Връзка след 40+

• 13 893
  • 404
  •   1
Отговори
# 15
Човекът се е оскърбил от предположението, че на тая възраст за него става вече само някоя развалена стока, като жена с дете, аз така разбрах. 
Предполагам, че ако опише желания таргет, ще е слаба, руса и до 25 години. Simple Smile

Някъде трябва да намерят пресечна точка желанията и възможностите .

# 16
  • France
Аз не виждам смисъл да се газираме задочно за този 40 годишен ерген. Ако е вървежен сам ще обори разните му там злословни лелки. 🤷🏻‍♀️

# 17
  • Пловдив
Цитат
Човекът се е оскърбил от предположението, че на тая възраст за него става вече само някоя развалена стока, като жена с дете, аз така разбрах.
Явно самият предполагащ прави разлика между тази стока и стока без деца, за да формулира предположението по тоя начин. Очевидно не става дума за съвет да не се отхвърли дадена жена само защото има дете.
Ако на жена (особено такава без деца и може би надяваща се да има) и кажат, че за нея става само мъж с деца, тя ще се радва ли? Не да не отхвърля и такъв, а да търси такъв, че ако има шанс някакъв, там е.

# 18
  • SF
Или няма да ги оборва, а ще спи с дъщерите им и ще си седи необвързан.
Аз пък се сещам за много примери на млада, модерна жена, а някои даже изключително млади  и модерни, които си падат по по-възрастни. Но и на тях им дуднат, че не са направили перфектния избор. Докато се помотаят по острови и океани, и те стават на 40+.

# 19
  • София
Мъж може и на 50 да си има свои деца за пръв път, имам примери около себе си и всичко им е ок. Жените им по-често вече имат дете от предишен брак, но на мъжете не им е проблем да се размножават и по-късно. При нас е друго, но то ясно защо.
Не знам какво са имали предвид коментиращите, но сигурно, че ако жената е на сходна възраст няма да може или иска да ражда и няма да се хване с 20 годишна. Но то не пита и в когото се влюби това ще е.

# 20
  • Далечният изток
Да отговоря и на въпроса
Защо "хората" могат да си позволят да "планират,да казват кой как да живее,какво да прави,че даже и в спалнята какво да се случва,в личния живот да натрапят,кое е редно и кое не. Да казват "на теб ти трябва,това това,а онова не може" . Може би има наименование за това, което още не го знам....
Позволяват си, защото ти им позволяваш. Не поставяш граници и те са си решили, че могат да се бъркат.
От друга страна пък, ако ти си категоричен и си взел съответното решение, че ще си живееш живота както ти искаш, с жена, без жена, с деца или без, въобще не трябва да ти пука кой какво казал. Щом ти пука и подобни думи те засягат, сигурно се замисляш, че може и да са прави.

# 21
  • SF
Ееее, те вариантите са много.
Зависи и кой ги изрича тези думи. Ако е леля Ветка, чистачката, която всичко, което знае за господина, е само малкото му име, тежестта им е една. Ако идват от най-близък човек, с нехармоничен брак и лош пример за избор на партньор, вече става друго.
Много е досадно да получаваш купища нетърсени свети от хора, които ти самият не харесваш как постъпват.

# 22
  • София
Чисто обективно не е да бъркат съвсем. Човек винаги прави някакви компромиси, а след определена възраст, се налагат повече. Четиридесет годишен ерген не е мечтаният таргет на повечето жени, особено пък млади и фертилни. Не виждам и какво лошо има в жена с дете? Както тя идва с детето си, така и той идва с годините си. Тя си има някакъв багаж от предишните връзки, той от това, че не е създал семейство. Разбира се, не значи, че няма да му се получат нещата и с някоя жена, която все още няма деца. Това вече зависи от личните му качества. Но има едно предположение, че ако до 40 не му се е получило, може би няма особено добри такива. Разбира се, и това не е задължително. Както казва Фил, ако е вървежен, нещата ще му се случат независимо кой какво говори. За такива хора ситуацията е, кучетата си лаят, керванът си върви. Проблемът идва, когато кучетата са прави.

# 23
  • SF
А за какво са прави кучетата? Че лаят?
Какво полезно му казват, не мога да разбера. "Ти си над 40, щом досега не ти се е получило, вече е късно и няма да ти се получи!"
А на кучетата щото всичко им е тамън!
Тя с дете, той над 40. Но има и жени с дете над 40. Тогава кучетата лаят да не я взима, защото той все още е млад и може сам да си направи децата. Ако си падне по жена без деца: къде си тръгнал, бе! Не се ли виждаш какъв си дърт пергишин?! Къде дремА досега, а сега си се сетил! Нема да стане, щом досега не е станало!
За нещо такова ли са прави кучетата или имат и други важни решения и предложения?

# 24
  • Далечният изток
Едва ли е дрямал. Според мен е търсил, но не му се получава. А с годините ще му се получава още по-трудно. Особено ако лирическият герой е авторът...

# 25
  • Пловдив
Цитат
Както тя идва с детето си, така и той идва с годините си. Тя си има някакъв багаж от предишните връзки, той от това, че не е създал семейство. Разбира се, не значи, че няма да му се получат нещата и с някоя жена, която все още няма деца. Това вече зависи от личните му качества.
Да.
Но ето, и във форума сме съгласни, че наличието на дете влияе на шанса в посока надолу. Ирис няма защо да се възмущава. "Второ качество" е нейно допълнение за подсилване.

# 26
За 40 годишните се говори като за хора на умирачка Grinning
И аз, и мъжът ми се запознахме и оженихме след като и двамата бяхме навършили тази възраст. Нито той, нито аз имаме деца от предходни връзки или бракове. Той е страхотен мъж, съпруг и баща. И не съм направила нито един компромис при решението си да съм с него - а си имам списък с тикване на кутиики, за ужас на много хора.

Та, мнението на околните обикновено освен на статистика, се базира и на личните им възгледи. За мен човек трябва да живее живота си както му харесва и без да робува на мнението на околните.

# 27
  • SF
Едва ли е дремал, едва ли  ги е бил, едва ли е искал да е сам и дърт ерген. Просто понякога така се получава.
Други пък се женят на всяка цена, да да се отърват от хорските одумвания, но пак са им в устите. Неподходящ партньор, не е за нея/него, тя е лекар, той шофьор, или той е лекар, тя сестра, с тези дежурства как се гледат деца.... Все полезни мнения по чуждите въпроси

# 28
  • София
Есме, това е, че кучетата са прави, ако някой се припознае в лая им. Не по подразбиране. Тях просто си ги има, те си лаят, такава си им е природата. Ако обаче те жегнат, по-добре да се замислиш защо, вместо ти на свой ред да започнеш да лаеш по кучетата.

# 29
  • SF
Ми... не...
Могат да те жегнат, защото те това целят - да жегват. И понякога са толкова жлъчни, че успяват.
И те си имат треските за дялане, но интелигентният човек може и да не им отвърне с посочването им.
Фактът, че ги наричаме метафорично кучета, които лаят, не заслужава да им обръщаме внимание.
Някой много близък, на който си вярвал и смятал за подкрепа, ако започне с критиките и нападките, по-боли.

Общи условия

Активация на акаунт