмна коса, после става едно по-сред от нагоре си е рижаво, а в корена - бяло с някакви остатъци от естествения ми кестеняв цвят Animal See No Evil
Не знам каква боза ще стане, само се надявам, че ще покрие бялото и поне месец да не се занимавам с тая коса.

# 546
Е, как един месец? На втората седмица белите корени ще са видими. Дали с къна или боя, няма значение.

# 547
Blush
Признавам, така е, ама нямам нерви на 2 седмици да се боядисвам. Ако са ми се хванали много добре корените, както става с чиста къна, тогава това, което е прораснало го търпя някак, не е чак толкова зле. Ама сега изглеждам все едно не съм се боядисвала от 2 месеца, защото не ми хвана добре боята самите корени последния път.
Ти колко често се боядисваш?
Ох, чудя се дали аз нещо не бъркам и трябва по-често да се мазотя Thinking

# 548
Е ти на косата дето тепърва ще пораства не знам как смяташ да повлияеш...
И моята расте бързо. Вариантите са ми два - или да мажа по-често, или да я търпя с видим корен до месец някъде. Предимно се случва второто, въпреки че и моята е много бяла вече около лицето ми. Трета опция поне аз не знам.

# 549
И аз не знам дали не бъркам, защото се мацам на мръсна коса. Така че може би трябва да пробвам веднъж на чиста. После - не ми харесва тъмната къна, а тя май е по-покривна. Трето, бях пропуснала това със сулфатните шампоани, вече съм с безсулфатен (снимките, които публикувах са от 1-во измиване с безсулфатен, след къносването с Medium Brown на Light Mountain).
Останалите инструкции ги спазвам. Почти винаги стоя над посоченото време и изплаквам само с вода.
natka, то проблемът не е в това, че косата израства, то се вижда още на 7-10 дни, че корените не са покрити добре (да не кажа, че веднага след къносването).
Ще върна назад, защото вече питах и ми отговорихте поне 2-3 пъти - индигото прави цвета по-тъмен, нали? За да знам какво да предприемам. Тоя Dark Brown се чудя дали да го пусна за продажба или да го смеся с някакво кестеняво/тъмно русо, за да мога да го ползвам. Че поръчах 2, за да не плащам доставки.

Последна редакция: пт, 16 яну 2026, 17:49 от anmasu

# 550
Аз се къносвам през две, три седмици. Само около челото и до ушите. Колкото хване- толкова.

# 551
И аз се къносвам само отпред, ама май никога не успявам на 2 седмици, ходя си бяла Sad Обаче сякаш къносаната коса има по-плавно преливане между боядисана и бяла коса и изглежда по-естествена косата, отколкото боядисаната с химическа боя. Така ли е или глупости говоря?

# 552
Така е.
При мен бялото се вижда само отгоре, където ми е пътя.
Освен да се опитам някакси да мажа само там…

# 553
При мен сега където израства, надолу нали беше пепелно кафяво, горе корените ми са тъмно русо/светло кестеняво и в средата е едно средно. Малко като обърнато омбре.

# 554
  • Бургас
Момичета, може и да знаете, но все пак да кажа ако някой не знае, за зор-заман имам едно нещо като червило на Голдън Роз. С него си боядисвам, когато ми лъщят корените, но бързо се омазнява после. Виждала съм в тему разни неща също, но се бях запасила от Турция с тези и не съм поръчвала други.

Общи условия

Активация на акаунт