🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 8 (03.11 - 10.11)

• 42 829
  • 1 228
  •   1
Отговори
# 540

Венци е класическия добър герой. Наивен, но добър и смел. Такива мъже бихте искали да ви се притекат на помощ в някой напечен момент, а не тарикатчета и сметкаджии, дето ще ви продадат за нищо или винаги първо ще гледат себе си.
Такива участници като Венци са кът в нашите риалита и са много ценни, защото все още ни показват, че има наистина добри, свестни и възпитани хора.

С това съм съгласна на 100%.
На Венци му се радвам много, защото ми връща надеждата, че такива хора не са изчезнали.
Венци се отнася изключително уважително със всички участници, не прави сплетни, не напада, за което респект.

От цялото фиаско вчера, той се чувстваше най-зле по моя лична преценка и най-много него ще го разклати, ако правилно предусещам от екрана ценностите му.

# 541
От връзкарите само Георги (в по-голяма степен) и Бистра дават съдържание за нивото на такова шоу, коеото се стреми да е лидер в бранша.
Всъщност при Георги връзкар е бил само единият близнак. Другият близнак, този дето дава съдържание, според мен се е промъкнал между капките. Stuck Out Tongue

# 542
За Венци да си кажа, че ми е много забавен образ Grinning
Ама по онзи добродушния, леко наивен и много сладък начин Grinning

Приятно ми е да го слушам, смея се леките му глупости, свеж е по синхроните, много приятно общува с останалите, ненатоварващ човек.
Абе, пичага е.

# 543
Изобщо не намирам Влади за честен играч. Ако не мислеше толкова за това как изглежда публично образът му, щях да го призная за наистина добър играч. В момента е просто прикрит и хлъзгав. Приказките колко му е трудно да прецака някой са си чист популизъм за мен. Не мен неговата харизма не ми действа Grinning Много се стегна, когато Бистра каза, че знае всичко.

Венци ми е нелеп на моменти, понякога си мисля, че се преструва. Иначе е приятно, добро и доста симпатично момче, но ми е с твърде ограничен светоглед, което го прави лесна мишена за хиените вътре. Дано ме опровергае и наистина да се прави на ударен.

# 544
Are you went to married for me?  - Венци, толкова си сладък, че не мисля, че някой може да ти каже не. Grinning

# 545

Марина се записа в аналите на предаването с крилата мисъл: "Ще помисля много сериозно, но не възлагам големи надежди." Joy Споко, Маринче, ние също не възлагаме големи надежди, да не кажа никакви, че можеш да мислиш.

Знам, че е грешка, ама па е толкова правилна...Joy

# 546
Непопулярно, но на мен не ми пречат разговори за бившата на Кирил или за бащите на Влади и Бистра, интересни са ми, дават ми по-пълна представа за играчите и не го имам за пълнеж.

Пречи ми - Алекс получава писмо от баща си и подобни изцепки. Да жалко, че баща му не е можал да влезе, ама това са фактите, продукцията да го преживее най-после.

Аз останах с впечатление, че Дзами и Бистра са имали нещо далеч преди кастингите или поне Мая държеше да подчертае това. Но че е тъпо да се познават, тъпо е.
Но все пак Биляна се запознава с Киро на кастинг. От Вера разбираме, че има в договора, да не си комуникират преди формата или поне в договора на Вера го има. Това си е нарушение.

И на мен ми е забавен Венци, гласувала съм за Гогов, него и Мая в анкетата

# 547
На мен пак ми е интересно, без да се чувствам закована пред екрана обаче. Което дори ми е в плюс, защото не си представям да отделям толкова много време на телевизионно предаване всеки ден. Но, да, неприятен вкус оставят всичките предварителни познанства. Бих предпочела да не получи супер интересно, но да са съвсем случйни хора, интересни сами по себе си, просто да не се получи искрата между тях в предаването, отколкото навързани познати с идеята, че ще завъртят играта. Тук идва и натиска от страна на зрителя - винаги да има стратегия, интрига.
Между другото, как се провеждат кастингите? Всички в София или и в други градове?

# 548
  • София
На мен ми е интересно, защо не им дават да плуват по-навътре. Не съм сигурен, но предполагам е от безопасност заради медузите и някои водни змии, но най-вече медузите, защото има много опасни и се срещат по-често от змиите (предполагам, от обща култура го казвам). Аз знам, че по принцип в зоната в която влизат за игрите и сутрин или по всяко време когато просто искат да си поплуват или нещо подобно (естествено не влизат по-навътре) си има специален екип от местни, които ловят медузите и така редовно прочистват тази зона във водата. Все пак това е тропика, не е нашето черноморие. Опасно си е. Но това са само мои догадки, не съм 100% сигурен, че е това. Защото то реално плуване няма. Плуват 20 метра което е нищо, а то може и да се гази във водата. И ми олекват така, защото държа много на плуването. Хора, основно правило. Щом правите приключенско риалити на плажа, на морето/океана, все тая, значи трябва да има много голям и основен компонент - водни битки и плуване/скачане/гмуркане/гребане. Това важи и за Сървайвър и за Островът и за Игри на волята. Може да съм ви омръзнал с това плуване, но няма да спра да го повтарям.

И ето как от една елементарна игра можеха да извлекат съдържание. И самата битка щеше да е по-дълга. Да се забрани газенето във водата, а само да се плува. Ако не можеш да плуваш, както можеш, ще лазиш ако трябва. Какво е това разхождане братче. Срамота. И после с лодките не трябваше да им позволяват да правят само един курс за всички гребла. Всичко стана адски бързо, а се видя, че и двамата май сефте се качват в лодка и щеше да е забавно и комично най-малкото. Бяха много неориентирани и двамата с греблата.

2, 3 курса плуване да има (то пак ще си е малко, 20 метра дори не знам дали има) и 2, 3 курса гребане. Не е нещо кой знае какво. Понтона е на 25-ия метър братче. Това са тези малките басейни в София ако не знаете. Поне аз така го виждам на монитора. Даже няма да се учудя ако има по-малко от 20 метра чисто плуване.

И после Саното не трябваше толкова да бърза с подсказките, сякаш от продукцията нямаха търпение да завърши играта. Защо бе хора, за къде сте се разбързали? И после се чудите как да си запълните двучасовия епизод (2 часа без рекламите, иначе отиваме към 150 минути с тях).
Можеше примерно преди този пъзел с фразата с греблата да се даде елемент със стрелба да речем.
И това ти е битка, богат срещу богат. На хартия топ дуел. 'Мех' (да не се чете от Гогов).

Последна редакция: ср, 06 ное 2024, 11:41 от Diavolo

# 549
  • Другата България
Скрит текст:
Оправданието е, че всичко било много набързо. Е, колко набързо да е, като ние тук не сме идиоти. Ето влизат си хората и си споделят истината във форума, защо да лъжат? Със сигурност е имало много интересни типажи, а защо не са взети, ами не знам, според мен не им се е рискувало с напълно непознати лица. За тези, 'нашите' поне някой познат е гарантирал нали, по-лесно е да се приеме. Вложени са много пари и очаквания и просто не желаят да заложат на всичко или нищо.
Нещо такова е според мен, не мога точно да го дефинирам.
Искрено се надявам и вярвам в сезон 2, защото въпреки някои мои критики (а критикувам когато държа на едно нещо, иначе ще съм вял и дистанциран) сезона ми харесва и си го гледам с интерес. Но отново да подчертая, наистина хора вкарвате абсолютно ненужни глупости в епизодите, честно!

Скрит текст:
И вече за сезон 2 няма да имат оправдание ако повторят подобен каст в който на пръстите на едната ръка са тези без връзки или познати.

Ето че точно хора като Вера и Венци (той в по-малка степен, защото тук ми изплува веднага Стиляна Николова, ама не вярвам да има нещо повече от съвпадение, а и човека си е пожарникар в Добрич, далеч от София) дават съдържание. Добавям и Гогов. Обикновен таксиметров шофьор, но пък бивш криминалист, значи може да има нещо и да, има. Ами ето. Ето че можело. Ами хора, бъдете по-смели и залагайте на такива хора, обикновени, народни. Нахъсани, интересни.

От връзкарите само Георги (в по-голяма степен) и Бистра дават съдържание за нивото на такова шоу, което се стреми да е лидер в бранша.
Естествено, че трябва да има критики. Дори е задължително да има критики, защото ако ги няма, значи просто си гледаш за убиване на времето. Което също не е престъпление, но поне според мен ако зрителят държи да получава качествен продукт трябва да е склонен да търси в него не само положителното, а и отрицателното. И тези критики да не се оприличават на “плюнки“, защото така, както в един момент си харесал продукта като цяло и участник в частност, така в следващия и продуктът, и участникът правят нещо, което те връща в “първи клас“. И се чудиш - в теб ли е грешката, монтаж ли е, продукция ли е, или просто участникът толкова си може.
Продуцентите трябва да се научат, че зрителят става все по-взискателен /или така ми се иска на мен/ за това, което получава, натоварва ТВ продуктите с все повече очаквания, още повече когато се стремиш да не си като конкуренцията, и всяка грешка ще се, и трябва да се “наказва“ ако целта е някой да си вземе поука.
Но и друго - не може всички да харесваме едни и същи хора и мнението ни за тях да е еднакво. Това го казвам, защото предния ти пост прозвуча малко като назидание на и към хората, които не харесват Венци. Blush Или не го възхваляват непрекъснато. Да, той е идеалния участник за ИВ, така е. Но не е там, а е тук. А тук /поне според концепцията на формата/ трябва да покаже и малко мисъл, не само перфектна физическа форма. Даваш пример с Бо и Зоран, който съм давала и аз. Да де, ама ако Влади е Зоран, то Венци е твърде далеч от Бо. Blush Той е перфектния изпълнител, но няма капацитета на Миро, на Георги, на Влади, дори на Дзами, че и на Верчето да смята, да пресмята, да мисли стратегически. Добряк, идеален за коалиция, защото е верен, но и наивен /според мен/. Затова е и онова “не знае къде се намира“. Blush И да, ако стигне финал ще е заслужено, защото и аз искам да натрие носа на всички пишман стратези, които от толкова “стратегия“ накрая няма да се наДиграят, а ще се наиграят.

Последна редакция: ср, 06 ное 2024, 13:12 от Merri_An

# 550
  • софия
За да започне да им подсказва така Сано, значи са се почесвали по главите доволно време. Благодарна съм, че на нас са ни го спестили. Не разбирам, защо се палите толкова за тази подсказка.

# 551
  • София
Марина се записа в аналите на предаването
Как реши, че е грешка? Rolling Eyes
Анали/лат. Annales/ - хроника, история, летописи, историографски произведения, в които се изброяват важни исторически събития.

За връзките и познанията между участниците не се учудвам особено, защото на НН това му е модус операнди по принцип. И във "Фермата" с Иван и Андрей вземаха предимно познати, познати на познати и препоръчани хора. Защо предпочитат така - нямам представа, не намирам и логика, но е факт.

По повод на подсказките от първата игра - още преди да започнат Диляна им подсказа доволно силно. Самата игра беше супер кратка, а след като подредиха буквите, изобщо не дадоха да се чудят и да е минало някакво време, преди Сано съвсем да им каже каква е фразата, така че не вярвам да е отнело много време. Може би е било много горещо и са искали да приключат по-бързо, но съвсем осакатиха играта по този начин.

# 552
Всичко след първото подсказване си беше направо обидно, учудих се, че има хора, които не са чували тази фраза... Гогов я използваше, но явно не я е споменавал пред Дзами.

Мен най-много ме ядосва връзкарщината около Мая. Влязла е по втория начин, по нито един не блести с нищо в играта и извън нея, не е интересна... а й се отделя страшно много екранно време. Минути за реклама.

И Берке, как можах да забравя.

Последна редакция: ср, 06 ное 2024, 12:35 от ladonnae

# 553
Може да съм циничен, но доста фалшиво ми изглежда как лагер 2 остана само с четирима души и Петя изведнъж се сети, че не може да търпи повече хората в лагер 1. Нищо, че вече изкара 8 седмици там. Явно ги беше страх, да не останат с под 4-ма души на играта за провизии. Самият им скандал с Дзами е двустранен. Неговото поведение, наистина е много грозно и обидно. От друга страна, да ходиш да се молиш на друг кемп, зад гърба на хората си и да им издаваш информация, не е пичовско. Дори стратегически не е добре, защото ако съм на лагер 2, бих се замислил, що за човек идва и доколко може да му се има доверие.

Ходът на Гогов ме изненада приятно. Добре го беше измислил, като на практика лагера не рискуваше гривни, а можеше да вземе цели 9, заедно със златната. Да, Дзами можеше да загуби половината си, както и стана, но в този етап, не е най-тежката драма. От тазо гледна точка, със съгласието и думите си, Дамян се позиционира като лидер и спечели уважение сред другите Нумеролози.

Играта на бедните не беше балансирана и чест прави на Гогов, че си го призна. За Вера май е по-добре да е с 1 гривна, защото ако не се набива на очи, както самата тя си каза, няма да е мишена. Отделно, все повече се замесва около Дзами стратегически и ако големите играчи се атакуват, има шанс да стигне много напред.

И както похвалих Дзами за подхода в лагера им, стратегическата му игра беше ужасна. Кирил правилно дойде и му каза за Петя. И вместо той да го запази за себе си, или сподели само с Вера и Гогов, той го адресира публично. Така супер много рискува да компрометира Кирил и съюза им и ако аз му бях дал тази информация, бих бил бесен, че е постъпил така. Още по-фрапантното беше, като разкри на кръга коалицията на Владимир и Георги. Дори да оставим, че той си каза как е играел първи с Владимир и как сега има на свой ред тайна коалиция, с този ход той и лагера му, не спечелиха нищо. Трябваше да си пазят информацията и да опитат да е ползват в удобен момент. Вместо това, най-вероятно другите лагери ще се целят не само в него, а в целия им лагер, както Гогов и Нина отбелязаха.

Последно, чудя се, дали има повече от 4-5 души, които да играят честно и да нямат познати, приятели, бивши гаджета и т.н. в каста. Сега се оказа, че Бистра и Дамян имали връзка. Е как по-точно няма да играят заедно и как това е честно, спрямо балъците, действащи по правилата.

# 554
Марина се записа в аналите на предаването
Как реши, че е грешка? Rolling Eyes
Анали/лат. Annales/ - хроника, история, летописи, историографски произведения, в които се изброяват важни исторически събития.
Ок, благодаря за обогатяването на общата ми култура Hug

Общи условия

Активация на акаунт