Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 19

• 14 378
  • 443
  •   1
Отговори
# 30
Маска с вит. С и шампоан. Намачкваш дражетата от една лента витамин, разбъркваш в някакъв съд с достатъчно шампоан, намазваш дължините и стоиш половин-един час. После миеш. Понякога се налага да се направи няколко пъти.

Може и маска с мед и канела. Но тя е по-слаба. Маска с масла и загряваш. Маска с жълтък и зехтин.
Даже няма смисъл от това упражнение със стриването на хапчета витамин Ц - една кутийка чист на прах, примерно от ДМ и чиста работа. 100 грама са в нея, ако го обърнеш в тия мъничките таблетчици дето ги има още от едно време, излизат 1000 хапчета, а цената на кутийката е едноцифрена.
Сваля по малко цвят наистина, от къна не особено драстично но пак сваля.

# 31
  • Бургас
Здравейте, някой знае ли защо къната на Хенафокс е изчерпана по онлайн сайтовете?
Ще има ли зареждане...
Дали ще има по био магазините?
Днес си намазах главата, стоя и се ядосвам, че тече и че стоя толкова време, но нямам друга алтернатива.
Свършила ми е къната, смесих остатъка от Култиваторс Бургунди с тъмнокестенявата боя на Хенафокс и сложих две лъжици от хибискус на Хенафокс, буквално по шепичка ми беше останало от двете бои.
Гледам, че все пак се е оцветила косата, ще стоя поне три часа, но се притесних, че няма къна, основно нея ползвам.

# 32
В Зоя гледам че има. Аз от там си поръчвам билковата златисторуса боя на HennaFox.

# 33
Здравейте, някой знае ли защо къната на Хенафокс е изчерпана по онлайн сайтовете?
Ще има ли зареждане...
Дали ще има по био магазините?

Аз намерих в DM,  но май я нямат онлайн.

# 34
Аз съм ползвала на Хенафокс доста години но по някое време нещо не останах доволна, може и до партида да е било де. От 1-2 години минах на Тричуп и нямам забележки към нея, мисля че тук в тази тема я препоръча някой.
Според мен си струва да се пробва.

# 35
Тричуп имат хубави продукти, аз ползвах маслата за коса.

# 36
Къната им ме изненада много приятно - и с качество, и с цена. Друго тяхно не съм пробвала.

# 37
  • Бургас
В Зоя също няма на Хенафокс.
Ама като качество не е най-най-най...
С тъмнокестенявата боя и Култиваторс стана горе-долу...
Много ме е яд, че не мога да ползвам химична боя.
Колкото и да се старая, около слепоочието и на челото си стои по-светло, няма как да се покрие идеално бялата коса с къна и билки.

# 38
Ох, и аз все повече побелявам и все повече не ми хваща в корените, аман. В момента съм с Кхади пепелно кафяво, ама се чудя дали да не пробвам сама да бъркам някаква смес от индиго и къна. Или първо да се боядисам с къна само и после след ден-два само с индиго. Какво ще ми препоръчате?
Честно казано, предпочитам да не се мазотя и да стоя 2 дни по 4 часа, също така малко се притеснявам да не стане много тъмно.
Знам, че сте писали по-назад, но ако някой може да ми синтезира основното, ще съм благодарна 😃.

# 39
  • Бургас
Много ми е бяла вече косата.
Това препоръчват, първо къна и после с тъмнокестенявата боя или индиго.
Аз обаче толкова цапане и плескане не мога да понеса.
Тече, цапа, не смееш да мръднеш...
Че и два пъти един след друг... не.

# 40
И моята вече е много побеляла, особено в предната част на главата. Назад към тила има още от моя си цвят повечко и там пък става по-тъмна като се натрупа цвят и от къната...
Но честно казано на мен ми харесва това което се получава с къна и не вярвам скоро да се откажа от нея. При мен си се получава цвят който ми харесва и ми отива, дори върху бялото.
Досадно е като израстат корените, но то това си е така и с боя, не е от къната.

# 41
Мария, само че аз искам да получа да кажем, средно кестеняво. Чудя се дали да не пробвам един ден с къна и после на следващ или там, след 2-3 дни с обичайната билкова боя… но да, досадно е.

Натка, ти си си намерила решение с червения цвят, всъщност аз се харесвам и червенокоса… Ох, сега почнаха да ми влизат разни грешни мисли в главата, откога не съм била червенокоска 😃.
Та каква чиста къна препоръчвате, момичета? Тричуп, чела съм и за някаква Бахарика… Откъде ги купувате, аз досега ползвам само или сайта на Хенафокс, или Зоя, или някой от тези биомагазини, но там се продават само нещата, които има в Хенафокс, друго не съм виждала.

# 42
  • В полите на Пирин планина
На две стъпки по принцип хваща по-добре, като може и в един ден да се маже, защото с индигото се стои за кратко, а не два часа. Може да стане по-тъмно, трябва да се пробва с по-кратко стоене и при нужда да се увеличи времето. Не пречи да се нанесе къна, да се стои примерно 3 часа и след това отгоре да се нанесе за половин час от билковата боя, за да тушира червеното и да стане кестеняво.

# 43
В Бахарика имаха една турска насипна, пак тук я бяха похвалили. Нея всъщност замених последно с Тричуп, че нещо ми стана съмнителна - супер ярко зелена и дори след като е отделила пигмент сместа пак зелена си стоеше. Това не е нормално и предполагам че е оцветена с нещо за да изглежда по-прясна къната.
Но споменах че от година-две съм с Тричуп и от тогав ане съм вземала тази от Бахарика, съответно не знам в момента дали е добра. Известно време бях много доволна от нея.
Тричуп между другото вземам точно от такъв здравословен магазин, имат и Хенафокс там наистина.

За яркия цвят от къната - аз си го харесвам много и единственото което ме е спирало да нося такъв цвят е бивало че трябва по-светла основа, естественият ми цвят е светло кафяво. А косата ми е тънка и няма да устиска на изсветляване, за да постигна това. Отделно че с химичните бои червеното иска суууупер честа поддръжка защото се измива бързо, а аз мия през ден и ще си виждам косата хубава само за седмица сигурно Grinning Мерси, не искам, а пъ ще стане и на метла от това. Боядисвала съм се с боя но винаги се връщам към къната след известно време.
Та, сега както върху побелялата коса става ярко с къната, му се радвам много даже. То е повече около лицето, а на тила още си е върху моя цвят и по-тъмно, но не е рязка разлика и стои сравнително естествено, абе харесва си ми. И по-тъмно червено харесвам, но като цяло съм типаж без много контраст и не ми отива по-тъмно.

# 44
  • Бургас
С бяла коса и къната си иска поддръжка.
За 10 дни светват белите корени, за 20 вече съм за къносване.
Ако стоя един месец без да се къносам, стои ужасно.
През деня изглежда още по-зле:

Общи условия

Активация на акаунт