Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 19

• 18 830
  • 608
  •   2
Отговори
# 600
Anmasu, чудя се защо не хваща добре при теб. Ясно е, че белите коси мнооого трудно стават като другите с естествени пигменти, но все пак при мен се покриват. Снимката е силно увеличена
Скрит текст:

Пробвала ли си да стоиш 3 и повече часове? (Извинявам се, ако си писала назад отговора на този въпрос.)
Аз винаги стоя поне 2.5 часа. Друго важно условие е да натискаш много добре с четката по скалпа, така че къната да проникне максимално надолу в основата на косъма.

Аз днес много се изложих. Измих си косата сутринта с идеята да се къносам следобед, защото вече имам 1 см израсла бяла коса. Оказа се, че имам само  по-малко от 1/3 пакетче от светлокестенява на Хена Фокс. Добавих малко индиго и Алое и се намазах колкото можах отгоре на главата и отстрани над ушите. Мързеше ме да ходя до магазин Зелен да си купя още.

Последна редакция: нд, 18 яну 2026, 18:22 от zigizagi

# 601
Галчудо, така е, даже съм чела такива постове, но аз трудно минавам на "ти" с непознати хора и прехвърлям тоя си маниер и тук.
zigi, според мен, защото очаквам да не виждам бели косми. Хич не се извинявай, не си длъжна да ми четеш драмите Grinning
Може би, проблемът идва от това, че се къносвам на мръсна коса, защото къната ми изсушава много косата (не мога да се разреша чак). Но след седмица-две, мисля да направя 4 неща: да се къносам на чиста коса, да добавя къна към билкова боя, да ги забъркам и да стоят няколко часа по-рано и да стоя над 3 часа. Иначе всеки път стоя около и над 2 часа, сигурно и над 3 съм стояла. Аз имам добро покритие, просто искам още по-добро - косата ми е тъмна и контрастират много белите косми.

Последна редакция: нд, 18 яну 2026, 18:52 от anmasu

# 602
И аз се къносвах днес. На омазани с кокосово масло + стимулант за коса  Икаров корени сложих къна+индиго. Стоях 3 часа. Обаче индигото ми беше с 5 гр повече от друг път и май стана маааалко по-тъмна в корените. Ма квото таквоз, вече претръпнах.
Скрит текст:

# 603
Anmasu, слагай алое на прах и/или глицерин в сместа. Помага против изсушаване и сърбеж от индигото. А и по-лесно се измива.

# 604
Anmasu,

Къната бъркай отделно, да си пусне, поне няколко часа. Другата боя - приготвяш преди боядисването и накрая смесваш двете неща.
Иначе аз имам същия проблем с готовите бои в кафяв цвят. Не хващат добре на бялото и това си е. Поне в корените. После като се наслои, няма драма, но постоянно се разхождам с някакви лъснали бели корени. Седяла съм и 5 часа…
Няма такав проблем като съм с къна само.

Лулу,
Много як червен цвят и хич не рижавее. В каква пропорция го правиш?

# 605
Mila 1331, на 50 гр къна слагам 10 гр /една супена лъжица/ индиго. Но аз индигото го заливам с гореща вода и го изчаквам 20 мин да пусне цвят. Тук от форума знам, че индигото се залива с гореща вода, въпреки че на опаковката пише топла.
По времето на соца по пазарите продаваха индиго, боядисвала съм си джинси за освежаване на черния цвят, като съм ги варила в тенджера с индиго
Сигурно заради грещата вода 5 гр повече индиго днес ми се отрази с по-тъмно червено. Но ще поправя тая грешка и следващия път изобщо няма да сложа индиго..

# 606
Факт, чела съм, че индигото трябва да се бърка даже по-скоро с хладка вода, но аз вчера мислейки си, че бъркам къна с амла го залях с гореща вода и явно си е пуснало достатъчно.
Каква обаче е тайната да не рижавееш? Или пък ти нямаш бели коси?

# 607
Аз съм цялата бяла.Рано побелях. Почти на 60 г съм. Ами сигурно от индигото не рижавее чак толкова много косата ми. Друго не слагам. Само къна и индиго

# 608
  • Бургас
Това не го знаех за индигото, мислех, че ще стане кестеняво с него.Освен като изхабя пакетчетата с точката да пробвам и аз по малко индиго, че ми омръзна този оранжев цвят.

Общи условия

Активация на акаунт