Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 19

• 18 845
  • 608
  •   1
Отговори
# 75
И аз не мога само корени, то моята е къса до под ушите на каре, тъй че мажа всичко.
А и тъй като ми е много тънък косъма, използвам, че така се уплътнява и стои по-гъста някакси.

# 76
Е тя щом е къса, няма да имаш от нея дължини дето 2 години примерно са натрупвали пигмент от къносване всеки месец Grinning На дълга коса си е проблем ако не искаш да става тъмна.

# 77
Моята е над раменете, гъста. Вдигам я на кок високо, и мажа само основата на косата. Ако е по-къса, може да се раздели на сектори, на по-малки опашки.

# 78
  • В полите на Пирин планина
Преди като се къносвах, намазвах подобаващо дължините със зехтин , кокосово или рициново масло (каквото имах налично) и мажех корена обилно със сместа - къна или билкова боя, след което размачквах навсякъде. Така хваща по-малко по дължините и освен това маслата ги подхранват.

# 79
  • Бургас
И аз горе-долу така правя. Каквото/ако остане го слагам отгоре и отпред, защото там ми е бялата коса.

# 80
Дами,
Вече месец се разхождам шаренка след боядисването ми само с къна при основа кафяво от билкови бои и е време за ново боядисване. Определено не искам да съм в червеникавата гама, но не искам да ми става и твърде тъмна косата.
Мисля да забъркам къна с индиго 1:1, но се чудя дали да сложа и амла. Искам да постигна някакъв средно кестеняв цвят и разбира се, добра покривност на бялото. Само с къна последното стана топ, но съм рижавка 🤭.
Та, според вас, има ли смисъл да добавям амла или да бъркам къната с индигото и каквото стане?

# 81
  • София
Ако имаш амла, сложи, тя е полезна за косата.

# 82
Доколкото съм чела, не е хубаво да се добавя амла към индиго, защото е киселинна, а индигото се нуждае от основа (сол) за да отпусне пигмент.

# 83
Здравейте!
Оказа се, че по една или друга причина не съм получавала нотификации за нови отговори в темата. Изчетох сегашната тема и "проблемите" ни все още са едни и същи.
За да избегна ръждивите кичури от двете страни на челото купих тъмнокестенява къна на Хенафокс. Уви, при отмиването нюансите са патладжанови. И от тях искам да избям. Simple Smile Няма пълно щастие, но не искам да боядисвам косата с химически бои. Предстои ми къносване и се чудя дали да забъркам някакво съотношение къна- индиго или да си ползвам готовата тъмнокестенява смеска...

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 06:48 от mariat

# 84
  • В полите на Пирин планина
Можеш да добавиш оксидирала къна към смеската, за да тушираш твърде тъмните нюанси. Или касия, за да намалиш интензитета им.

# 85
Mariat,
Тъкмо си купих същата боя. Патладжанови оттенъци ми звучи супер, защото в момента съм рижка 🤭.
Колко време стоя с нея? Че пише 3 часа. Аз рядко засичам време, понякога стоя 5 часа, понякога 2. Но не ми се иска да стане много тъмно тип черно.
Бъркочите ще ги запазя за следващия път, че ми се развали везната, а съм решила, че ТОЧНО ДНЕС трябва да се боядисам и това е 🤣.

# 86
О, стоя много часове с къна- 5- 8 часа.
Аз по принцип боядисвам само косата около лицето. Само там имам побеляване. По- точно около очите. Цялата коса много рядко къносвам.

# 87
А има ли разлика като се стои по толкова дълго? Имам бегъл спомен че някъде бях срещала че над 3-4 часа вече било все тая, ама не помня подробностите. Помня само че се успокоих за мен си че каквото мога го правя и няма смисъл да пробвам по-дълго Grinning

# 88
Нямам идея, честно. Аз влизам в банята, за да измия къната, след като съм наготвила вечерята, за да не си омирисвам косата на манджи.

# 89
А, ясно, аз помислих че ти е цел да престоиш по-дълго за по-хубаво оцветяване. Ако не се въртях толкова като спя, ми е минавало през ум да се намажа вечер и да мия сутринта, за да не го търпя с часове на главата си че ме дразни а да мине това време докато спя и мога да го игнорирам Grinning После си представих какво мазало бих сътворила че наистина доста шавам. И до там беше тази ми идея Grinning

Общи условия

Активация на акаунт