🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 8 (03.11 - 10.11)

• 42 482
  • 1 228
  •   1
Отговори
# 1 185
Мая не е чак толкова ефективна в гоненето на неприятните за нея хора от лагера, Алекс ѝ се опря Satisfied

# 1 186
  • Другата България
Не бих погледнала дори и заглавието на “учебника“ на Мая, камо ли да се уча от него.
Една жена може да заслужи уважението на един мъж по много други начини, различни от нейния.
Но, разни жени, разни “учебници“.

# 1 187
  • София
Мая никого не е прогонила. Не бих й приписала такава “заслуга”. Който отпадна от Лагер 3  - отпадна заради развоя на играта. Даже Нина смени лагера заради отношението на Влади и другите мъже.

# 1 188
Беркето вярно е много дразнещ. Турист номер пореден. С това френско Р ми бърка в мозъка, все едно с трион стърже. Дано изхвърчи др седмица.

# 1 189
Берке ме дразни когато говори. Независимо какво. Ако мълчи се ядва макар, че самодоволната му физиономия не много за гледане.
Относно реакцията на Мая към Влади. Нарече го мишок и си беше права. Той се държа баш като такъв. Сега, че беше дразнещо тя така да реагира на избора сякаш е недосегаема съгласна. Но, че той си заслужи епитета заслужи си го. Той хем иска да вземе някакво стратегическо решение, което естествено няма да се хареса на потърпевшия, хем иска да му се хареса и се обяснява и извинявай. Мая много добре му показа къде е пътечката за неговия лагер.
Петя например когато Дзами я обиди какво направи. Оня дойде да и се обяснява и тя веднага му прие обясненията и прегръдка.. ми как ще уважаваш после такъв човек.

# 1 190
Пандорина, щом чувстваш, че има какво да се научи от Мая, има ги на запис епизодите, ако ти е интересно гледай. Което прави не е "нищо", може да не е натрапчиво и да ѝ идва естествено, но прави много неща.

# 1 191
  • España
Аз , понеже лежа болна с температура от вчера и реших да си пусна първи епизод , за да си припомня началото . Направила съм резюме на нещата , които ме впечатлиха , или на които не бях обърнала внимание , или бях забравила . Ще го сложа в скрит текст , за да не разпъвам чаршафи , за който му е интересно . Между другото , познайте дали започва с…….Марина, която…….рИве ! 😉 В нейна защита ще кажа , че това е моментът , в който се сбогува с децата си и е разбираемо !

Скрит текст:
В началото е Марина , която ( познайте до 3 пъти….) …..рИве ! Без плитките изглежда много добре .
Първа визитка Бистра
Дзами има две висши образования
Иван скача първи от лодката и пее
Киро и Биляна са двойка
Бистра и Мая още от лодката изглеждат близки
Мимо Гарсия всъщност се е казвал  Димитър
Гогов помага с багажа на Мимо
Тренера е без брада
Берке намира морска звезда, вървейки през водата към брега
Иван пее
Лора дразни още от началото : най-лесно спечелените 9000 лв ( 3 гривни) и още утре щели да станат 4 .
Алекс е създал приложение , което стимулира хората да събират отделно отпадъците си и в него би вложил евентуално наградата. Браво !
Мая казва , че е хамелеон в живота и може да бъде каквато си пожелае , макар другите да я възприемат като кифла.
Еляса дава заявка за злодей ( жалко , че отпадна) !
Лора дава заявка: “ще им разкажа играта! Ще им покажа как се прави” ( това май си остана една от загадките на Острова 🤪)
Лора е нахаканият разказвач на първа серия : тя тя тя най-най-най…
На острова има три сладководни извора , дават им свобода да се разделят както и на колкото си искат лагери . Мая  предлага всички да са заедно , Еляса :два  лагера , но в крайна сметка решават да са три. Мимо седи встрани ( Лора казва , че без него никъде не отивала ?! ) . Дзами се чуди дали да не иде при Мимо ,той пък иска да си е сам лагер ! Всъщност Мая обособи трети лагер и дръпна Мимо. Прави впечатление , че Кънчо открито демонстрира близост с Еляса ( в различни лагери, но ще играят заедно) . Бистра се колебае…все пак се доверява на Мая.
Вече се прокрадва планът “Ние четиримата”.
Иван пее
Дзами иска да заграбят нож , една голяма посуда и евентуално храна….
“Македонска наденица” се въргаля по плажа….
Мая още тук показва задълбочен интерес и знания  за произхода на видовете : сравнява участниците с питекантропи и астралопитеци  ( в последния епизод пък ги сравни с маймуни и кроманьонци) .
Дзами и Влади се бият с Яна за една тенджера ! Всъщност се оказа , че златната гривна беше в един кокос , скрит именно в “тенджерата на раздора “.
Дзами е първият златногривен.
Има и шампоани …пасти за зъби ….сред провизиите .
Всъщност виждам , че първите мебели в лагер “Мимо Гарсия “ не са си ги сковали , а си ги донесоха готови …барабар с тоалетната чиния на Мимо.
Вера вади барче от….пазвата си ( явно още от началото е предвидлива като катеричка )!
Всъщност Гогов не е на 50 , а на 48 ! Младеж отвсякъде ! Нищо , че мотото му е “старите кучета не са за подценяване “ !
Влади ще целува Венци по устата задето е запалил огън ….явно дружбата им е на път да избухне !
Отвсякъде се чува “духай…духай….” И ……песен на Глория …
Мая и Бистра вземат огън от Глорианци , но се оказва , че в техния лагер никой не е приготвил разпалки , пълна анархия и безхаберие….
Иван пее
Берке се определя като амбициозен снесПихваща мотивация мъж …с трапчинки…. ( изглежда направо бузанчо в сравнение със сега)

Зрителят за първи път чува крилатата фраза за “Пеньоара”( по един съфорумец) , произнесена от Диляна.

На първия  вечерен кръг Киро и Биляна си ги третират като двойка !!!! Даже водещите ги подпитват ! А също и някои играчи , но пък ми прави впечатление , че Биляна е седнала не до мистър Пъзел , а в опасна близост до …..Берке!
Първи избран от диска : Ванеса . Номер 21

Ванеса е била с остра форма на анорексия , даже се е хранела с тръбичка през носа ….тежала е 32 кг на 165 см , близо до смъртта …. Респект , че го е превъзмогнала !

Първа игра на богатите ! Дзами е недосегаем .
Между другото още първата вечер водещите разкриха , че играчите се познават не само от кастингите и от съвместното дълго пътуване към Филипините , но и , че има приятелски съюз отпреди играта, като им предоставиха възможност да решат дали да го споделят с останалите ( “Ние четиримата”) .
Те разкриват отношенията си със сълагерниците си .
Жорето заразмятва ръце ! И чете мотивиращи лекции на останалите глорианци !  Във визитката си той казва , че трансформацията при него е започнала след любовна връзка и също заявява убеденост , че ще се бори до края !

Лора пак дразни…. за топки говори…

Участниците за първи път се завиват с …..комарник ! Първа нощ …още им е много романтично …Дзами не гарантира за хъркане и други …..резки звуци! А Гогов се кефи , че ще заспи върху възглавница от 9000 лева !
Край на първи ден !

Утро : някои играчи били “лазени”, а Алек само го хапели лекичко ! 🤪

Влади и Рената възмутени от музикално-миризливото нощно оформление на Джами ! Бил като стар трабант според Влади . Той отрича ! От своя страна обвинява татуиста , че “режел дърва” цяла нощ ! Петя пък чувала как някой броди из лагера и мислела , че им рови в багажа .
В Глория , майката на Галактиката , която още не се се прокламирала официално като такава : с крилата фраза :  “Яйцата ми бяха отзад” !
Участниците са във възторг от бананите ….разбираемо, все пак им е първи ден !!!
Първата в последствие напуснала острова Джулия влиза в кадър ( щото а си мигнал , а си я изпуснал) : коват табела  Глория!
Иван пее
Алекс и Кънчо не виждали инициатива , щото то ако имало такава , те ехееееее….
Бистра си дава максимум 10 дена в този лагер , а на Мая и се струва оптимистично! Гимнастичките се опитват да внесат ред , Мимо е опозиция …
Ванеса избира отбор “Ние четиримата “ , като се колебае между Берке и Киро ( сякаш дава тон на Биляна 😉) , но в крайна сметка , както и в живота , на единия му провървя в любовта ( Берке) , а на другия в играта ( Киро :спасен от Жулия по-нататък в играта, както вече знаем)!
След първата игра , Киро и Жоро завършват едновременно , а победителят е определен с фото финиш . Победителят е Георги ( обаче учудващо нямаше кански викове и ексцесии , положението е дзен ) !
Следва игра за спасение . Киро в неравен двубой със змията , а Шерифката печели с усмивка !
“Само една жена и една змия могат да ти разкажат играта “ философски заключава Киро и дори и не подозира прорчеството в думите си !
Играта беше с хлъзгане по сапунисани дюшеци и се оказва , че за Шериф е била не толкова важна победата , а да замирише на чистичко !
Всички гривни си останаха при Глорианците и Шериф обещава да ги нагости с вкусна вечеря !
Киро и Секулички са на игра за оцеляване .
Иван НЕ пее
Между другото , промото за следващия епизод завършва с думите на Джами : “Аз знам едно , могат да ме наричат както си искат , но победителите никой не ги съди !” (Явно си я знае фразата  и още как! )
Край на първи епизод . Времетраене 2:44:37

Иначе , към Мая : похвално е , че ще слушате Шопен, Бах и Вивалди , обаче гледайте да не е едновременно ! 🤪

# 1 192
  • Другата България
Страхотен преразказ, благодаря ти.
Като го прочетох, и си спомних 98% от разказаното, но ми трябваше време, за да се сетя - коя, по ягодите беше Джулия? Blush
Тя не беше ли Джулияна?
Но наистина всички четат тук, браво, доволна съм.
Хора, включвайте се в дискусиите, не сме толкова страшни.
Станахме и ние реалити герои. Ние ги обсъждаме, те ни обсъждат...Smile
Между другото, този сезон ми прави впечатление, че участниците се включват в темите за форматите, такъв “участниковалеж“ не помня да е имало. Тук досега четирима явно, а очеизвадно останалите четат само /по лайковете ще ги познаете/. Като прибавим и човекът от продукцията....
Но и в темата за “Бягство към победата“ си имаме включил се участник, едно от момичетата /Барманките/, много мило и приятно момиче.
Не знам как е в темата за ИВ и ББ, но за мен това говори, че наистина форумът се чете.
И дано от продукциите ни имат предвид при следващи сезони, мненията на зрителите имам предвид.

Последна редакция: сб, 09 ное 2024, 22:43 от Merri_An

# 1 193

Между другото , промото за следващия епизод завършва с думите на Джами : “Аз знам едно , могат да ме наричат както си искат , но победителите никой не ги съди !” (Явно си я знае фразата  и още как! )
Страхотна находка!!!

Аз пък преди малко попаднах на Тайните на Острова: Как започна всичко
https://www.btv.bg/shows/ostrovat-100-grivni/tainite-na-ostrova/ … chna-vsichko.html
Не го бях гледала!
Има го хотела на Сано и Диляна, интервюта с тях и къщичките за излация. Също как се качват на лодките ... с изненада откривам, че Мимо (поне Мимо от първите епизоди) ми липсва.

# 1 194
Бистра на моменти е високомерна, но тя си има всички основания да бъде такава - и в спорта се е доказала, и на острова се доказа. Може би единствената гадна ситуация бе с храната където я ядоха само с Мая. Разбирам защо не повика Мимо, Нина, Ина, Сашо, Кънчо но бе тъпо че не повика Миро и Майора.
С този лагер, в първоначалния му състав, и аз я разбирам защо не сподели храната.
А от първите епизоди имаше един много смешен момент с Бистра и Мимо, в който той искаше да й помогне с провизиите, които вече беше почти пренесла, а тя му отговори “Това е тежко, аз ще го взема” и му даде само лопатата. Въобще целият им лагер тогава беше като от карикатура.

Последна редакция: сб, 09 ное 2024, 22:44 от Arieli

# 1 195

Край на първи епизод . Времетраене 2:44:37[/spoiler]
Айййй, ти да видиш! Как лъже този Дзами!

# 1 196
Айдеее и Бистра качва стори мори.
Със прикачен коментар от форума:

Край на първи епизод . Времетраене 2:44:37[/spoiler]

Това е интересно. А каза, че не бил чувал фразата когато я редиха с Жоро.

Мая най- вероятно има профил тук.
Ако няма да хваща Бистра под ръчичка и да скачат смело във форума.

И да помня го момента в който тя застана до чудещия се Мимо и каза нещо от рода " Аз правя трети лагер с Мимо"

Последна редакция: сб, 09 ное 2024, 23:06 от Лорд Шаш

# 1 197
  • España
Да , днес го гледах този момент с лопатата …. Верно са като събрани “от кол и вЪже “ !

Думите на Дзами буквално са : “ Могат да ме нарекат слабак, страхливец , но аз знам едно: победителите никой не ги съди “

Към Бистра : голяма “забава” ще падне точно на тези тримата ! 🤪

Последна редакция: сб, 09 ное 2024, 23:02 от Воден пъпеш

# 1 198
  • София
На мен ми е смешно сторито на Мая Grinning

# 1 199

От сторито на Бистра, бих се хванала само за пушенето на закрито. Да, да, всички го правят, ама аз съм кисела лелка и ми пречи и ми е гадно да изляза и после да смърдя и кашлям. Та.. ето една добра кауза, за която да си ползват славата, наред с всичко останало. Wink

Ще бъде много добра кауза! Аз не пуша...абе да не казвам от кога, че е стрескащо. И когато ми се наложи да отида до някой пиано бар, ако се пуши вътре, през 10-15 Мин излизам на въздух.
И после всичко в пералнята.

Общи условия

Активация на акаунт