Връзка след 40+

• 13 746
  • 404
  •   1
Отговори
# 30
За теб ли става въпрос или принципно....

Ако е за теб, трябва да дадеш (ако искаш) повече информация за по-добри съвети.

Ако е принципно - всеки си живее, както намери за добре. Не виждам нищо лошо или ненормално мъж на 40+ да се ожени и да има дете/ца. Друг е въпросът дали ще може да намери подходяща партньорка. 20-годишните не си падат по 40-годишни, освен ако последните не са "чичко-паричко". Ако обаче са такива, със сигурност няма да иматт проблем с намирането на мацка.
Та, свободните жени след 30 г. са доста малко. Отделно на това е неясно къде ще ги срещнеш и как ще ги впечатлиш. Вярно е, че мъжът и на 50 г. може да стане баща, но все пак е по-добре до тогава да има поне едно дете. Не заради възрастта, а понеже самото забременяване може да отнеме време. Понякога не става веднага, а си отнема месеци, години....
Също така хората на 40+ си имат едни определени навици и нарушаването им и/или съжителството тепърва с друг човек нарушава спокойствието им. За някои хора събирането с друг е трудно, не невъзможно, разбира се. Напасването ще е съпроводено с доста компромиси.

# 31
  • Пловдив
Цитат
Ако обаче те жегнат, по-добре да се замислиш защо, вместо ти на свой ред да започнеш да лаеш по кучетата.
Не съм съгласна. Ще излезе, че при каква да е простотия или обида нямаш право да се засягаш, или засегнеш ли се, значи има нещо вярно в нея и трябва да се замислиш.

# 32
  • Далечният изток
Аз вече го написах последното. Както се вижда, той се засяга, и не само - много е обиден. Сам да се замисли защо, имат ли право, нямат ли... Не говоря дали имат право да се месят, това вече го уточних, че нямат, колкото и да са близки. Има ли истина в думите им, че толкова се впечатлява...

# 33
  • София
Скрит текст:
Наскоро попаднах в разговор за връзка след 40 годишна възраст. Темата касае мъж, не семеен,няма развод,няма извън брачно дете. Коментар, който ме изуми,малка част ме отврати е "на него вече му е късно,може да вземе жена с дете(деца). След тези думи се отдалечих от разговора. Въпроса ми е...
Защо "хората" могат да си позволят да "планират,да казват кой как да живее,какво да прави,че даже и в спалнята какво да се случва,в личния живот да натрапят,кое е редно и кое не. Да казват "на теб ти трябва,това това,а онова не може" . Може би има наименование за това, което още не го знам....
Невъзпитание, простотия, клюкарщина... Ако избереш и трите, няма да сбъркаш. Ако са възпитани, ако не са клюкари, не могат да си го позволят.
Много, много ме дразни това завиране на носа в чуждия живот, незачитането на чуждото лично пространство, на чуждите лични избори...

Последна редакция: нд, 03 ное 2024, 10:01 от milenaka

# 34
Какво лошо има в предположението, че мъж на 40, който досега не е имал брак и деца, е най-вероятно да се събере с разведена с едно-две деца?
Очевидно не е богат, защото нямаше да е сам. Та, мъж на 40, 40+ който е останал без връзка, брак и деца до тези си години или не е вървежен хич или е бил твърде претенциозен или трети вариант - много пасивен и плах, а не достатъчно готин, за да го отстрелят. Познавам такъв.
Тя жената пак може да е доста по-млада от него, ако това е болката, на 32-33 са си масово с по две деца жените. Разбира се, може и мома да си вземе, всичко е възможно.
Но предположенията на клюкарите не са далеч от реалността и почиват на житейски опит. В случая се е засегнал, защото описаната перспектива му се струва неприятна и смята себе си заслужаващ по-добро. Успех в начинанието!

# 35
  • София
Ми... не...
Могат да те жегнат, защото те това целят - да жегват. И понякога са толкова жлъчни, че успяват.
И те си имат треските за дялане, но интелигентният човек може и да не им отвърне с посочването им.
Фактът, че ги наричаме метафорично кучета, които лаят, не заслужава да им обръщаме внимание.
Някой много близък, на който си вярвал и смятал за подкрепа, ако започне с критиките и нападките, по-боли.

Със сигурност тези, които целят да жегват някого, самите те не са от най-щастливите и успешни, затова и се опитват да правят гадно на другите. И е факт, че понякога успяват да жегнат само защото са много настървени. Но понякога някой се жегва и без да е атакуван, просто защото е чул неприятна истина. Нещата не са черно бели. Затова и човек най-добре да погледне навътре към себе се. Да контролира всички останали е невъзможно.

# 36
  • Out of the Mix
Да го обясня с пример, че те се запомнят най-добре Simple Smile
Всяка като отиде на пазар за плодове.. иска сама да си избере. Може ли да избира, оглежда и взима най-добрия според нея плод. Накрая винаги остават тези, които не изглеждат добре и предполагат, че имат и скрити дефекти.
За да могат да се продадат и те...трябва да се свали и цената и очакванията на клиентите. Накрая... пак остават един два плода... дето никой не ги иска.
Това е Simple Smile
При хората, връзките и отношенията не е толкова просто.

Панерът на всекидневната маса винаги по това време от годинита ми е пълен догоре с подбраните лично от мен (има ги на няколко места в София) и най-вкусни екземпляри от Червена превъзходна ябълка - най-полезната и вкусната, за мен поне. Flowers Apple

Животът не е толкова предвидим, ясен и с "график".
Срещаш хора, не се получава. Обстоятелства. Може да си и най-готиният човек и всичко, без значение пола.
Аз лично не съм искал, животът ми е интересен и прекрасен, обичам си комфорта, размаха. Комромис не правя, ако жената не е на моята вълна, като човек, личност и мироглед.
С годините не става "по-зле", а по-добре, при мен, като мъж, и всичко, за другите не знам.
Повечето жени, с които съм излизал, или съм имал отношения са били драстично по-млади, като това е било естествен процес, взаимно сме се привличали. Всичко има значение - как изглеждаш, как се държиш, за много социален статус и т.н. Оставял съм всичко на заден план, особено в началото, защото ме интересува човекът, жената, личността. Другото няма никакво значение, защото ако не се мачнете, кликнете, разбирате, сексите, както си трябва, другото няма никакъв смисъл.
Има хора не искат деца, или ако се случи. Други само с планировка, "план График".
Аз жена с чуджди деца не искам. Това си е житейски избор. Пълно е със свободни и всякакви.
Може да е около моите години, няма проблем, стига всичко друго да е прекрасно. Все пак обхватът за партньорка ми е доста голям, както съм казвал, общувам и имам в социалния си кръг всякакви 25-40 годишни жени.
Не е само до възраст, много фактори са.
Който търси и иска целево дете/деца, си има все пак някаква възраст, особено за жената. Ако е с по-зрял мъж, трябва да е доста по-млада и до 30-32 преко сили да е родила. След 40 не бих си го причинявал да "тормозя" жената, ако искам, или тя иска. Не бих се занимавал с каквито и да е процедури, лекари и ходене по мъки. Животът е прекрасен така и така. Да му се насладжаваме. Relieved

# 37
  • Далечният изток
Само че темата не е за теб.
Много държиш обилно да ни информираш как, какво, защо се случва при теб...

# 38
Revoker, не те знам на колко години си, но така описан животът ти не ми изглежда да е много.....хмммм "прекрасен". Ти си знаеш, де....ама като даваш съвети, по-полека с тях, че не за всеки смисълът е в това, което е твоят.

# 39
Хората обичат да дават акъл и без да го имат, затова всеки се чувства длъжен да коментира чуждия живот.
Кой за кого и кога ще се жени си е абсолютно негова работа. Другото е селска клюкарщина.

# 40
Да го обясня с пример, че те се запомнят най-добре Simple Smile
Всяка като отиде на пазар за плодове.. иска сама да си избере. Може ли да избира, оглежда и взима най-добрия според нея плод. Накрая винаги остават тези, които не изглеждат добре и предполагат, че имат и скрити дефекти.
За да могат да се продадат и те...трябва да се свали и цената и очакванията на клиентите. Накрая... пак остават един два плода... дето никой не ги иска.
Това е Simple Smile
При хората, връзките и отношенията не е толкова просто.

Панерът на всекидневната маса винаги по това време от годинита ми е пълен догоре с подбраните лично от мен (има ги на няколко места в София) и най-вкусни екземпляри от Червена превъзходна ябълка - най-полезната и вкусната, за мен поне. Flowers Apple

Животът не е толкова предвидим, ясен и с "график".
Срещаш хора, не се получава. Обстоятелства. Може да си и най-готиният човек и всичко, без значение пола.
Аз лично не съм искал, животът ми е интересен и прекрасен, обичам си комфорта, размаха. Комромис не правя, ако жената не е на моята вълна, като човек, личност и мироглед.
С годините не става "по-зле", а по-добре, при мен, като мъж, и всичко, за другите не знам.
Повечето жени, с които съм излизал, или съм имал отношения са били драстично по-млади, като това е било естествен процес, взаимно сме се привличали. Всичко има значение - как изглеждаш, как се държиш, за много социален статус и т.н. Оставял съм всичко на заден план, особено в началото, защото ме интересува човекът, жената, личността. Другото няма никакво значение, защото ако не се мачнете, кликнете, разбирате, сексите, както си трябва, другото няма никакъв смисъл.
Има хора не искат деца, или ако се случи. Други само с планировка, "план График".
Аз жена с чуджди деца не искам. Това си е житейски избор. Пълно е със свободни и всякакви.
Може да е около моите години, няма проблем, стига всичко друго да е прекрасно. Все пак обхватът за партньорка ми е доста голям, както съм казвал, общувам и имам в социалния си кръг всякакви 25-40 годишни жени.
Не е само до възраст, много фактори са.
Който търси и иска целево дете/деца, си има все пак някаква възраст, особено за жената. Ако е с по-зрял мъж, трябва да е доста по-млада и до 30-32 преко сили да е родила. След 40 не бих си го причинявал да "тормозя" жената, ако искам, или тя иска. Не бих се занимавал с каквито и да е процедури, лекари и ходене по мъки. Животът е прекрасен така и така. Да му се насладжаваме. Relieved

Моите уважения, но за мен в този пост имаше повече червени флагчета от митинг на БСП.
Желая Ви успех Simple Smile

# 41
  • София
Ревоукър, от чисто любопитство, да не го възприемеш като атака, но ми е интересно, тук доста се промотираш, говориш за големи възможности и избор, как така досега не си намерил твоята?

Иначе и след 40 може да не са нужни процедури и лекари, и преди 30 да се наложат. Да, вероятностите са различни, но все пак. Единствено съм съгласна, че ако мъжът се реши да има деца на по-сериозна възраст, по-добре по-млада жена, за да компенсира малко рисковете, защото и при мъжете с годините те растат. Даже в листа за регистриране на бременност има въпрос дали бащата е над определени години.

# 42
Винаги също може да си остане сам и никакви жени със или без деца да не му се мотаят из къщи. Имам познат, от съвсем млад го беше страх, че "при развода жена му ще му вземе половината от всичко". Така хем не беше я намерил тази жена, хем вече не я искаше един вид. Остана сам със своите високи изисквания.

# 43
  • Out of the Mix
Нищо никак не възприемам. Свикнал съм на "тълкувания".
Казвам, каквото имам да казвам. Някои разбират правилно, други - не. Така е в живота, и навън, и тук, навсякъде.
И последно - нека не разсъждаваме при кой какво е, защото нещата се променят. Wink
Успехът да е с всички вас също, разбира се!

# 44
Цитат
Човекът се е оскърбил от предположението, че на тая възраст за него става вече само някоя развалена стока, като жена с дете, аз така разбрах.
Явно самият предполагащ прави разлика между тази стока и стока без деца, за да формулира предположението по тоя начин. Очевидно не става дума за съвет да не се отхвърли дадена жена само защото има дете.
Ако на жена (особено такава без деца и може би надяваща се да има) и кажат, че за нея става само мъж с деца, тя ще се радва ли? Не да не отхвърля и такъв, а да търси такъв, че ако има шанс някакъв, там е.

И да се радва, и да не се радва, както  мъж, така и жена около 40-те е по разумно да не подскачат от голямата вероятност  потенциалният им партньор на сходна възраст да е вече с деца, да.

Младостта е ценен актив, ясно че всички искат млади, свежи, без деца...
Просто са му дали съвет, за който явно не е узрял.
Разбира се, не е проблем и сам да си стои човек, има си плюсове.

Общи условия

Активация на акаунт