Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 19

• 14 358
  • 442
  •   1
Отговори
# 45
Мария, то и с обикновените бои е така. Корените бързо лъсват.
Аз обаче се ядосвам, че примерно едни 3-4 см от корените не ми се оцветяват добре при боядисване и все лъщи нещо бяло отгоре (аз имам някакъв път).
Реших следващия път да се боядисам само с къна, ще видя какво ще има в Зоя като наличности, пък ако не ми допадне резултата, след няколко дни ще си сложа от моята билкова боя, за да се върна пак в кафявата гама.

# 46
  • Бургас
На бели корени и къната не хваща добре.
По дължината вече се натрупва и е плътена и хубав цветът.
С бели корени явно ще си ходим като шарени килимчета...

# 47
Олей, отчайваш ме…

# 48
  • Бургас
Ами ето в корените.
Наживо си личи много.
Просто не хваща достатъчно нито за два или три часа, нито за цяла вечер...
За моята коса явно не е подходяща като покривност къната, но го правя поради липсата на друг вариант. Със сива коса изглеждам още по-зле, все едно е мръсна и ужасно ме състарява.

# 49
Ау, ама то много рижаво седи на бялото!
Да, определено, ще се наложи отгоре да слагам някаква кафява боя.
Благодаря ти, че сподели.

# 50
  • Бургас
Моля.
А надолу като се натрупа си изглежда добре.

# 51
Да, то и само с боя изглежда супер надолу. Но в корените - прошарено.
Ами явно ще трябва да се примиря, че ще е така, аз също не смея да се боядисвам с амонячни бои, защото ме сърби жестоко. А безамонячните не покриват белите коси и те много добре, пък и скапват и те косата.
Старост - нерадост 🤪.

# 52
Рижаво си е върху бяло или светло русо, то с чиста къна нама какво друго да е. Такъв е пигментът в нея просто, върху друг цвят не стои толкова оранжево но то е защото се наслагват там.
Моята сега и май повече побеляла около лицето, но пък преди това си беше почти русо точно там и съм свикнала явно, не ми прави впечатление Grinning

# 53
Може ли да покажеш ти как си? Без лицето, разбира се.

Иначе аз съм ето така в момента, косата поне ми е къса и търпи експерименти 😆:

# 54
Съвсем добре се получава кестенявото с къна, индиго и амла. Е, на слънце е с топъл, червеникав оттенък.
Скрит текст:
Корените ги подновявам често с готова замразена смес от камерата. Що-годе еднородно става, мисля, че за домашно боядисване с билки е съвсем прилично.

# 55
Аз пък досега се къносвах с готовата смес на Хенафокс - кафяво. Не намирах разлика с естествения ми цвят (все едно не съм къносана), а белите косъмчета около челото рижавееха.

Последният път не съм догледала и съм си поръчала тъмно кафяво. Еее не мога да се нарадвам. Цялата ми коса е в по-тъмен нюанс, а белите косъмчета отпред са в същия нюанс, а не рижави.

Не знам партида ли е, късмет, случайност, но никога не съм харесвала толкова косата си Simple Smile И е особено жива. Определено минавам на тъмно кафяво Simple Smile

Иначе не смея да експериментирам с друг вид заради алергия от боя, но сегашният резултат ми е напълно ок.

# 56
Ванеса, можеш ли да снимаш колко тъмно се получава с тази боя на Хенафокс?
Аз съм пробвала с тъмнокестенявото на Култиваторс, но там дължините стават почти черни и не е точно моя цвят.

# 57
Вероятно зависи и базовия цвят какъв е, но при мен определено не изглежда черно.

Скрит текст:

# 58
Ванеса,
Моят базов е горе-долу подобен в момента, може би една идея по-светъл.
Но да, убеди ме, ще я взема нея, че с къна и още мазотения не ми се занимава изобщо.

# 59
А как минавате от къна към боя? Чувала съм, че става зелена.

Общи условия

Активация на акаунт