Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 19

• 21 185
  • 685
  •   4
Отговори
# 195
Да, аз също като казах за маска с брахми и нийм и др😀 не вярваха, че по пет дни не я мия и не се мазни и имам обем.

# 196
Явно аз уцелвам на такива дето или са по-отворени, или са прекалено любезни като си говорим и не им идва отвътре да ме порежат дори и да смятат че са глупости Grinning Но и аз където почнат да ми настояват че само те каквото продават става, не отивам втори път де.
Иначе по разни курсове и обучения явно не ги учат точно за билки и прочие, а за химиите само.

Дядо ми беше бръснар на село навремето - под бръснар разбирайте че и всички той ги подстригваше, то отделен фризьорски салон нямаше. У тях съм му разглеждала книги дето се е учил по тях - освен техники за подстригване и прочие, имаше супер подробни обяснения не само за химиите за обезцветяване, къдрене и прочие, но и за къната. С обяснения даже за самото растение и какво ли не, много интересно беше. Но говоря за стари книги, да са от средата на миналия век примерно, поне той тогава се е учил по тях а може и по-стари да са били.

# 197
Изобщо не обхващат това. А и билките са една идея по-евтини. Няма изгода за тях. Ако предлагат еди си каква боя и то зависи и колко опаковки трябват, самото боядисване като се включи, окислители.. иначе от едната къна какво да печелят…
Моята къна тази на кхади е 25-26 лв. Аз слагам много обилно иначе и за два пъти би ми стигнала.
Ама за нея трябва само вода😀

# 198
Много съм доволна от добавянето на амла към индигото. Много приятно бухнала, лъскава и красива коса се получи.
А миризмата на косата след къносване преди много ме дразнеше, а сега ми мирише страхотно на дървесина. Flowers Evergreen Tree Green Heart

# 199
Те с къна нямат и сметка да работят - това са няколко часа през които един клиент ти виси в салона. А за едно мазане няма как да вземат кой знае колко. Я сметни за това време колко други услуги и клиенти ще минат...
Моята къна е 5лв и нещо за 100 грама, за цена изобщо няма какво да говорим Grinning И понеже и не съм с някоя буйна грива, даже ми остава от това пакетче, сега както е и скъсена ми трябват 60-70 грама да се къносам и то не само корени ами стабилно мазане.

За миризмата след къносване - мисля че тук ме подучиха преди време и не знам защо не съм се сещала по-рано да си капна няколко капки етерично масло в сместа преди нанасяне. Иланг-иланг слагам, преди време и Пачули съм капвала, кой каквото има и харесва. Точно тези двете са тежки и сладникави де, трябва малко да е че после и косата стои парфюмирана поне ден-два още. То си е хубаво, само ако забравя и си пръсна и парфюм обикновено съжалявам, става прекалено.

# 200
Добра идея. А измиваш ли с шампоан, слагаш ли балсами и маски?
С предната къна си измивах с шампоан, обилно маски слагах😀 но с тази като е изцяло билкова сякаш ме е бъз и изчаквам да стане време за следващо миене, тогава вече шампоан и балсам/маска. Понеже не ми трае дълго наситеността.
А до следващото измиване ползвам олио за краищата ама на следващия ден.

# 201
Измивам си, макар и с по-малко количество шампоан от нормалното. Балсам - както ми дойде. Ако съм си вкъщи мога да си позволя да не сложа, но като не съм просто не става без. Моята е чуплива и без балсам стои съвсем както си иска.
Не мога да кажа че чак много ми се отмива цветът за около месец. А аз за месец имам между 10 и 15 измивания на косата...

# 202
  • София
На фриз. курсове не се учи нищо за къна и др. индийски билки.
Дъщеря ми е много добра фризьорка, със стаж над 10 г. - като и заговоря какво правя, как активирам къната и отегчено обръща очи. Отказва да ме боядиса, гледа сместа като взривоопасна.
Преди години познавах квартална фриз. в Лозенец, която боядисваше съседките с къна. Бяха се разбрали да си донесат купичката с адска смес, намазва ги,  опакова им главите и  се качват да си седят у тях колкото часа трябва. После сами се мият в къщи. При нея са добре дошли после за стилизиране. Но за съжаление вече се отказа да работи.
Ходила съм при нея след работа, намазваше ме и нахлупвах един хиджаб тюрбан. Е, малко странно ме гледаха в гр. транспорт и като си влеза в блока, но пък бях добре намазана. А сега сама - все пропускам някой бял кичур. Нищо, от самолет не личи.

# 203
Аз не отмивам с шампоан и балсам, държа я възана 1 ден, обаче понякога такъв сърбеж имам по скалпа, че едва издържам тези 24 часа. Но на къса коса сигурно няма как, ако се налага да излизаш.

Няма фризьори и салони, които да слагат къна (поне не съм открила в София). За съжаление всичко вкъщи трябва да си правим. Успях да привлека 2 приятелки да минат от химична боя към къна и се гордея със себе си Simple Smile

# 204
Ами не мога да стоя толкова чак. Максимума ми е няколко часа. Не мога да спя така😀 ще омацам всичко.

# 205
Аз седя 2-3 часа с къната, после отмивам, но само с вода. Не е много цапаницата при мен, ама после чаршафите са си за пране, защото си има малко прах от къната.

# 206
Не ми остава там, ама виж, кърпите🤣
А тези от кутия дето са на пликчета хептен боядисваха и то няколко отмивания. Вече пенсионирах едната кърпа за глава да е за след боядисване.
А увивате ли с някакъв найлон и после с кърпа или как правите?
Преди само найлонова торбичка слагах, сега слагам и двете, по-бързо ми се отмива и се затопля, ама в някакъв момент започна да ми текат струйки от главата🤣

# 207
Аз се увивам с найлоново пликче, или домакинско фолио и отгоре кърпа, или тюрбан, за да държи топлината.
 Стича се само когато сместа е по-рядка, на мен в началото доста ми се стичаше, сега съм намерила златната среда и нямам такива проблеми.

# 208
Да, аз също като казах за маска с брахми и нийм и др😀 не вярваха, че по пет дни не я мия и не се мазни и имам обем.

Може ли по- подробно за тази маска?

# 209
Аз се увивам с найлоново пликче, или домакинско фолио и отгоре кърпа, или тюрбан, за да държи топлината.
 Стича се само когато сместа е по-рядка, на мен в началото доста ми се стичаше, сега съм намерила златната среда и нямам такива проблеми.
Не е рядка, бая гъста я правя като по-гъста кал. Просто от топлината явно. А и аз слагам цялата опаковка

Може ли по- подробно за тази маска?
В зоя има различни индийски билки, разгледай ги и виж коя ти е подходяща за теб, може да си правиш и смеси.
Но не знам ако си с къносана вече коса или боядисана дали няма да промени цвета ти, аз съм с тъмен цвят и не ми дава проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт