Отговори
# 675
Грешката е моя. Взела съм снимката с фотошопа. С пръстен си е Ферит, но защо е тази прегръдка.
За сбогом с любовта на живота си. Предпочитанията му са за безгрижие и свободно дишане. Без
сериозни ангажименти и повърхностен живот, докато всичко му омръзне и пак да заживее по своя си начин.
Разочарованието ми дойде най вече от озета за утрешният епизод.

# 676
Ферит голяма чуденка се чуди,не може да даде шанс на Сейран да си поправи грешката
Защото от негова страна това е първият и шанс ,който ще и даде.
За разлика от нейните шансове ,които му е давала,че какво ли не и причини  и тя все му прощаваше..
Не,че не съм му фенка ама това не е нормално вече..
Колко епизода казахте още се предполага ,че ще е Дияр , нали се пишеше някъде из X.
Както казах и на преди поне серията ще завърши бомбастично,както всеки път..дано е в полза на зрителите.

# 677
Искам Ферит да избере  спокойствието пред любовта и лелчето да се насити на младежа по начин, който е постъпвал със Сейран многократно. А това е болестно състояние у него.

# 678
А в главата на Ферит сигурно това се върти:

Раздвоен съм много, мила,
между тебе и Дияр
Казва мен, че е спасила,
че намерила ми цяр

Знай на скрито в нашта стая
закачил съм твой портрет
Гледам си го и ридая
Наду се целият паркет

# 679
Гледам сериите, чета Ви момичета,ядосвам се, преживявам всичко случващо се с ГГ, съчувствам им за объркания живот, оправдавам ги заради младостта, липсата на обич и загриженост в семействата им. Те са изгубени души, търсещи място в живота.Допуснаха толкова много грешки по  пътя на самопознанието..., но любовта при двамата е различна, докато Сейран мисли за щастието, спокойствието на  любимия Ферит във всяка една ситуация, то неговата е, само когато Сейран е изправена пред смъртна опасност. Тогава му се прояснява погледа и е готов да даде живота си за нея, а през другото време бяга при други жени, за да се забавлява, разпусне и не мисли за нищо, което да наруши спокойствието му.Това за мен не е любов.Те са две "счупени" души.
Някой беше казал, че " счупеният човек се ражда два пъти" но не мисля така. Счупеното не се възстановява, не се лепи.
Просто един ден се събуждаш различен човек, нямащ нищо общо с човека, който си бил.
Веднъж в живота  идва момент, когато нечовешката болка се превръща в неразрушим характер.
Един ден, нечие предателство ни учи да гледаме на всичко с други очи.
Един ден се уморяваме да прощаваме и започваме да се сбогуваме.
Един ден, нечие безразличиени учи да пренебрегваме всички. След тази точка няма връщане.
Така започваме да обичаме себе си ( както беше попитала психоложката Сейран- кога ще обичаш себе си) и своята самота.Своята свобода. Такава бих искала да я видя- обичаща се и свободна.
 Ще преосмислиш много неща в живота си. За себе си, за пътя си, за хората близо до теб. Ще разбереш и прозреш много истини, понякога тъжни. Ще дойде момент, в който ще разбереш, че не винаги онова, което някой значи за теб, е същото, което ти означаваш за него. Момент, в който някой ще постъпи и с теб, както ти не би    постъпил с него. Това е осъзнаване. Истина, за която не трябва да съжаляваме, защото сме различни, но това са уроците на живота. Учим се от тях. Така бих искала да се развиват и героите ни.
Затова, ако ни заболи от нечия постъпка, дума, истина, просто се усмихваме, колкото и да боли, сваляш я от раменете си, премахваш я от сърцето си и продължаваш смело напред.
Всички уроци обаче нагарчат. И не съществува нещо, като " прекалено късно"- всичко се случва, когато му дойде времето. При тях двамата още не е дошло времето, защото още има, какво да научат за себе си и живота. Предстои да видим.
Дано и сценаристите съвместно да ни покажат и докажат, че не случайно сериалът и играта на Афра и Мерт са така популярни в много страни по света. А не да ни показват едно и също, че Ферит повтаря едни и същи грешки, не се замисля, каква болка причинява на човека до себе си, но когато на него му причинят болка той не може да прости и отново обвинява Сейран за това и отново търси спокойствие и забавление при следващата  любовница. За мен това са токсични отношения, които доведоха до това положение двамата ГГ.
Стана много дълго, за което се извинявам.

# 680
Днес от изненадващо място дойде следното твърдение: тъй като в реалния живот хората преди всичко се ръководят от емоциите си, вземат емоционални решения и след това действат в рамките, очертани от тези решения, то в изкуството те искат нещата да следват някаква логика. Когато видят, че някой герой действа емоционално, демек нарушава линията на логиката, те му се сърдят и го отхвърлят. Ето ви друг поглед Simple Smile

Рени, може ли да анализираш това Kissing Heart
Ферит логиката ли следва или емоцията? Ако беше емоцията, нямаше ли да избере Сейран? Аз сега се чудя, заради логиката ли да му се сърдя, или заради нерешителността да вземе изобщо някакво решение Stuck Out Tongue Winking Eye

pinkbird, с пръстен си е Ферит. Махнали са пръстена с фотошоп.
Еве, Рени сигурно ще ти отговори.
А моето тълкуване смята, че написаното се отнася за зрителите, които в житейския си път вземат предимно емоционални решения. И разбират в последствие, че тези решения не винаги са правилни. Като компесаторен механизъм търсят в изкуството логиката на живота, от тук и завишените претенции към една или друга творба. Като се има предвид, че Логиката е наука за основните форми и закони на мисленето, то се оказва, че човешките действия малко са подвластни на логика.
Що се отнася до въпроса, за какво да му се сърдим на Ферит, аз му се сърдя за неспособността да прави избор. Но изборът означава да обмисляш варианти за действие, да съпоставяш мотивите за тях, да изследваш последствията от тях, което си е първо въпрос на логиката, а после и на автономна воля. Ферит що да избира една жена, като семейството, което за него е висша ценност, му е показала мъжки примери за многоженство. Само Фуат се отклоняваше от "светлия" пример, но той пък беше "черната овца" на конака. Е, вярно, че е учил в Америка, а там това е АБ-то на образованието, ама там е отделял повече внимание на девойките. Понякога ми е жал и за него самия... Confused

# 681
Даниела,добре дошла
Така написано,ако човек не е гледал сериала,ще си помисли,че Ферит е сменял любовници като носни кърпи...Поне по 2-3 на сезон ..
Вече сме в трети,нека гледаме него и да не броим годежи,бракове,разводи,че много ще ни дойдат

Иначе,благодаря за твоето мнение.
Уважавам го
Момичета,говорейки за любовниците на нашия Феро,да използваме едно хубаво българско пожелание-Да посмалим малко
И аз дойдох до извода Сейран да си тръгне
Нека да видим..

Последна редакция: чт, 07 ное 2024, 18:04 от VAL*

# 682
Така де , да се включим в защита на любимия че ми дойде в повече. Любовници на Ферит? Моляяяя?!

Сезон 1-  Ферит имаше гадже -едно, казваше се Пелин. Когато го натресоха в нежелан брак...Мал шанс, че взе че се влюби в жена си и трябваше да зареже гаджто си. Да може всички да мразеха Пелин, може тя зле да си изигра картите и да не беше жената на живота му. Но за нея всичко беше истина, беше посветила живота си на Ферит.

В същото време Сейран имаше Юсуф- страхливеца.

Сезон 2
Ферит се завърна към добре познатото..Пелин..броим ли я за втора 🤔
Май не!
Сейран се сгоди за Татък...
И защо беше всичко това- заради пустия инат.
( Само вмъквам малко мой мисли. За мен края на взаимоотношенията на хората в реална история биха приключили в момента в  който Сейран окаля всички в национален ефир. Аз самата може би ще простя изневяра, може би ще преглътна обиди по свой адрес, но никога не бих делила хляба си с някой който си позволява да злепоставя семейството ми.  Като цяло тази част гледам да не си я спомням, че пак се дразня.
Всичко това е от гледната ми точна на човек с почти 20 годишна връзка и не говорещ със свекърва си. Пред съпругът ми никога за тези 20 години не съм казала и дума по нейн адрес. Той знае че не се харесваме, но тя е негова майка- лоша или добра тя ми е подарила един прекрасен човек и аз нямам право да я обиждам. )

Сезон 3
Ферит с нова приятелка...к'ва то такава , пак не любовта на живота му, но някакъв пристан на спокоойствие.
Сейран женена за Синан....

Та какво викате, сменя любовници...
Та завалията за 5 години е спал с 3 жени ....това ако е женкар зарежи!

Последна редакция: чт, 07 ное 2024, 18:12 от Ela1

# 683
  • Яко в Матрицата...
Ela1, изненадвам се, че трябва да коментираме това. Юсуф беше гадже на Сейран в първа серия до момента, в който той отказа да избяга с нея. Сейран го зачеркна от живота си. Никога не е бил фактор в семейния живот на СейФер, просто Феро ревнуваше ужасно, че не е първият мъж в живота на Сейран. Сгоди се за Акън, за да спаси Орхан от смърт в затвора. Синан се оказа, че е бил само приятелче, което тя сложи между нея и Ферит, за да не би случайно отново да пожелае Ферит. Нищо общо не виждам с аферите на Ферит с Пелин или Дияр.

Еве, емоция е и страха, и тъгата, и гнева. Ферит е под въздействието на много емоции в момента 😆 и заради това действа ирационално, според мен/нас… Ние искаме да се изправи като мъж и да каже “аз обичам Сейран и ще съм с нея”, но няма как да го направи. Твърде много неотработени травми има и не е само тази с изоставянето.

# 684
Ела1,подкрепям и разбирам,че си ядосана
Затова призовах,когато се пише за ГГ-Ферит Корхан,да се говори това,което сме видели,а не разни доизмислени негови пороци
Сенгуири /или как беше,не си спомням точно/,непрекъснато го наричаше чапкън,така и не обясни защо след като я попитах
Преди Сейран,Ферит е възможно да е преспал с половината свят,нали?
Тук говорим за Ферит със Сейран
Даже и с Пелин се оказа,че не беше спал,ама ние го нахейтихме порядъчно
В момента дали е по баровете,дали сменя любовниците си?
Пак е с една единствена жена
Изневяра ли е тогава,когато ти е категорично казано,че не те искат и са се развели с теб?
Че даже и след това са се омъжилиза друг мъж?
Все още го броим за изневяра......
Знаете ли,искам последно да кажа и обещавам,че повече няма да се включвам и да пиша като развалена грамофонна плоча за нещо,за което не срещам разбиране
Ферит можеше да не се притичва на помощ на Сейран,нали?
Кой е той?Защо той?Има полиция,линейки.Тя има баща,майка,сестра....
Бих разбрала толкова силната критика отправена към него,ако той махне с ръка и каже,какво ме интересува вече Сейран
Аз имам нов живот и друга жена до себе си
И мисля,че щеше да бъде прав,след две години живот без Сейран
Изведнъж тя се появява и започва да предядява претенции
Ох,момиче,трябва да научиш по трудния начин,че не може така,че другите също имат чувста и сърца и,че колкото и да си права,трябва да се поставиш и на страната на другия

# 685
  • София
Изведнъж тя се появява и започва да предявява претенции???
Сейран реши да се бори за него, само защото вижда, че той не само е влюбен в нея, но и прави ужасна грешка и няма да е щастлив. Тя е единственият човек в този сериал, който му го каза в прав текст. Само тя ще го измъкне от това болестно състояние, защото всички други си затварят очите, понеже така им е изгодно.

# 686
Рени, мисълта ми е че всеки е имал някой в живота си. Ферит далеч не е развратника за който го описват  съфорумничките. В историята вече е на колко 30? И е спал с 3 жени 🧐 Ама наистина ли това ни е представата за развратник?! Не може да се хвърля цялата помия по единия герой а другия във всяко свое действие да е възхваляван. Да Сейран е с една бройка, просто щото сериала е Турски и да и се искало...няма как да стане...
Предполагам знаеш, че аз от 1 сезон съм пристрастна към Ферит, но в много от случаите съм подкрепяла и Сейран. Няма прав и крив, хората сме грешни. В последно време гледах и да не пиша много, но в последните 10 теми тази Сейранска божественност ми дойде малко изнанагорно. Бива хвалене , ама не е като да е безгрешна. И да, тя реши, че иска Ферит, не защото е тъжен, а защото тя го иска. Той е бил тъжен и когато са се развеждали, но това не я е спрало , нали?  
Ela1, изненадвам се, че трябва да коментираме това. Юсуф беше гадже на Сейран в първа серия до момента, в който той отказа да избяга с нея. Сейран го зачеркна от живота си. Никога не е бил фактор в семейния живот на СейФер, просто Феро ревнуваше ужасно, че не е първият мъж в живота на Сейран. Сгоди се за Акън, за да спаси Орхан от смърт в затвора. Синан се оказа, че е бил само приятелче, което тя сложи между нея и Ферит, за да не би случайно отново да пожелае Ферит. Нищо общо не виждам с аферите на Ферит с Пелин или Дияр.

Еве, емоция е и страха, и тъгата, и гнева. Ферит е под въздействието на много емоции в момента 😆 и заради това действа ирационално, според мен/нас… Ние искаме да се изправи като мъж и да каже “аз обичам Сейран и ще съм с нея”, но няма как да го направи. Твърде много неотработени травми има и не е само тази с изоставянето.

# 687
Изведнъж тя се появява и започва да предявява претенции???
Сейран реши да се бори за него, само защото вижда, че той не само е влюбен в нея, но и прави ужасна грешка и няма да е щастлив. Тя е единственият човек в този сериал, който му го каза в прав текст. Само тя ще го измъкне от това болестно състояние, защото всички други си затварят очите, понеже така им е изгодно.
Възможно е?
Но,защо тогава отиде в дома на Диар да ги навива да не развалят годежа?
Нали пак за негово добро ?

Последна редакция: чт, 07 ное 2024, 18:51 от VAL*

# 688
.... Твърде много неотработени травми има и не е само тази с изоставянето.
Точно в десетката, Рени🤗.
А този сезон никой и нищо не говори за тези травми, нито при Ферит, нито при Сейран....Кязъм е пак клоуна на сериала, Халис се върна бял и добър....
Много сме далеч от диванчето 🙄🤕.
Знам, че сигурно ви писна, но затова си харесвам теорията за комата. Много издиша реалността в 3 сезон.

# 689
Цитат
на: Reni 🧿 в чт, 07 ное 2024, 18:17
.... Твърде много неотработени травми има и не е само тази с изоставянето.

Забравяте  една голяма травма СУЛТАН !

Общи условия

Активация на акаунт