🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 8 (03.11 - 10.11)

• 42 847
  • 1 228
  •   1
Отговори
# 555
Четно казано аз си признавам, че нямаше да реша пъзела, въпреки че знам фразата. По никакъв начин не бих я вързал със жокера. А като гледах буквите ми изглеждаше  сякаш изречението започва със "Силата".
Играта обаче бе абсолютно равностойна за разлика от другата. Там имаше елемент  с рязане, мъж срещу жена бе кофти. Във Фермата сме виждали че не може жена да реже бързо колкото мъж, това е доста силово. Въпреки това Петя имаше своите шансове, ако бе избрала правилната стратегия, но тя от самото начало се поддаде на паниката и реши да действа с максимална бързина, бед да влага мисъл. Бързаше да направи основите, и после да слага "керемидите", а Гогов избра правилният подход. Даже много време си остави, цели десет минути, аз бих наредил "керемидите" за пет. При това положение бе ясно кой ще бие.
Дяволо е прав - трябаваше да разменят битките, Дзами и Жоро да играят втората битка, а Гогов и Вера - първата. Така щяха да са по-равностойни.

# 556
И вече за сезон 2 няма да имат оправдание ако повторят подобен каст в който на пръстите на едната ръка са тези без връзки или познати.

Ето че точно хора като Вера и Венци (той в по-малка степен, защото тук ми изплува веднага Стиляна Николова, ама не вярвам да има нещо повече от съвпадение, а и човека си е пожарникар в Добрич, далеч от София) дават съдържание. Добавям и Гогов. Обикновен таксиметров шофьор, но пък бивш криминалист, значи може да има нещо и да, има. Ами ето. Ето че можело. Ами хора, бъдете по-смели и залагайте на такива хора, обикновени, народни. Нахъсани, интересни.

От връзкарите само Георги (в по-голяма степен) и Бистра дават съдържание за нивото на такова шоу, което се стреми да е лидер в бранша.

Аз преди няколко дена питах, тогава по повод рождения ден на Георги и кой е присъствал на него участниците от кои градове са? Тогава  просто исках да видя дали всичките софиянци са там.
Сега се оказа, че София е много малка и всички се познават и са дошли дружно на острова.
Признанието на Бистра ми дойде като гръм от ясно небе. Дори гледката на дългите и крака и добрата и игра не я оневинява, че два месеца не спомена, че се познава с Дзами. Дори нещо повече от познанство е имало. Не било точно преди формата.....
Лора, Марина - Плевен.
Иван- Чирпан.
Венци- Добрич
Гогов.....останах с впечатление, че е някъде около морето.
Рената- и тя някъде от Северна България мисля, че е.
А другите от къде са?

Ще продължа да го гледам формата, но тази шуробаджанащина не очаквах да е толкова голяма.
Другата година ако го има Острова, подобен кастинг изобщо не искам да виждам

Четно казано аз си признавам, че нямаше да реша пъзела, въпреки че знам фразата. По никакъв начин не бих я вързал със жокера. А като гледах буквите ми изглеждаше  сякаш изречението започва със "Силата".
Играта обаче бе абсолютно равностойна за разлика от другата. Там имаше елемент  с рязане, мъж срещу жена бе кофти. Във Фермата сме виждали че не може жена да реже бързо колкото мъж, това е доста силово. Въпреки това Петя имаше своите шансове, ако бе избрала правилната стратегия, но тя от самото начало се поддаде на паниката и реши да действа с максимална бързина, бед да влага мисъл. Бързаше да направи основите, и после да слага "керемидите", а Гогов избра правилният подход. Даже много време си остави, цели десет минути, аз бих наредил "керемидите" за пет. При това положение бе ясно кой ще бие.
Дяволо е прав - трябаваше да разменят битките, Дзами и Жоро да играят втората битка, а Гогов и Вера - първата. Така щяха да са по-равностойни.

Вера сър, Вера.

Фразата я познах още като почнаха да слагат греблата да виждат какви са буквите.

Да Дяволо е прав! Можеха да разменят игрите.

# 557
Мисля, че за битките сме единодушни, че е трябвало да са разменени.

На мен Георги и Дзами бая ми олекнаха интелектуално, като не можаха да се сетят за фразата. Още при първото споменаване и става ясно какво се търси. Айде, Жоро включи след последната фрапираща подсказка от Сано, но Дзами се оказа, че въобще не я е чувал. Шокиращо ми е, толкова популярен и известен израз...

Дзами и при казуса с Петя се показа що за капацитет е. Не може толкова левашки да се дъниш всеки път, като се почувстваш лично засегнат. Много първосигнален и елементарен се показва.

# 558
  • София
Е, айде няма нужда и тук да разместват игри спрямо играчите! Да, беше неравностойно, но това е риск всеки път. Доволна съм, че не се променят игрите в движение. Много близо е от там, до Игри на волята Simple Smile

# 559
Гогов  е софиянец ако не се лъжа  и май е от кореняците, защото е споменавал няколко пъти в какво се е превърнал любимият му град Simple Smile

Бистра и на мен ми е супер любимка, но снощи също неприятно се изненадах за Дзами.

Не очаквах чак толкова много познати, приятели и бивши гаджета за първи сезон, обикновенно това го правят като се позагуби интерес или слагат някой псевдо известен като Благо Джиизъса за сеир.

Последна редакция: ср, 06 ное 2024, 14:22 от count_horror4e

# 560
Според вас какъв ще е изборът на Марина довечера? Ще послуша ли лагера?
Аз залагам Марина срещу Ванеса.
Или може би ще скочи в дълбокото и няма да слуша никой. И ще  изправи Георги срещу Бистра. А тя срещу Мая.
П.П. Вариант е и да играе срещу Биляна.

Последна редакция: ср, 06 ное 2024, 14:22 от Лорд Шаш

# 561
Сетих се, че ми направи впечатление близостта на Киро и Марина. Кога пък си станаха толкова близки и задушевни, чак тя била единственият човек, на когото Кирил споделял стратегиите си. Пропуснала ли съм нещо?

Като така и така се споменават ИВ - искам да питам Дяволо кой, според него, от пълния каст на Гривните има потенциал и е подходящ за ИВ? За Венци разбрахме Simple Smile

# 562
Допускам, че Марина ще играе с Биляна. Защото Киро ще се намеси. За богатите може Киро да иска да играе да речем срещу Гогов Те нали си имат от началото някакъв конфликт.

А относно кастинга - няма да се учудя ако втория сезон поканят баба Дешка. Ххах..представих си я как с катери по дърветата за храна (сори ма ме избива вече на черен хумор)

# 563
Според вас какъв ще е изборът на Марина довечера? Ще послуша ли лагера?
Аз залагам Марина срещу Ванеса.
Или може би ще скочи в дълбокото и няма да слуша никой. И ще ви изправи Георги срещу Бистра. А тя срещу Мая.
П.П. Вариант е и да играе срещу Биляна.

Нейното предложение към лагера ще е чист реваншизъм.
Според  мен няма да приеме предложението на "братчето" , за Биляна и Берке при бедните, защото тя ще иска да играе.  Марина иска да е фактор и няма да пропусне шанс.

Допускам, че накрая ще се стигне до някакво компромисно решение - Марина и Биляна при бедните, Киро и Миро при богатите, за да няма съботажи.

Няма да изцяло нейно решение със сигурност.

# 564
А Георги кореняк софиянец ли е?

# 565
Нямам идея от къде е старият славен род от времето на Дуло, към който Жорката принадлежи  Grinning

ПП:  Много се забавлявах вчера за това негово изказване.

# 566
Нямам идея от къде е старият славен род от времето на Дуло, към който Жорката принадлежи  Grinning

Единствения славен Коджабашев за който се сещам е Антон Коджабашев. Трикратен световен и трикратен европейски шампион по вдигане на тежести. Може да са рода

# 567

Единствения славен Коджабашев за който се сещам е Антон Коджабашев. Трикратен световен и трикратен европейски шампион по вдигане на тежести. Може да са рода

Може, няма лошо.
Просто, когато го обясняваше това ми изникна един момент от Господари на ефира за един самонастанил се, който като го питаха, каза че е от хан Аспарух там и ми прозвуча сходно.

# 568
  • София
Няма да успея днес с моето нередовно "картинно фентъзи"; то и, ако го посветя на снимки на "5-годишни деца" няма да ги познаете. Simple Smile
Обобщението на другия ни съфорумец с елементи на "репортаж отвъд явно видимото" е всеобемно и достатъчно като трейлър на епизода. (И аз ги чакам с нетърпение, да си знаеш!)

Затова, подчертано (както и помолих; и само от последните ни 10-тина стр.) набързо събирам една компилация за Продукцията - ако щете си я четете, още по-малко "струват" нашите "драгизрителски" мнения за титани на шоАта, като всички вас (от 3-те творчески колектива). Само да си знаете, харесваме О100Г (повечето от нас тук) и ни се ще да направите следващ(и) сезон(и). Ама ако сте инати и ви е кеф да се изживявате като Бога от машината - няма да изкарате колкото онова конкурентното. Дали ви хрумва, че и да сте "новото предаване", хората имат критерии от всичко изгледано преди вас (и паралелно) и онези, дето не са крайно в сегмента ББ, си имат доводите кое ги държи пред екраните.

Тъй. Наистина се оляхте с шуробаджанащината. И уж мислехме, че вече знаем кой с кого (не иде реч да се редят пъзели, но и това), а ето, че нови клонки от "дървото" се появяват в обектива. Дяволо е прав: вземете да направите едно анимирано (може и 3Д) дърво и си го сложете като заставка на този първи сезон.
Ще ви помогнат няколко наши мнения: Например:
https://bg-mam.ma/p/1704821/48791530  - схема минимум за разположението по "клоните".
@gabidi се пита: "И аз се питам, остана  ли изобщо някой, който да не се е познавал с някого преди това?" - Ясно е, че ако има такъв, той не е в този сезон, който гледаме. И, въпреки семейното кълбо, което сте оплели, "От връзкарите само Георги (в по-голяма степен) и Бистра дават съдържание за нивото на такова шоу, което се стреми да е лидер в бранша." Прав е Дяволо. И: "Вече за сезон 2 няма да имат оправдание ако повторят подобен каст в който на пръстите на едната ръка са тези без връзки или познати."
Повече и по-цялостно: https://bg-mam.ma/p/1704821/48792683
А @Гарганела ви пита направо: "Защо са предпочели познатите и познатите на познатите за мен остава енигма. Надявам се, че след предаването ще се появи някой  от организаторите да отговори на този така интересен въпрос."
Елемент за (не) качество:  "Човекът, който сглобява промото, не гледа предаването." - и не е само впечатление на @ferencliszt. "Простите "драгизрители" намират анонсите ви за лаишки. Някои от 2 седмици "едва доглеждат епизодите ви": https://bg-mam.ma/p/1704821/48791866
@Soney, която не крие, че харесва предаването е събрала в само 2 точки едни "неща", дето не ви правят много оригинални и професионално иновативни: "Шоуто продължава да ми стои по-високо от конкурентното шоу, затова ми е много болно че някои от отвратителните черти на другата продукция се наблюдават и тук":
https://bg-mam.ma/p/1704821/48792451
@Nona M гледа вашето, не конкурентното! И какво споделя: "Все по- скучно взе да става, щом си ровя в телефона докато гледам."
Пост в друга тема, в която казвам горе-долу същото, като там поводът ни е "рейтингите" - където, впрочем, пак не сте добре. https://bg-mam.ma/p/1654593/48788405

Това е накратко. Не съм "извадил" нищичко за самите игри. Шуробаджанащината; това, че се мислите за единствени (да де, така си е - 3-4 "творчески колектива", хранени от 2 големи телевизии); малкият пазар и бедните бюджети (ето, съгласен съм с това - в нашите си отечествени рамки); статута, изчерпващ се в (само) 2 поговорки - за зелника (ако едно падне, друго ще изскочи; зер, ако не сте вие - двете телевизии само избори трябва да дават) и онази, че дума дупка не прави (нека си пишат такива като нас - а съвсем сериозно: сигурно само тук във форума има няколко кандидат-сценаристи, по-кадърни от вашите)... всичко това ви е самосъздало пагубното его, че вие сте водачите в стадо на слепи.
(Е, не всички сме слепи, вие - обаче - май сте еднооки. Пак сте царе, ала ако не усещате граховото зърно - ще ви катурне то един ден.)

Последна редакция: ср, 06 ное 2024, 14:56 от EmBrother

# 569
Моля някоя добра душа да напише коя е фразата, която е трябвало да разгадаят Дзами и Георги, защото ми стана интересно, а нямам възможност да търся из качения епизод.

Общи условия

Активация на акаунт