Връзка след 40+

• 13 940
  • 404
  •   1
Отговори
# 90
  • Далечният изток
Има всякакви хора, отношения и ситуации. Обаче ако гледаме частният случай на автора, предвид неговите мнения в този форум, всичко казано за разни принципни положения и възможности, въобще не е валидно за него. А и да му се подхранват фантазиите, едва ли има нужда точно от това.
Около мен например няма нито един мъж, който се е оженил или е започнал съжителство на 40+. Сам ли е на тази възраст, си остава сам поне на около 60, на колкото са хората, за които говоря. И едва ли от сега нататък ще се задомят.

# 91
АКо се сещам правилно за потребителя, който беше с друг ник преди, проблемът е в комуникацията при него сякаш.
Беден речник, бедни теми за разговор, невъзможност да създаде емоционален ангажимент с човека до себе си.
Може да се бъркам, но това ми се върти около  него.

# 92
Както казах, теорията ти е правилна, НО... колко реално жени ще искат разведен мъж с малки деца примерно още ? Колко ще си помислят, че явно ... нещо много му куца, щом е изял шута ?!?
Колко ще си и помислят, че може да е емоционално повреден вече от предната жена или раздялата с нея ?
Мисля, че тук опираме малко и до ... психология на очакванията и предразсъдъците.

За някоя може да е най-неподходящият, за друга - обратното.

Както  и аз сигурно не съм подходяща за 99% от мъжете, но за 1% сигурно съм. Ако съм във връзка с някой от 99те %, то няма да ни се получи, дали нещо ще ми куца?
Имала съм две сериозни връзки като млада, Разликата е, че не сме се женили и нямахме деца, но и двете връзки приключиха. Няма голяма разлика с това да съм разведена.... Да не говорим и че много хора не се женят на днешно време, т.е. не са разведени дори и след 10-годишна връзка примерно.

Както казах, според мен, разведен е по-предпочитан от жените като цяло, отколкото ерген на 40-50-60 г. Не говорим за млади свободни мъже, а за "стари ергени". (извинете ме за израза)

# 93
Не си чела темата за бабите, 50-60г не са стари хората, към 70-80 отива това определение.
Та ерген, ерген, ама в разцвета на силите си ще да е 😁

# 94
Не, не, те като хора са си млади,  друго имах предвид. Вероятността за по-хармонична връзка е с разведен на тази възраст, поради причините, които съм писала по-назад. Да не се повтарям...

# 95
Аз смятам, че всеки си има нещо като коефициент за връзки. Не официален сбор от точки.
Например 100 точки би бил млад, висок, атлетичен, умен, амбициозен, образлван и т.н
Всеки от нас си има такъв. Като с годините коефициента спада, по разни причини.
Всички искаме да сме с някой с коефициент 100, но той/тя има богат и много дълъг избор от партньори.
Ако някой е 79 примерно няма голям шанс със някой със 100, но няма да е добре да се събере с някой , който е 29, но пък 80+ е възможно
И този коефициент е комбинация от много качества. Може да се компенсира едно за сметка на друго и пак да има висок коефициент един мъж.
Например Владо Карамазов е на 45, което в минус, но е добре изглеждащ, във форма, с кариера и таланти, което вдига много коефициента му и не е никакъв проблем да си намери партньорка много по-млада и красива от него.

Но ако не можеш да компенсираш с нищо, си търсиш някой около твоя коефициент.
Ако си на 40 с dead end job, със шкембе и едва изкачваш петия етаж като се развали асансьора, не си апетитна хапка за 21 годишна хубавица, която учи право.
Та много зависи кой е човека на 40+ за връзка и какво предлага насреща.
Теоретично казано.

# 96
Математиката обаче няма винаги много общо с любовта.

Поради което всеки има шанс с когото си иска. И животът точно така върви, колкото и някои хора наоколо накрая да са учудени Simple Smile

# 97
Много би било хубаво да е така, но моите наблюдения са други. В любовта също има математика и хората подбират.

# 98
Скрит текст:
Аз смятам, че всеки си има нещо като коефициент за връзки. Не официален сбор от точки.
Например 100 точки би бил млад, висок, атлетичен, умен, амбициозен, образлван и т.н
Всеки от нас си има такъв. Като с годините коефициента спада, по разни причини.
Всички искаме да сме с някой с коефициент 100, но той/тя има богат и много дълъг избор от партньори.
Ако някой е 79 примерно няма голям шанс със някой със 100, но няма да е добре да се събере с някой , който е 29, но пък 80+ е възможно
И този коефициент е комбинация от много качества. Може да се компенсира едно за сметка на друго и пак да има висок коефициент един мъж.
Например Владо Карамазов е на 45, което в минус, но е добре изглеждащ, във форма, с кариера и таланти, което вдига много коефициента му и не е никакъв проблем да си намери партньорка много по-млада и красива от него.

Но ако не можеш да компенсираш с нищо, си търсиш някой около твоя коефициент.
Ако си на 40 с dead end job, със шкембе и едва изкачваш петия етаж като се развали асансьора, не си апетитна хапка за 21 годишна хубавица, която учи право.
Та много зависи кой е човека на 40+ за връзка и какво предлага насреща.
Теоретично казано.

Проблемът е, че точно тези от последния абзац се мъчат да убедят света, че са десятки, стотици или там по съответната класификация Simple Smile Не приемат, че комбинацията от възраст, (липса на) перспективи, деформации на характера и т.н. вече се оценява не както преди 20 години.

# 99
Да, но аз съм била свидетел как идва сляпата неделя. В този смисъл има големи изненади Simple Smile

# 100
  • Далечният изток
Щом подбират, значи няма любов.

# 101
Е, айде сега. Нима вие не подбирахте? Не беше ли важно да е интелигентен (според вашите критерии), хубав (според вашите критерии), с чувство за хумор и пр. и пр.

Как така не сте подбирали?

# 102
  • Пловдив
Подбирането при тръпка и чувства не е осъзнато, затова се различават отговорите според мен.

# 103
  • SF
То много зависи и колко са близки хората, които дават подобни съвети, но често се случва човек да няма реална преценка за себе си и затова близките да са на това мнение. Може случаят да не е такъв, но понеже имам спомен да съм чела автора, че не му се получават нещата на интимния фронт, та в конкретния случай не е лошо вместо да се сърди и обижда, да се замисли дали пък не са прави.

Е, добре де, и като са прави, той какво да направи? Да остане сам, защото е късно?
А и 10 човека да изслушаме близките, петима ще кажат, че са прави, петима ще кажат, че нищо не разбират и са селски клюкари с дълги носове, напъхани в чужди манджи.
Кой е този, обективният, който знае кой е прав?

# 104
Е, няма такъв. Животът ще покаже нашия автор дали ще се събере с наборка или по-млада с дете (две), дали ще хване мома, независимо от възрастта й или (не му го пожелавам), ще остане сам.
По-ведро 🙂, с повече самочувствие и просто да знае - ако го ухажва приятна жена с дете, да не бяга. Може да е любовта на живота му.

Общи условия

Активация на акаунт