Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 19

• 14 378
  • 443
  •   1
Отговори
# 60
Искам да попитам ползвали ли сте тази къна, тъй като "моята" не е в наличност и се чудех да взема ли тази
https://www.zoya.bg/%D0%A7%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0-%D0%BA%D1%8A% … _8A_D0_BD_D0_B0-s
"Чиста къна на прах, Ayumi, 200 г"

# 61
Аз съм я ползвала, днес забърках последните 50 гр от нея за утре. Но моята разфасовка беше от 500 гр,, на разпродожба беше в Зоята. На мен ми харесва, малко по-едро смляна е от къната на Хенафокс. Отдавна съм ползвала  разфасовка от 100 гр на същата марка, пак ми хареса.

# 62
Току-що се боядисах с тази къна, за първи път се правя с чиста, а не с билкова боя, защото ми писна от белите коси, които хич не ми се хващат в корените.
Е, сега след 4 часа с къната, вече няма бели коси. Всичко е… да кажем бакърено. Разбира се, надолу не е хванало и съм с тъмна коса (бях досега с пепелно кафявата на Кхади). Но пък ужасно много се харесвам, на мен ми отива червеното, отдавна не съм се правила така и е приятна промяна. Мислех след няколко дни да плесна една смесица от индиго и къна, но сега мисля да си оставя този цвят, тъкмо да видя как ще се държи след няколко измивания.
За съжаление на тази светлина изобщо не се вижда какво се е получило, тъй че снимка няма да прикачвам.
Но съм много доволна, с билковите бои напоследък все не успяваха да се покрият белите коси хубаво.
Иначе - косата ми е супер слама, но аз я мих без шампоан, само малко маска и сложих вместо балсам. И никакви стилизанти. Предполагам, че това ще се оправи като я измия след няколко дни и си я направя както обикновено.
Хм, и ще си ходя явно с оранжеви ръце. Нямах ръкавици и се боядисах така направо. За разлика от болковите бои, къната цапа кожата яко. 😅

# 63
Ръцете се измиват сравнително бързо, не е толкова страшно колкото изглежда отначало.
Странно ми е че казваш че къната не ти била хванала по дължините... Тя си хваща, но върху тъмна основа какво очакваш да видиш? На слънце ще имаш червеникав отблясък и толкова. А и съди за цвета от къната след поне ден още, той се развива още малко.

# 64
Грешно съм се изразила. Хванала е, разбира се, но върху боядисаното кафяво стои тъмно с червеникав отблясък. Белите коси са си червени. Аз честно казано очаквах да съм по-оранжева и сега съм приятно изненадана от хубавия цвят, тъй че ще си го оставя задължително да го видя как ще се развива.
Малко ме притеснява какво ще стане като избие белия корен, но ще му мисля в движение, предполам, че няма да е крайно сложно са се върна към кафяво по-нататък. Но определено ще бъркам сама боя, ефектът върху бялото много ми харесва.

# 65
Е, като избие бял корен, ще го вапцаш пак, какво друго? Grinning Дасега нали пак така си правила като израсте.

# 66
Хахаха,
Разбира се, но някак беше по-незабележимо, защото се боядисвах в близък до естествения ми цвят. Сега не знам каква боза ще излезе след 2-3 седмици отгоре 😆.
Оф, обаче нещо ме понасърбява скалпа.. Може би другия път ще мия с шампоан…

# 67
  • Бургас
Винаги сърби.
Аз не мия с шампоан, но след измиване с вода на къната, мажа обилно с балсам или маска и хубаво втривам в корените.
Иначе е хем суха, хем на клечки след къносване косата. Поне при мен е много ужасна в първите дни след къносването.
Лъснаха ми вече белите корени, но още няма да се вапцам. Чак другата, че ако изтърпя и по-другата седмица.
Не може на всеки две седмици, а за десет дни се показват белите корени.

Последна редакция: нд, 16 фев 2025, 18:16 от mariqivanova799

# 68
По някое време и аз само изплаквах къната с вода, ама е много досадно това. Почнах си пак да мия с шампоан, че и балсам си слагам, аз без него ще ходя като разплетена кошница. Чуплива коса, полуизправена веднага след къносването, че и от самата къна отначало стои по-суха - хубост и чудо, ум да ви зайде Joy Няма някаква драстична разлика за цвета със и без шампоан, не си струва просто.

# 69
Мисля, че причината за такъв сърбеж може да е пресушаване, къната предразполага. Като правя къната, 50% от течността е глицерин, тогава това го няма. Или се добавя алое, гел или на прах.

# 70
  • Бургас
Остава фин прашец след първото, че и второто измиване.
Това сърби.
Първо мислех, че е алергия, не е, нямам зачервяване, няма парене.
От индигото обаче малко ми пари и май само чиста къна ще ползвам, спя с нея лятото(зимата ми е студено) и нямам никакъв проблем засега, дано и за вбъдеще.

# 71
Че има ли смисъл чак от спане с къната? 2-3 часа и стига толкова, тя след тях боядисва ли повече?

# 72
  • Бургас
Че има ли смисъл чак от спане с къната? 2-3 часа и стига толкова, тя след тях боядисва ли повече?
Малко по-наситено става.
Колкото повече стои, толкова повече се натрупва по косъма.

# 73
Пробвала съм с по-дълъг престой но си признавам че беше доста отдавна и имах мнооого по-малко бели коси тогава. Поне върху естествения ми цвят не съм забелязала разлика, а около лицето ми са направо руси тези като бебешки косички дето са. Върху съвсем бяла може и да е друго, де.
Иначе натрупването става с повече къносвания, моята чак ме дразни по дължините че става по-тъмна с времето. И все казвам че ще мажа само в корените повечето пъти... Познайте дали не нацапвам накрая всичко Grinning Тя моята коса е и тънка, и рехава - като я събера под найлона и без това ще се накваси повечето, ами поне по-раномерно да е. Тока че си се натрупва пигмент сериозно.
Прихапваха ме на 2 пъти във времето за тия номера с витамин Ц, да сваля малко от натрупаното, става донякъде. И като знам че вече ще се къносвам, мия 1-2 пъти с дълбокопочистваш шампоан, наумила съм си че и той сваля малко пък дали е така не се знае Grinning

# 74
  • Бургас
Аз не мога само в корените.
С къна не ми се получава, всичко омазвам.

Общи условия

Активация на акаунт