Връзка след 40+

• 13 753
  • 404
  •   1
Отговори
# 60
Наистина ли 40 годишен човек седи да се вълнува какво мислят околните за връзките му/възможностите за такива...

# 61
  • Пловдив
Ама не, разбира се, никой нормален не се интересува от мнението на околните - а най-вече не се интересуват ония, които най-много обичат да подчертават: "не плащам данък обществено мнение", да не остане някой с погрешно впечатление. Wink
Какво друго да се отговори на такъв въпрос...

# 62
Поставеният въпрос на темата, е "Защо хората си позволяват да планират, да казват кой как да живее..."
Защото такива са хората, обичат да клюкарстват и да дават мнение. Ние тук правим същото.
А ако много ергени (които не са звезди и заможни), 40 - 40 + без проблем си намират 25 - 30 годишни без деца, но с желание да се обвържат с тях - шапка свалям.

# 63
Ами според нивото и манталитета на онези, въпросните клюкари, явно му е късно за жена без деца. Е, и? Можеш ли да затвориш устите на хората, да им налееш възпитание и да им разшириш хоризонта? Не можеш.
Това мислят те, това говорят.
Той защо така се е обидил е по-интересното за мен.

Именно. И е ясно защо се е обидил, защото предположението, че му остава само  да си вземе жена с деца за него е оскърбително, той явно мисли, че не е изпаднал дотам. Какво има да се въртим около думите... Пълно е с индивиди, дори не на 40, а на 40+ е писал авторът, които искат и така и си пишат в мрежите - търся жена до 25, висока, слаба, без деца.

Така е, да. И аз виждам наоколо ергени на по 45 години, и познавайки ги, знам, че няма шанс нормална 25-годишна ергенка да им се върже, ако не е със сериозни дефицити самата тя. Но чак с такива сериозни дефицити явно са дефицитна стока, та си стоят сами общо-взето.

А 30-32-годишна има още десетина години възможности за нормална репродукция, ако няма някакви индивидуални репродуктивни проблеми, и е с акъла си, работи си и е самостоятелна и независима, та също не е често срещано да се лепне отчаяно на 40+ годишен претенциозен ерген, който няма какво да предложи

# 64
Ама не, разбира се, никой нормален не се интересува от мнението на околните - а най-вече не се интересуват ония, които най-много обичат да подчертават: "не плащам данък обществено мнение", да не остане някой с погрешно впечатление. Wink
Какво друго да се отговори на такъв въпрос...

Предполагам зависи от средата, около мен хората наистина не се вълнуват и ми е странно. По-скоро съм виждала рязко да се прекъсват контакти заради непоискани съвети или коментари на неодобрение за нечий личен живот.

Ако автора си намери жена каквото иска, но околните и нея не одобрят ще го преживява ли пак или ще ги прати по ягодите?

# 65
  • Далечният изток
То много зависи и колко са близки хората, които дават подобни съвети, но често се случва човек да няма реална преценка за себе си и затова близките да са на това мнение. Може случаят да не е такъв, но понеже имам спомен да съм чела автора, че не му се получават нещата на интимния фронт, та в конкретния случай не е лошо вместо да се сърди и обижда, да се замисли дали пък не са прави.

# 66
Тези обсъждания на околните изобщо не изглеждат като приказки за някой, който си намира каквато жена си иска, а те да му казват, че не може. По всичко изглежда, че обсъждат някого, който още не е завъдил каквато и да е жена.

# 67
Въпрос е и на късмет, както и на реална преценка какво представлявам аз и какво мога да предложа.
Щом до 40 не си се "пласирал", грубо казано, обикновено става дума за някаква характеропатия, защото има много некрасиви, щастливо и не чак толкова женени хора.
В обкръжението ми, тези, които са над 38-40 и още нямат партньор не са изобщо грозни, дори напротив, но са доста особени и дръпнати, без умения в общуването с противположния пол. Къде по-нелицеприятни са се задомили, но явно са рискували, сваляли са, отрязвали са ги, но не са се отказали, правили са някакви компромиси и накрая са си намерили партньор. Понякога има някаква неизживяна нещастна любов, която не се преживява, друг път увлечение с години по обвързан човек, има варианти.

# 68
  • Пловдив

Ако автора си намери жена каквото иска, но околните и нея не одобрят ще го преживява ли пак или ще ги прати по ягодите?
Не знам, сигурно зависи какво не и одобряват, най-малкото. Grinning

_____

Авторе, кажи сега - ти ли си мъжът, мома ли държиш да намериш, до каква възраст, и в какъв контекст беше изказването?

# 69
  • Далечният изток
Ох темата му за историята без име е много смешна... Със сълзи се смях сега като си я припомних Joy

# 70
  • Сф
На мен ми направи впечатление изказа" няма развод, няма извънбрачно дете".  Това за извънбрачното звучи налудничево, а това че няма развод сякаш прави мъжа първа категория или по - търсен?
Ако 40+ годишния  или там колкото е,  се засяга от подхвърляне да вземе жена с дете, очевидно има дефицити видими за околните. Ако нямаше или беше широко строен и с всякакви връзки или някакви във времето, хич нямаше да му направи впечатление съвета.
Да внимава този човек, защото познавах подобен , плюс че нямаше много какво да предложи,  но пък подбираше и накрая остана сам.
По принцип 40+ ,без пороци,  но и без брак,деца е много голям червен флаг за жените.
Стар ерген е това. Или егоист, стиснат, чишит, залепен за мама, бе нещо му има.  Освен ако не е гонил някаква кариера, но в общия случай не е така. И това няма нищо общо с това някой да му казва как да живее, перефразирам автора.
Аида , линк нещо , резюме? Simple Smile

# 71
Освен, че 40 годишният ерген не се е развеждал и няма извънбрачно дете, мисълта да се вземе с жена с дете, го "отвращава". Няма какво повече да се добави, защо досега е сам.

# 72
  • Далечният изток
Пюр, чистел, перял и готвел и се чуди що такъв къщовник е сам.
После осведоми, че правел всичко идеално и по правилния начин, но така и не разбрахме по кои точно правила се случва това.
Аз се забавлявах с мнения на няколко съфорумки Simple Smile

https://www.bg-mamma.com/?topic=1645031

# 73
  • Варна
Има доста разведени мъже, които имат нов брак и дете. Рестартират и избора им е по-осъзнат. Винаги има шанс, любовта не е точна наука, нито константа.
Наблюдавайки повечето бракувани и истерични жени с XXXXXLLLLL размер, винаги се питам дали някои мъже нямат  и минимални критерии или са мазохисти без сетивност?

# 74
Защото сме в България, брат ми се ожени за втората жена на 39, с първата нямаха деца. 10 години по-късно, към настоящия момент, има 4 деца. Снаха ми е колкото мен, сега е на 40, най-малкият е на 3 и половина. Нищо страшно не е станало. Но той живее в Германия, не знам дали тук щеше да е така.

Общи условия

Активация на акаунт