Любими откъси, мисли, цитати, с които живеем - 12

• 43 776
  • 715
  •   1
Отговори
# 405
”Доброто винаги ще компенсира липсата на красота у някого. Но красотата не може да компенсира липсата на доброта.”
 Джоузеф Адисън

# 406
# 407
"Никога не се бори за място в живота на хората.
Ако хората те ценят, те винаги ще пазят свободно място за теб."

Неизвестен автор

# 408
”Две години човек се учи да говори - а след това до края на живота си се учи да мълчи.“
  Аристотел

# 409
"...Когато танцуваш в собствения си ритъм, хората не трябва да те разбират, не е нужно да те харесват, може дори да те намразят, но.... повечето от тях искат да имат достатъчно смелост да направят същото..." Антъни Куин от филма "Зорба Гъркът"

# 410
Интересно подзаглавие на корицата на книгата "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" на Илия Троянов:

"Не вярвам,че човек не би могъл да стане един от другите"

# 411
  • Банско
Не встъпвай в пререкания с празнодумците: речта владеят всички, умът е присъщ на малцина.

Катон

# 412
”Времената са лоши. Децата вече не се покоряват на родителите си и всеки пише книга.”
Цицерон

# 413
„Когато се събудите сутрин, означава, че отново сте получили ценната привилегия да сте живи - да дишате, да мислите, да се наслаждавате и обичате“.

Марк Аврелий

# 414
  • някъде другаде
"Не водя битка с остаряването. Загубена кауза е. Все едно да се опитваш да задържиш вода в решето. Предпочитам да остарявам достойно. Без съжаления към миналото - какво съм могла да направя, а не съм. Опитвам се да поправя, каквото мога. Да си простя. Да се простя с враговете си - кой ли ги няма! Да опитвам нови неща, да усмихвам, да не наранявам, да помня , че винаги има още какво да дам и да забравя всичко , което ми пречи да бъда такава, каквато искам и мога. Най-обикновени неща, малки битки на тихия фронт, където няма втора линия. Само първа."
Цветана Манева

# 415
"Да завиждаш на някого означава да се считаш по-ниско от него."

Еврейска поговорка

# 416
  • някъде другаде
Ще остарея когато реша! Нито повече, нито по-малко. Когато загубя вкус към живота. Когато повярвам, че отражението в огледалото е по-важно от гласа на душата. Когато позволявам други да определят как трябва да се обличам, как да изглеждам, с какво да се занимавам. Когато престана да се грижа за себе си като личност. Когато вдигам бялото знаме преди да съм опитала всичко възможно до чак невъзможното. Когато се страхувам, че времето ми е минало. Само тогава, само тогава ще остарея. Нито повече, нито по-малко.
РАЯ ВИДИНСКА
Душа на глухарче ᵕ̈

# 417
” Тайната на щастието е да се възхищаваш, без да желаеш.”
Карл Сандбърг

”Щастието зависи от нас самите.”
Аристотел

” Много малко е необходимо за щастлив живот. Всичко е във вас самите, в начина ви на мислене.”
Марк Аврелий

# 418
"Шегата, подобно на солта, се употребява умерено. "
                                                                                                      Питагор

# 419
По случай 75 годишнината си Радио "Свободна Европа" излезе с мотото:

"Freedom is not Free" ("Свободата не е безплатна")

Доста двусмислено звучи днес. Yum

Общи условия

Активация на акаунт