Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 19

• 14 387
  • 443
  •   2
Отговори
# 15
Здравейте, бях се отказала от къната няколко години и си бях върнала естествения цвят на косата. Но с годините забелязах, че косата ми започна да изтънява и реших отново да я къносам. Преди като използвах къна се доверявах на хенафокс основно. Този път направих поръчка от Зоя на индийска къна (ауми) и какво се оказа изумлението ми като започнах да отмивам къната - косата не беше като бодлива тел, не се заплиташе, не стържеше по ръцете ми както с други къни, които съм ползвала. След измиването беше лъскава и гладка, просто съм впечатлена от тази марка къна. Мислех да се запася с още един пакет, но няма смисъл да остарява месеци докато реша пак да се къносвам.

Последна редакция: ср, 11 дек 2024, 18:43 от KeepSmiling

# 16
Блгодаря ви момичета!
Много сложно ми звучи всичко, голяма мацаница. Аз не искам да си сменям цвета, само побелелите вече да се оцветят малко, да не сивеят. Те са предимно около ушите и се виждат повече, когато косата ми е вързана. Сега, като я подстригах и пада надолу, много малко бели коси има. Дъщеря ми ме разби, погледна ме изненадано и каза  
- Че ти имаш ли нужда?!
И тази реакция съвсем ме разколеба да опитвам.
Погледнах тази индийска къна, но пише  оранжево-червен цвят. Не искам такива червеникави нюанси, червеникавото не е моя цвят, не ми отива.  Аз съм със сини очи и тъмна коса, която няма кестеняви нюанси, но не е и черна. Все едно с боички - към тъмно пепеляво русо добавяте черен цвят, а не кафяв и така потъмнявате цвета. Нямам никакви кафеви нюанси. Не зная как се определят такива цветове. Май ги водят и тях кестеняви, но нямат кафявата топлина на кестен, а е студен цвят.  И ако ще слагам къна, искам да посигна същия цвят.

А ако си сложа къна, или билкова боя, след колко време трябва пак да повторя?  Измива ли се след време?

# 17
  • В полите на Пирин планина
Трудна работа... С къна се постига ръждиво-червено. С добавка на амла и индиго може да се постигне студен цвят, но индигото се отмива най-бързо.
Защо не пробваш на белите коси с шампоан оцветител?
Иначе си е голяма мацаница с къната, да.

# 18
С индиго и амла към оксидиралата (престояла да отдели цвят) къна при мен става топло кестеняво. Тук-там се получава по някой косъм, оцветен в светло ръждиво, там, където е бяло. Но не е червено, все така съм брюнетка Simple Smile

# 19
Diorela,

Според мен пробвай с билкова боя, а не със къна и индиго. Щом нямаш толкова бели коси - ще хване добре.
Относно цвета… То си е много индивидуално. Аз се боядисвам с кафяви тонове, но студени, които да не червенеят.
Май най-доволна съм от Кхади - пепелно кафяво. Но има голямо разнообразие, тъй че разгледай, харесай си, пробвай. Не е нито много сложно, просто забъркваш сместа с топла вода, мажеш се, чакаш, миеш се.
Това с многостъпковото боядисване с какво ли не на мен лично би ми било много досадно, мен ме мързи и това, което правя да го правя всеки месец, но няма как иначе да крия побелялото. Но наистина при мен е чист мързел, лесно е.

https://hennafox.com/product/560/khadi-bilkova-boya-za-kosa-pepe … o-kestenyava.html

# 20
Здравейте, от скоро се боядисвам с Билкова боя тъмнокафяв цвят на Хенафокс (в пликчетата), цвета ми харесва много, добре оцветява, но тук таме където имам бял косъм или изобщо не е оцветен или е оцветен на половина… опитах се последния път да добавя и малко индиго допълнително, но пак същото… стоя около 2-3 часа… къде бъркам?! чета, че УЖ белите косъмчета се оцветяват, но при мен нещо не става…. добре, че са малко и на рядко та гледам да не им обръщам много внимание, но пък се дразня така

# 21
  • София
Опитай да стоиш по-дълго, 3-4 часа.

# 22
Пробвай да добавиш чиста къна, престояла няколко часа, за да пусне цвят. Готовите смеси също не покриват белите коси при мен, затова ги избягвам.

# 23
Да не правиш сместа твърде рядка?
Аз се боядисвам с точно същата готова смес и не съм имала подобен проблем. Белите косъмчета след боядисване са по-светли от останалите, но резултатът на мен ми допада и е задоволителен. Стоя намазана поне 3 часа, както е посочено в инструкциите.

# 24
Ами да кажем малко по-гъсто от боза, за да мога да я разнасям с четката..

# 25
Знам, че няма привърженици, но години се къносвах с къната на eagles. Не съм имала никакви проблеми-точно обратното- косата ми растеше като луда, с плътен косъм и без цъфтежи. Обаче, не ми се занимава вече. Ама хич. Сега съм оставила косата да израства, но без къната има осезаема разлика в бързината на растеж, колкото и маски и шампоани и тоници и каквото там да ползвам. Преди ползвах и една серия за растеж на косата, в комбинация двете неща бяха брутални, но ми се алергизира скалпа, а и сега съм бременна и не смея повече да ги ползвам. Та скоро няма да се махне къната . По принцип моят цвят е тъмно русо - светло кестеняво, нещо такова. Къната, която ползвах е кестен, последно май октомври се къносах, от тогава се е поизсветлил цвета, бие леко на кафяво с червеникав отенък, но искам да го махна или поне да го изсветля още. Има ли изобщо начин? Гледах с оцет и със водка също.
Косата ми е къса, не става за подстригване още 😀
Аз тъкмо си намерих фризьорка в моя град, която нямаше проблеми и с къна да се занимава, верно плащах си и къната и боядисването, ама не правех мацаница у нас и по себе си ( а и нямам правилна техника за нанасяне, не успях да се науча). Но се преместих в София, а тук силно ме съмнява някой да се занимава с какъвто и да е вид оцветяване извън боя за коса.

Миналата година изчаках малко да израсте и се боядисах с ярко червена боя ( при фриз), но надолу разбира се стоеше тъмно. Уникален беше цветът, искам да се боядисам пак така, но да е равномерен вече или да си направя някакъв различен цвят. Което няма как да стане с къна отдолу.
Ясно е, че основният вариант е да чакам да израсте и малко по малко да се подстригва, но на този етап не съм готова за подстрижка. П.с. Не съжалявам за къносването, косата ми е била в най-красив и здрав  вид точно в тези години, нищо, че е боклукска къна.
Съжалявам само, че съм жена и искам от време на време промени. Най-вече пролет и есен 😅 ще се радвам ако някой знае някакъв метод поне за леко изсветляване.

# 26
  • В полите на Пирин планина
Маска с вит. С и шампоан. Намачкваш дражетата от една лента витамин, разбъркваш в някакъв съд с достатъчно шампоан, намазваш дължините и стоиш половин-един час. После миеш. Понякога се налага да се направи няколко пъти.

Може и маска с мед и канела. Но тя е по-слаба. Маска с масла и загряваш. Маска с жълтък и зехтин.

# 27
Аз с масла си правя от години, не става с това. А с жълтъците колкото и да ги деля ми остават бели парцалчета после. А и се мия с топла вода. Ще пробвам това с вит.Ц. Мога преди това да облея с оцет, но се чудя ябълков или винен. И мед и канела ще провам, но имам само лавандулов мед.

# 28
  • Бургас
Киселото мляко също сваля, но мирише косата.

# 29
Аз съм вкъщи, ще го преживее ММ. Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт