🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 8 (03.11 - 10.11)

• 42 857
  • 1 228
  •   1
Отговори
# 510
Този сезон е изключително "духовен" и затова ще го кажа така -  явно хабибито има неустоима аура, която привлича към него с еднаква сила и жените, и мъжете  Satisfied

# 511
На мен пък ми хареса, че Дзами реши да свали картите на масата и да разкрие всичко.  (знам че е непопулярно мнение ама да си кажа моята гледна точка)Това е мъжкото поведение, сега ще си проличи кой  с кого е. Няма смисъл да мишкува и да се прави, че харесва някого, а да му точи ножа (по това се различава от Влади и Жоро). Нека В. и Ж знаят, че са му врагове. Той още в миналия епизод прие с нежелание ролята на саботьор и не се стараеше много да се прикрива. На Дзами всичко му идва естествено.
 Влади ако наистина беше пич трябваше веднага да излезе и да му се извини, че вика за Георги и обясняваше колко справедливо е Дзами да падне. Сега се прави на ощипана госпожица.

Между другото Гогов подаде ръка на Вера по отношение на рязането на дървата. Но Вера избра много кьопава тактика, избърза с основите и бе ясно, че дори да бе станала първа по време щеше да се провали. Гогов прецени правилно нещата - първо трябва да отделиш време на основите, "керемидите" се слагат бързо.

# 512
  • София
Толкова ме доядя, че Дзами падна и стратегията не проработи в пълния си потенциал! Фразата беше супер лесна, защото е популярна, аз се сетих още на подсказката на Диляна. Не знам как може да не я е чувал. Гледаше с толкова празен поглед, че нямаше никакъв шанс за победа.
Мисля, че щеше да е по-добре играта на богатите да се беше паднала на Вера и Гогов, а тази на бедните - на Георги и Дзами.
Беше много мило от страна на Гогов и му прави чест, че помагаше на Вера, особено след перченето му в лагера преди това, но играта беше много неравностойна, типично мъжка.
Не знам за вас, но аз направо откачам като чуя "Доброто винаги побеждава" от най-малко човечния играч от всички и то за милионен път. Не мога да повярвам, че наистина си вярва колко е благороден, чист и състрадателен.

Историята на Киро за бившата му приятелка - безумна като свалките му на острова. От всичко казано от него само разбрах, че определено не е само управител на заведение, след като успява да спести 20 хиляди за 4 месеца.

Марина се записа в аналите на предаването с крилата мисъл: "Ще помисля много сериозно, но не възлагам големи надежди." Joy Споко, Маринче, ние също не възлагаме големи надежди, да не кажа никакви, че можеш да мислиш.

И тъкмо бях започнала да симпатизирам на Дзами и той се издъни с това публично обвинение срещу Влади. Rolling Eyes Наистина се държа като обидено 5-годишно, съвсем в стил "На ти си куклите, дай си ми парцалите".
Смятах го за по-умен и контролиращ емоциите и егото си, честно. Не знам за какво изобщо му беше нужно това, нима очакваше всички да цъкат разочаровано с език и да сочат Влади с пръст, че се е отметнал от "мъжката си дума"? Много глупав ход, импулсивен и необмислен. Само настрои останалите срещу целия им лагер.

Хайде, връщам се да ви чета.

# 513
  • Враца
Айдееее.... и Бистра и Дзами са си допирали "това в онова", както ме научи да се изразявам плъхчето Георги..

Той (Георги), ако не му се извади някое рамо до края на формата, може да го поканят в авиацията с тези перки.

И пак към Верчето:

- Верчеее, е ти кат предаде, той нищо ли не върна? Нещо , целувки , адресирани поздрави или пък общи такива, поне? Simple Smile

Последна редакция: ср, 06 ное 2024, 02:24 от vmarinska

# 514
  • София
Днес ще съм по-остър, за първи този сезон, защото се ядосах на Дзами и на някои обвинения срещу Венци, без човека да е направил и едно лошо нещо за 2 месеца ефир. 😠

Първо, пореден скучен епизод. 2 часа епизод от който 1 час баластра.
Разбирам, че се прави заради рекламите в bTV ама като нямате материал, поне да правехте по-интересни и дълги игри, а не да четем писма, да слушаме за ерекции и за бившите на участниците...
Играта на Георги и Дзами беше посредствено смешна за деца от 3 клас, а двамата доста се изложиха на фразата.
То бива, бива, ама... Е, да, 'победителите не ги съдят' хаха, в случая Георги. Така че ще съдя само Дзами. И да, справедливостта победи. Ам-Гъл с поредна победа и си вдига коефициента. Пък нека си го хейтят. Дреме му на шапката.

Венци бил Санчо Панса, не знаел къде се намира и какви ли не още глупости. И Дзами, точно ти ли бе?
Първо, Венци е най-богатия участник на острова и то без да получи нито една гривна даром, както получиха цитирам: Влади (Кънчо), Дзами (Рената) и Георги (Шериф). Венци дори даде една от гривните си за да спаси участник в когото не е влюбен, а просто от добро сърце, защото го чувства близък приятел.
Защо трябва да ''знае къде се намира'' като срещу него има някакви уонаби стратези. И защо трябва всички да са стратези. Недоумявам наистина. Няма угодбия за някои зрители. Ако е чисто сърце и душа значи е наивен глупак. Ако е стратег и задкулисен играч значи е мизерник и мръсник. Хъх, последно? И в един формат трябва да има и от двете. И чисти герои и чисти злодеи. Тук обаче чисти злодеи няма. Има пишман моралисти.
Венци е класическия добър герой. Наивен, но добър и смел. Такива мъже бихте искали да ви се притекат на помощ в някой напечен момент, а не тарикатчета и сметкаджии, дето ще ви продадат за нищо или винаги първо ще гледат себе си.
Такива участници като Венци са кът в нашите риалита и са много ценни, защото все още ни показват, че има наистина добри, свестни и възпитани хора. И тук слагам моите вечни любимци Фифо и Гого. Венци е точно такъв тип герой.
И Венци поне не е влязъл с коалиции и познанства, като 90% от каста.
И като изключим логическите задачи и пъзели, никой на острова не може да му се опре на по-сериозна битка. Не на тези смешни игри за дечица дето ако има ден и Нина ще бие Миро например. Визирам истински игри.
Венци и в Игри на волята би имал успех. И на Острова има успех. Защото има двигателна култура. Над 90% от каста пък не знае къде се намира в това направление. Айде и аз да използвам тази така любима фраза за някои...
Ако им дадат някоя средна по трудност игра ще се изпотрошат горканите и повече няма да могат да станат сигурно, ама иначе много се бият в гърдите разни псевдоморалисти като Дзамито и подобни.

Отново да се върна на игрите. Първата игра я изкоментирах, смешна работа. Втората игра пък абсурдна. Как се очаква жена да победи? Трябваше тази игра да е за Георги и Дзами, а първата за Вера и Гогов. Тъй като и двете игри са подготвени за конкретния ден то нямат извинение, че не са се сетили и съобразили. Голяма черна точка от мен.

Дано Марина направи правилен избор за нея си. Да помисли за себе си на първо място, но със сигурност Жоро и Кирил изведнъж ще станат пак много близки с нея... Не знам, ще видим. Дано най-накрая от Кумбая лагера на туристите направят поне един сполучлив избор за цял сезон...

Айде сега и Дзами и Бистра. Ново шест! Мая пък е от на Сами обкръжението и бивша възпитаничка на Тренера, който пък е от на Гуспата обкръжението. Огромна част от участниците се знаят и са в някакви схеми и коалиции. Обаче не спират да пръскат морал. Ето на това му се казва висше лицемерие.
Някой трябва да нарисува едно голямо дърво с всичките му разклонения и кой с кого е бил преди формата. Така са се овъртолили всички като свински черва. Грозна история!
И Дзами и Бистра сега са в тайна коалиция ако не се лъжа, нали? Дзами нали така бе, брат? Ама за тази си коалиция защо не каза нищо? Или тайните коалиции са грозни само когато ти не си в тях???
А Бистра колко хора вече ще я пазят и бутат напред?

И за финал си оставям тоталната излагация на Дзамито с тази лицемерна и псевдоморалистка реч с която надявам се, че си подписа присъдата. Такива като него не трябва да стигнат финала.
Първо, това е игра. И всякакви коалиции са позволени и даже желателни. И не Венци не знае къде се намира, а Дзами не знае къде се намира, че да държи сметка на хората и да държи такива популистки речи. Все едно се кандидатира за народен представител от партията на 'Диска' Щеше да е забавно ако не беше трагикомично с повече 'траги' и по-малко комично.

Миро и той само наблюдава, пунтира и разкрива. И какво от това, някакъв ход направил ли е?
Разбира се има още време ама за момента са само приказки от шипковия храст и никакви реални дела.
Изобщо ще направи ли поне един играч някакъв голям и смел ход този сезон? Ход, който да изненада всички, но и да успее с него, а не да се провали. Ето това искам да видя.
Само да напомня какви неща правеха Бо и Зоран в истинския Сървайвър (не турското менте), тези тук дотук за 2 месеца не са направили абсолютно нищо.

След този епизод и като ги виждам как почти всички се знаят и са в какви ли не схеми отпреди да започне сезона и по време на него, то все повече ми се затвърждава горещото желание именно ''незнаещия'' къде се намира Венци да бъде един от тримата победители, за да има някаква вселенска карма и светлина в тунела. 😊

# 515
Ама и Влади не е направил нищо лошо, освен че, ако иска да продължи в играта няма как да му се получи да не прецаква всички, които не му се иска да прецаква.  
Добре че сами излизат от списъка "да не бъдат прецакани",  иначе голям зор щеше да види.

Най-вероятно за него е говорел НН за вторият злодей, който е започнал като добрият герой и всичко е правил с добри намерения.

За Миро - ще направи ход като играта дойде при него. Какъв ход да прави в момента?

п.п.
Играта с навесите я имаше в австралийското и там спечели жена. Но в тази комбинация Гогов vs Вера беше предрешено.

Последна редакция: ср, 06 ное 2024, 07:36 от Одри ♡

# 516
  • България
Човекът, който сглобява промото, не гледа предаването. БиТиВи се отнасят много лаишки към такова съществено нещо. Не може да издадеш какво се случва в целия епизод предишния ден.

От две седмици откакто започнаха новите правила "all in" са отпаднали едва-едва няколко души, битките са скучни, стратегическата игра едва крета, Дзами вчера разби каквото и стратегическо можеше да има. Никой от лагерите не реагира никак след разкритието за Георги и Влади.

До края на формата има точно един месец. Аз от две седмици едва доглеждам епизодите и то не си гледам екрана. Преди две седмици не беше така. Новите правила трябва да бъдат премислени и написани на ново.

Бистра се оказа бутана от Мая, Миро, има негласно споразумение с четворката, познавала се е и с Дзами. Е, тази жена ако не докрета финала ще е най-слабият и неадекватен играч в предаването.

Последна редакция: ср, 06 ное 2024, 09:22 от ferencliszt

# 517
Венци и Санчо панса. Санчо панса беше селския хитряга, а не глупак, а Дон Кихот наивният идеалист (за някои =глупак). Та по-скоро е Дон Кихот.
Дзами и Бистра. Спомних си как изпратиха Бистра в лагер 1 да предаде нещо и обратно Дзами предаде нещо но настоя "И кажи на Мая!" Даже го повтори два пъти. Значи ясно колко вярва на акъла на Бистра. Още повече и след като добре я познава. Та онова за мускулите и мозъка..май май..ще се окаже вярно.
Изборът на Марина. От промото стана ясно, че ще играе "искам да си тръгна по-най-достойния начин". Явно чрез битка.
За постъпката на Дзами. Обърнахте ли внимание " ..и Влади реши да се довери на човек когото познава от 2 седмици..." ми значи тука е имало нещо отпреди предаването.

# 518
tfn2k .... страхотни обзори!!!!

# 519
  • Враца
Смях се с глас на обзорът на tfn2k, особено с тези три точки..

- Играта на богатите е с невиждана досега трудност. Налага се Косъма да решава сам пъзела, след като 3 жокера не са достатъчни за участниците ...

- Гогов вади късмет при играта на бедните, където трябва да строи навес ала "Класическия българин на море". Всякакви съвпадения с реални личности са абсолютно случайни.

- Кир Жуан влиза в предаването да докаже на бившата си приятелка, че е сгрешила да се раздели с него...Като се пробва и бива отхвърлен от всяка жена на острова. Планът му протича по мед и масло засега.

# 520

Влади не е красив, но е чаровен. Освен това е честен човек и ако някой го попита директно, няма да може да излъже. Ама не им стиска да го питат, защото току виж той ги попита и.... Както се казва, като имаш какво да криеш, недей се меси в работите на другите. А на този остров всеки си има своите тайни.

Чак честен..не е. И да..Вера директно го пита снощи и Владко не отговори..честно!

# 521
Темата е далеч по-забавна от предаването. Много смешни, остроумни коментари чета и се забавлявам много.

# 522
# 523
Дзами и Бистра. Спомних си как изпратиха Бистра в лагер 1 да предаде нещо и обратно Дзами предаде нещо но настоя "И кажи на Мая!" Даже го повтори два пъти. Значи ясно колко вярва на акъла на Бистра. Още повече и след като добре я познава.
Това не беше ли Миро, който искаше от Бистра да сподели с Мая за коалицията с Дзами и евентуално Киро.
Друго обаче сега се изяснява защо Бистра потърси Дзами, когато искаше да прати Рената на игра.Тогава изглеждаше доста неадекватно.
А пък Мая е страхотна приятелка. 😄

# 524
Ех, този Влади Smile
Скрит текст:
Така омайва хората, че когато те се почувстват "предадени" от него тотално губят почва под краката си и взимат радикални решения.

Рената буквално напуска Острова, защото се чувства наранена и отхвърлена от него ( в Надкаста с нея става ясно, че явно е имала чувства към него и се е почуствала лично засегната/предадена, когато той сменя лагера).

Бистра като разбира, че Влади не я подкрепя се съгласява за пръв път да се коалира с някой различен от Мая (влиза в коалиция с Миро).

Нина напуска лагера заради Влади, когато разбира, че той няма да я закриля.

Дзами прави най-нелепия си ход в играта, когато се чувства "прелъстен и изоставен" от него.

Венци така е оплетен в мрежите му, че дори и не разбира къде точно се намира Smile.

Жорката също е  пленен от чара му и дори решава да бъде в коалиция именно с него.

Според мен Влади просто умее много добре да "разчита" хората и им казва точно това, което те искат да чуят към дадения момент. Но е факт на колко много хора е повлиял и как всички негови "жертви" правят кардинални ходове когато се почустват излъгани/  предадени от него.
Hands Plus1

Рената и според мен беше привлечена, ма тя отрече в Надкаст. Но също така твърди, че е супер добра и че има големи цици.
Дали е имала чувства или не, Влади я жегна като и каза "че не е човечна", а то така си беше за храната. И ние така мислехме.

Влади съм доста сигурна, че искаше да играе с Миро и Бистра и това му беше допълнителна причина да иде в лагер 3. После се появи Георги. Напоследък видяхме поне 2 синхрона и един разговор с Венци, че хората от лагер 3 му харесват и се колебае с кой да играе всъщност.
Напълно възможно е и Георги да го отнесе.
Но за Бистра, като играха с Венци, то ясно че Влади ще подкрепя Венци, за нас поне е ясно. Но по време на играта се опитва всячески да даде предимство на Венци, даже го чух да казва "пускай Бистра"
Но хора не се ли кефите, че някой няма да играе с предимство за Бистра?  Трябва и такива да има, нали?

Общи условия

Активация на акаунт