Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 19

• 18 575
  • 594
  •   3
Отговори
# 585
Аз съм на друго мнение, подкрепено с опит. Добавяла съм индиго към Култиваторс и към смесите на Хена Фокс за по-тъмен цвят.

# 586
Mimy, а каква къна добавяте - цветът, който искате да се получи или? Да, ще пробвам на чиста коса.
zigi, не разбрах за кое сте на друго мнение, нали и Вие добавяте индиго, за да стане по-тъмен цвят?
Аз не искам по-тъмен цвят, даже умувам с какво да смесвам Dark Brown, защото имам 2 опаковки, а ми идва тъмен. Искам по-добро покритие на белите косми и да постигам тъмно кестеняво, а не черно.

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 21:28 от anmasu

# 587
Anmasu, Mila 1313 беше писала, че няма смисъл да се добавя индиго. Трябваше да сложа цитат, за да е ясно Hug

# 588
Anmasu, купувам готова смес на Кхади, например кестеняво. Отделно купувам пакет чиста къна. Активирам няколко супени лъжици от къната, след което смесвам с кестенявото. Така съм забелязала, че повече ми покрива белите коси, но и червенее повече (очаквано). За съжаление индигото ми предизвиква голям сърбеж на скалпа и понякога се правя само с махагон.

# 589
Може и да не съм се изразила много ясно и аз Grinning
Знам на anmasu каква ѝ е драмата - покритието на белите коси и затова писах, че няма смисъл с повече индиго - специално за това. То и самото индиго много по-бързо пада.
Допълнително къна наистина ще даде по-добро покритие, но ще червенее повече.
Аз се намазах и мисля да поседя час и половина този път, че нещо окъснях. Мноого ми е любопитно какъв цвят ще си докарам Laughing
Като гледам - зелена съм доста атрактивна, обаче съм почти 99,9%, че съм си отново някаква рижавелка отгоре и тъмна надолу.

# 590
На мен също ми писна от избиването на червеното. Бяла съм сигурно на 70%. Последният път се намазах със светло кестенявата на Хена Фокс, а на следващия ден си направих глос с индиго, с който стоях 10 минути. Уби червените нюанси и станах по-тъмнокестенява. И не ме сърбя скалпа от индигото.

# 591
Mimy, ясно, ще проверя да взема по-светла къна и тъкмо ще я смесвам с Dark Brown на Light Mountain. Много благодаря! Heart
Mila, перфектно сте се изразила и Ви разбрах, много Ви благодаря, доста сте търпелива!
zigi, ще го видя тоя глос, особено щом убива червенеещите, обаче мазане в 2 поредни дни, не знам дали би ми се занимавало. Аз вече май и на червенеещи съм съгласна, стига да не са бели (или май не съм, щото съм мургава и не е красиво).
Много сте полезни, дами! Няма да се откажа от къносването, защото въпреки, че мрънкам, харесвам как се получава.

# 592
Глосът се прави като разтвориш индиго във вода и добавиш балсам за по-лесно нанасяне. Аз го направих докато се къпех. Сложих шапка за баня, за да не капе по мен и по плочките Simple Smile.

# 593
Момичета,

Получи се идеално!!!
100% покритие на белите косми и не съм съвсем като лелята на Пипи. В корените е една идея по-рижаво, но надолу си е хубав червен цвят, който преминава плавно в тъмен, като краищата са почти черни. Което е нормално след боядисване, това ще падне след няколко къпания. Все пак там имам най-много пигмент. Нищо зелено или сиво-кафяво не се получи, ще му се накарам на Чат ГПТ, добре че не си изхвърлих сместа преди да получа отговор тук. Благодаря още веднъж, Mariat! Hug
Ами явно минавам в червената гама засега, пък по-нататък ще видя като дойде лято и половината ми дрехи са розовки.
Та да, определено, за да стане добро покритие на бялото си трябва по-голямо количество къна. За сметка на червеникавите тонове, обаче.

# 594
Mila, много хубаво! Значи къна и индиго, тая смес ли е работеща? Но рижавеещото ме тревожи, предполагам е въпрос на смес - примерно повече индиго за сметка на къната? Разпитвам, за да знам какво да поръчам.

Общи условия

Активация на акаунт