Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 19

• 20 467
  • 672
  •   1
Отговори
# 645
Милаа, много си мила и готина. Направо си ми на сърце отдавна 🤣🫶 благодаря ти. И твоята коса е много хубава и хубаво се получава с твоето къносване!

# 646
Ооо, много ти благодаря за прекрасните думи, Азара! Heart
Ти също си ми много мила и винаги с удоволствие чета какво пишеш, защото имаш един много позитивен вайб Hug.
Бъди здрава и ти, и бебчо! Hug

# 647
Аз от 5 години се къносвам само със златисто медена на Хенафокс. На мръсна или на чиста коса за мен не се отразява по никакъв начин, сместа я правя по рядка, защото съм с дълга коса. Суша я задължително, за запечтване на цвета. Не слагам никакви масла в сместа. Бях писала преди време, че много ми цъфти косата, но намерих решение с крема на Олиосета. Страхотен е.

# 648
Много, много красиви коси виждам  тук. Чудесни сте, всички!

# 649
Sis, косата Ви е разкошна! И аз ще поръчам HennaFox. Решила съм да взема светло кестеняво и да миксвам с една тъмна.

# 650
Ех, момичета, страхотни коси! Simple Smile
Sis, какъв ти е естествения цвят? Втората ти снимка много ми хареса, но моят естествен цвят е кестеняв и не зная бих ли постигнала такъв ефект. А покрива ли добре бели косъмчета?
Аз започнах с кестенява на Хенафокс, но с времето минах на тъмно кестенява и съм доволна. Покрива добре белите коси (при мен са около челото най-вече, а най-често ходя на "опашка" и си личи). Но този меден нюанс много ми хареса и се чудя дали да го опитам Simple Smile

Иначе наскоро коментирахте, че къна се слага на чиста коса и аз останах много изненадана. Явно съм пропуснала тази ключова информация. Но в интерес на истината досега винаги ми хваща добре и къносвам на около месец.

# 651
Естествения ми цвят е кестеняв,  белите коси стават като на кичури, на мен ми харесва този ефект.
Благодаря ви!

# 652
Суша я задължително, за запечтване на цвета.
Това сушене какво представлява?
Много хубава коса.

# 653
  • София
Какво може да представлява сушенето на коса - пускаш сешоара и действаш. Както след обичайното миене на главата.

# 654
Какво може да представлява сушенето на коса - пускаш сешоара и действаш. Както след обичайното миене на главата.

Да Stuck Out Tongue Winking Eye

# 655
  • София
Сега се замислих, че преди над 30 г. майка ми ходеше при добър колорист да се боядисва с от тогавашните бои. Той след като намаже клиентките, загъваше главата с нещо като плик, отгоре хавлия и  ги слагаше под едновремешните сешоари/като каска бяха/. Така се разгръщал цвета и влизал по-трайно в косъма.
Но пък новата бяла коса расте за 20 - 30 дни, та пак наново.

# 656
Аз също се замислих дали става въпрос за сушене на косата докато е  още с къна, или за сушене след измиване на къната. И не ми стана ясно.

# 657
Помислих, че я суши с къната. Другото сушене след миене си е стандартна работа.

# 658
Аз не я суша след измиването само с вода, защото според мен много прах от къната ще се разлети из стаята. Суша чак след второто миене с шампоан.

# 659
Аз вече не помня дали в темата или на опаковката на някоя къна четох, че се препоръчва изсушаване със сешоар след къносване за по-траен цвят. Правя го винаги в по-хладните месеци и наистина после чистя пода, защото падат много частички от къната.

Aisha, ако имахме каски, щеше да е много добре Wink

Общи условия

Активация на акаунт