Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 19

• 19 131
  • 620
  •   1
Отговори
# 90
Абсурд да спя с къна.

# 91
След забъркване на каната с топла вода, до колко часа след това може да се използва? Обикновено я правя вечерта и я използвам на другия ден.
Каква я свърших този път - щях да се мажа във вторник, но успях чак в петък. Да очаквам ли, че ще хване цвят или ще е напразно?

# 92
  • В полите на Пирин планина
Трябвало е да я замразиш.

# 93
Сложи си я.

# 94
Не пречи да изпробваш първо щом се чудиш, аз вече и не чакам особено ами често забърквам с гореща вода и мажа съвсем скоро след това та и аз го правя за да видя пуснала ли си е пигмента.
Мацвам малко примерно отвътре на китката на ръката, държа 2-3 минути и отмивам. Трябва да стане отчетливо оранжево петно на кожата. Маха се като си измия ръцете още няколко пъти, затова и на китката го правя, то за малко стои намазано така че се измива. Но си показва много хубаво, когато се съмнява човек.
Иначе и на мен ми се е случвало да забъркам и нещо да се случи, ако не успея да я използвам същия ден, мятам забърканата къна във фризера.

# 95
Пред вид умерените температури в момента, вероятно на къната й няма нищо. Между другото, можеш да замразяваш и размразяваш и няколко пъти.

# 96
  • Бургас
Моите стоят по няколко дни понякога. Мисля, че така пускат по-хубав цвят. Ако до два дена не се намажа я слагам в хладилник, че един път ми мухляса, но беше топло. Иначе замразена - също става хубав цвета.

# 97
При замразяване съм срещала че даже още повече пигмент се освобождавал. Правех го по-често преди, че я оставях поне по няколко часа след смесване с гореща вода, съответно ми беше по-лесно да си направя достатъчно смес за няколко пъти че и без това си иска време къносването.
После мисля че тук в тази тема някой сподели че става и без толкова чакане и пробвах. И вече замразявам само ако съм се увлякла и съм забъркала повече отколкото ми трябва, тогава остатъкът отива във фризера.
Все става.

# 98
Стана супер, доволна съм. Благодаря за коментарите.
Друг път ще знам да замразявам.

# 99
Здравейте.
От няколко години се къносвам. Използвам готовата смес на Хенафокс- черно. Естествения цвят ми е кестеняв,имам 10-15 бели косъма,които за сега не ми създават проблем.
Проблема е ,че цвета никога не става черен,а кестеняв ( което не ме притеснява) ,но има леко зеленикав оттенък.
В къната винаги слагам брахми,брингараж,амла, алое на прах,тулси....дали проблема с цвета идва от някое от тях?
Искам да постигна хубав кестеняв цвят в студената гама ( да не червенее).

# 100
Хм, тя щом е готова смес значи са сложили каквото трябва, а тук са изброени още няколко билки дето кой знае как и те реагират с тая смес...
Пробвали ли сте само готовата смес, без тези добавки? Така зададен въпросът, малко на хвърляне на боб отива, едва ли някой да може да каже дали и кое от тези неща прави разликата.

# 101
Да,права сте....къносвам се веднъж на три месеца, повече за подхранване( цвета е бонус) и затова слагам толкова допълнителни билки.

Бихте ли ми препоръчали готова смес с която да постигна кестеняво без червен оттенък?

# 102
Липсва ми къната като ефект. Но имма доста бяла коса вече и не покрива добре. Все оранжевеят белите косми. Вече съм с лакме хрома. Но ви чета от време на време. Поне къната може да се маже по често. И схбоя пак на 20 до 30 дни лъсва бялото.в корена слагам пудра на палете. С едно кръгло тампонче се натискя в корена и оцветява само косъма. Добро е. Така удължавам боядесването доста.

# 103
Тя може често принципно... Но си е доста занимавка и време. А и с къна ми е много трудно да мажа само корени, накрая е наплескана цялата коса като я завия с найлон - поне при мен не ме устройва да е много често такова къносване защото по дължините се натрупва пигмент и става по-тъмна отколкото я искам.
И моята вече е доста бяла и оранжавее, но на мен всъщност ми харесва и ми отива, така че си продължавам с къната.
Корените си израстват, независимо с какво се боядисва човек... Дразнят ме много по-скоро от въпросните 20-30 дни че моята коса расте бързо, но не мога да се прежаля за често къносване, пак на около месец идва.

# 104
То проблема са белите коси, но този проблем го има и с къна и с боя. Разбирам за потъмняването. Аз си бях катранено черна като нясложа няколко пъти. А също и ако ползвам преса. От топлинна обработка с такъв уред къната потъмнява...

Няма 100% щастие май. Ползвайте тази пудра на палете 4лв е има 2 цвята кестен и тъмно русо. Дано кестена ви пасне.

Общи условия

Активация на акаунт