Лека и безаварийна на тези, които карат ШОФЬОРСКИТЕ - 15

• 5 349
  • 118
  •   1
Отговори
# 90
  • Козлодуй
Опитвам се да го сменя но в малкия град са така подозрителни - много е трудно а къде да пътувам до голям град къде да отседна докато ме обучават изобщо това приключение не е за мен не зная откъде ми хрумна да се заловя с това

# 91
  • 1st floor
Опитвам се да го сменя но в малкия град са така подозрителни - много е трудно а къде да пътувам до голям град къде да отседна докато ме обучават изобщо това приключение не е за мен не зная откъде ми хрумна да се заловя с това
Ееее, стига, де! Ръчкай новия инструктор и се записвай! Ти почти си на финала!

# 92
  • Вече в моята си приказка...

Не се предавай! Ще се справиш!

# 93
  • Телиш/Плевен
pvacheva, аз също съм на мнение, че не бива да се отказваш. Била си вече на изпит, знаеш какво е, трябва само малко да надградиш и ще успееш. Hug Иначе да, листовките важат една година. Май в тази тема писах, че ходих втори път, защото мина една година от първия ми теоретичен изпит. Но аз на няколко пъти прекъсвах курса, заради лична трагедия. Минавали са ми мисли и да се откажа напълно, но се радвам, че не го направих. Междувременно моята инструкторка обучи успешно няколко курсистки на твоята възраст, така че е въпрос на време да успееш и ти. Heart

# 94
  • Козлодуй
Блазе ти че си попаднала на жена инструктор Simple Smile Ще опитам пак в понеделник - така ми казаха - да се обаждам и после ще пътувам до Враца ...

# 95
  • Телиш/Плевен
Аз държах да е жена, защото нямах добри впечатления от мъжете инструктори в Плевен. Масово ги виждах да пушат в учебните автомобили, чувах и да крещят... И немалко истории бях чувала как се закачат понякога. Та затова държах да е жена и попаднах на страхотна такава, слава богу. На теб ти желая от сърце успех и скоро да се похвалиш с успешен изпит! Hug

# 96
  • Terra incognita
Ето ме и мен най- накрая в тази тема. На стари години се престраших. До тук добре, обаче нещо май не ми се получава. На 12-13 час съм и мисля, че се справям средно зле. Особено онзи ден кормуването ми беше просто ужасно, направих серия от тъпи грешки и просто блокирах- инструкторът говори нещо, аз не асимилирам.В моите очи основният проблем е, че те мятат почти веднага в движението с всичките му кръгови, светофари трафици без да си успял да усетиш автомобила, така кошмарния ми полусъединител, движение на полусъединител и т.н. Инструкторът ми не е много сговорчив, доста е пестелив на думи и обяснения и ако питам нещо отговаря с раздразнение, все едно “абе как може да не го знаеш”.  Мисля, че сбърках с избора, но няма връщане назад, вече съм платила курса и ми се налага да се нагаждам. Отделно постоянно говори по телефона, което допълнително внася несигурност в мен. Не смея да направя забележка или да го изкоментирам, защото със сигурност ще рефлектира върху отношението му, а това съответно още повече ще ме натовари. Та, всички ли са такива? Има ли надежда скоро да започна да “усещам” колата и нещата да вървят напред? В момента съзнанието ми е заето да мисля върху управлението, което ми отнема от нужното внимание върху пътя.

# 97
  • Телиш/Плевен
VickyTaylor, мога само да изразя съчувствие, защото според мен не си случила на инструктор. Confused Липсата на комуникация е наистина голям проблем, както и отношението му. Дали ще започнеш да усещаш колата при тези условия, не знам... Но се надявам да се подобрят поне малко нещата.
Моите първи часове бяха извън града, нямаше много движение и беше спокойно, та успях да свикна с колата, преди да започнем кормуването в градски условия.

# 98
  • Terra incognita
Да, така е. Аз реално не тръгнах с големи очаквания, за мен огромната крачка бе самото качване на шофьорското място и усещането да управляваш и имаш контрол, което определено доста тушира дългогодишния ми страх. За мен това бе голямата победа и оттук насетне започнах да надграждам, но явно по средата на курса се стига до тази “криза” или плато, когато имаш чувството, че уж всичко е тръгнало добре и после съвсем алогично ти се струва, че си по- зле и от първия ден. Много от курсистите, с които общувам ми го споделят, а ето , че и при мен е така. Истината е, че имам чувството, че с друг инструктор бих се справяла по- добре, в напрегнати ситуации ми помагат окуражаване и точни напътствия и инструкции, или пък по някой бъзик за разчупване на обстановката, а не мрънкане под носа, но това е положението, казват, че по трудния начин се учи най- добре, дано да е така.

# 99
VickyTaylor, инструктурът има ли човек над него или сам си е шеф? Ако е първото, може да поискаш да ти го сменят и обясни защо. Ако е второто  може да му кажеш, какво ти пречи и ако не е съгласен да промени подхода си, да помолиш да ти върне парите, минус изкараните часове. Предполагам е възможно.
Съчувствам за ситуацията. Имах такъв инструктур и аз лично нищо не научих, не си взех изпита и 10 години нямах смелостта да се кача отново на шофьорското място. При втория опит попаднах на много съвестен учител. Даде ми много стабилна основа, взех си изпита от първия път и шофирам с желание и удоволствие. Късмет.

# 100
Кофти ситуация наистина, но нямаш много полезни ходове...или говориш с него,така съвсем приятелската преди да започнете поредният час ,или директно отиваш в офиса на школата и казваш,че искаш да прекратиш курса ,като посочваш някаква причина. Ти ще си прецениш дали искаш да назовеш реалната.
Но щом има нещо,което те притеснява не се колебай да всемеш мерки.
Аз се бях докарала до там да взимам валидол преди кормуване (писала съм в темата) направо получавах сърцебиене от събота вечер при мисълта,че в понеделник сутрин съм на кормуване. А не съм някоя несигурна,мрънкаща или свита жена. Просто това не беше моят човек, подхода му беше неправилен. Той не обясняваше, просто казва....сега спри тук, завърти волана така...готово паркираш 😳😳 Научих се да паркирам от клипчета в Ютуб -много ми помогнаха наистина. Все още не мога да паркирам успоредно (но не се и опитвам де) а имам книжка вече 9 месеца и шофирам всеки ден.
Та съветвам те да вземеш мерки,защото ще те стресират и вероятността да се откажеш е голяма.

# 101
  • Козлодуй
Нуждаеш се от повече обяснения ако желаеш погледни в ютуб клипове за да добиеш увереност - например този - https://www.youtube.com/watch?v=i3O3nNrbbu0
Аз например харесвах когато инструктура говори по телефона защото самото му присъствие ме притеснява и греша - когато леко се отдалечи си карам гладко - само обясненията ми липсваха

# 102
Нуждаеш се от повече обяснения ако желаеш погледни в ютуб клипове за да добиеш увереност - например този - https://www.youtube.com/watch?v=i3O3nNrbbu0
Аз например харесвах когато инструктура говори по телефона защото самото му присъствие ме притеснява и греша - когато леко се отдалечи си карам гладко - само обясненията ми липсваха
Много е тъпо инструктора да насочва волана на курсистката! На седмата минута от видеото. Откачам. Yum

# 103
  • Варна - Черна гора
VickyTaylor, бях в подобна на вашата ситуация. Не се поколебах да кажа на инструктора, че приключвам с него. И аз бях платила цялата сума. Върна ми остатъка от парите. Сега съм при изключително спокоен инструктор, обясняващ и окуражаващ.
Желая ти успех и не се отказвай!

# 104
  • Козлодуй
Има и други видеа ако това не ви допада - на мен ми хареса че обяснява много

Общи условия

Активация на акаунт