Връзка след 40+

• 13 747
  • 404
  •   1
Отговори
# 45
В случая на Revoiker, който много ме развесели, аз се чудя - как накрая от всички прекрасни зелени, жълти и червени перфектни ябълки ще си избере една Simple Smile Че то след толкова богат опит само с най-доброто, всяка ще му се види недостатъчна, нали е една Simple Smile И така до края на света... Simple Smile

Но не сме все на 40, а на 50 е по-различно и т.н.

# 46
Дочул клюкарите и се засегнал. Клюкари винаги е имало и ще има, те не могат да направляват живота на хората, в случая са изразили мнение, според техния житейски опит, какво евентуално го чака.
Да не се окаже някой ден, че жена с две деца е било по-добрата перспектива.

Има хора, които не желаят деца и обвързване, но в случая темата не е за тях, нали?

# 47
Авторе, клюкари винаги ще има.
Обикновено това са хора без собствен фокус и личен живот (или е толкова прозаичен, че за цвят си врат носа в чуждия).
Въпросът е ти как ще реагираш на такива подмятания.
Респективно човекът, който твърдиш, че обсъждат.
Зависи пред него или зад гърба му. Ти му казваш какво си чул или как?
Във всички случаи, ако човек знае кой е и има самочувствие като човек, слабо има значение кой какво ще каже за него. Нито го познават като близък, нито са му в обувките. Дрънкат си, колкото да не заспят. Игнорираш.
//
А човешките съдби и хората сме толкова различни, че подобни ограничени разсъждения и тесногръдие дори няма нужда да се коментират.

# 48
  • Пловдив
Пак да кажа, Ирис - "подскача" и "развалена стока" ли беше, са твои, не много уместни според мен тълкувания.
Да ти кажат: "за тебе само един мъж/жена с деца е шансът" съвсем не е като да ти кажат: "не се ограничавай само до моми/ергени, на твоята възраст такива не са много". Второто при това предполага адресатът да е дал да се разбере, че очаква партньор/-ка без брак и деца, а тук нямаме такива данни.
Аз бих пратила със засилка на майната му всеки, който в хипотетична ситуация дойде да ми разяснява, че за мен мъж с дете, на друго да не се надявам (вместо да му благодаря, че все пак не ми отрича изобщо всякакви шансове, нали). И то при положение, че и като мома не съм изключвала подобен вариант.

# 49
Аз пък след развода очаквах да срещна някой мъж с дете / деца и изобщо не съм се целила в "ергени" на всяка цена. Това, че срещнах такъв, беше чиста случайност.

# 50
  • Пловдив
Което означава, че ако си била без развод и без деца, щеше да е нормално да ти дадат съвет да не очакваш ерген да ти се навие изобщо?

# 51
  • Далечният изток
На мен ми е напълно нормално всеки да си говори и коментира каквото си иска. Всеки си има глава на раменете, може да прецени какво кога да каже. Не съм им възпитател, нито началник, нито никаква, че да давам акъл на хората кога и какво да коментират. По същата логика всеки си има глава на раменете да си прецени до колко някакви приказки на някакви хора го вълнуват или не, дали ще им отговори, дали ще им се разсърди. В крайна сметка той на хората устите не може да затвори, но може да реагира съответно на това, което чува и от него зависи ще поддава, ще се обижда, ще се скара и т. н.

# 52
Ма сякаш хората с деца са някакви чудовища, сакън, някой да не допусне, че след 40 години, повечето ти наборки и дори минус десет години на твоите ще имат вече деца. Да, повечето хора след 30 години имат по едно дете, което прави предположението близо до реалността. Естествено, че на никого не е работа да коментира другите, нито пък е гадател с кристална топка, че да познае как би се стекъл нечий живот. Реално, обаче, ако се огледате, повечето хора, които се събират с някого след 40-тата си години си носят миналото, което обикновено включва и деца. Толкова ли са страшни децата и така ли пречат на любовта, че такова жегване и чудо?

# 53
Нямам никаква идея, млада съм се омъжвала първия път и не съм минала през такъв етап.

Но съм чувала други неприятни "прогнози" от "доброжелатели" и те за мен не са имали никакво значение. Така че човек като не дава ухо, какво му говорят другите, е без значение.

А да кажеш на 40+ годишен, че сигурно ще срещне жена с дете не е кой знае каква обида според мен. Simple Smile

# 54
  • Пловдив
Не просто че сигурно ще срещне, а че му е късно за друго.

# 55
Ами според нивото и манталитета на онези, въпросните клюкари, явно му е късно за жена без деца. Е, и? Можеш ли да затвориш устите на хората, да им налееш възпитание и да им разшириш хоризонта? Не можеш.
Това мислят те, това говорят.
Той защо така се е обидил е по-интересното за мен.

# 56
  • София
Ерген над 40 има шанс, но мома над 40 вече е зле. Т.е. ергенът надали ще хване млада и свободна жена, щом досега не е,но от мома наборка е добре да бяга. От там явно е тръгнала приказката и са прави. Жена на 40+ тепърва да става домакиня и майка, щом досега не е, става трудно, вкл.природата вече слага бариери.

# 57
Ами според нивото и манталитета на онези, въпросните клюкари, явно му е късно за жена без деца. Е, и? Можеш ли да затвориш устите на хората, да им налееш възпитание и да им разшириш хоризонта? Не можеш.
Това мислят те, това говорят.
Той защо така се е обидил е по-интересното за мен.

Именно. И е ясно защо се е обидил, защото предположението, че му остава само  да си вземе жена с деца за него е оскърбително, той явно мисли, че не е изпаднал дотам. Какво има да се въртим около думите... Пълно е с индивиди, дори не на 40, а на 40+ е писал авторът, които искат и така и си пишат в мрежите - търся жена до 25, висока, слаба, без деца.

# 58
  • София
Те хубаво искат, ама няма за всички Smile Но и да не ти го казват, реалността не се променя.

# 59
Върнах се да прочета - става дума за "връзка над 40 години". "Връзка" не означава задължително семейство или трайно съжителство, деца и т.н.т. Не означава, че и въпросният ерген е търсил "усядане" досега.

В близкото ми обкръжение - значително по-възрастен мъж, който има голямо дете от неуспешен брак. Рядко остава за продължителен период без "половинка". Избира си ги най-вече по сходни интереси,  интелект и характер. Не влиза в нова връзка преди да е приключил старата, като не винаги той е инициаторът. Връзките му продължават от няколко месеца до няколко години. Само един път имаше голяма възрастова разлика - повече от 10 години. Имал е партньорки без деца и доста повече с вече отгледани или почти отгледани такива. Излизат, забавляват се, споделят. Мисля, че не би отказал и съжителство, нооо отказва да промени навици, да се нагажда към чужди изисквания, да прави компромиси. И е наясно, че е труден за съжителство. Ами, не живее зле.
А за чуждото мнение хич не му пука.

Общи условия

Активация на акаунт