Любими откъси, мисли, цитати, с които живеем - 12

• 43 397
  • 711
  •   1
Отговори
# 705
Чий е този цитат? Звучи като фейсбук мъдрост

# 706
  • тук, на мястото си
"Подарък е да срещнеш някой, който те харесва такъв, какъвто си."
Чарли Чаплин

# 707
Не се хаби напразно! Ще те разберат само толкова, колкото виждат и колкото чуват. Никой няма да бъде като теб на този свят. Никой няма да открие теб, в тебе, напълно. Няма да ти стигнат силите и думите на нито един език, себе си да разкажеш. Това, което ще виждат в теб, ще бъде толкова, колкото разбират. Руми

# 708
  • някъде другаде
Тръгва ми се нанякъде. Без излишен багаж, без колебание, без да броя стъпките, без да знам къде. Далеч от унилия ход на времето и тесните стени на пространството. Някъде, където присъствието има значение и доверието не е променлива величина. Затварят ми се врати, които дълго време останаха едва открехнати.  Хвърля ми се на вятъра всичко ненужно - заблуди, развалени чувства, напразни емоции, сгрешени роли,  маски, скъсани връзки, объркани думи... Живее ми се на въздух. Който не тежи от преднамерености, равносметки и везни.  Оглежда ми се в очи, в които има смисъл. Има смисъл да полетиш така, че дори и да паднеш...да бъде красиво. Защото си е заслужавало.
Тръгва ми се нанякъде. Пътува ми се към хора, не към повърхности.  Не с куфар, а със сърце. Където времето съвпада с пулса на душата.   И толкова стига, за да бъдеш...
текст: AntOurAge

# 709
Цитат
Оглежда ми се в очи, в които има смисъл .... Пътува ми се към хора, не към повърхности.  ...

да ... само че много често тези хора са затрупани под

Цитат
преднамерености, равносметки и везни.

на цялата система в която живееш и или трябва да ги оставиш там и така или трябва да се затрупаш и ти ... за да се заглеждаш в очите им.

Човек съществува в система, не е сам.

# 710
"Обещанията на лъжеца и на чама смолата свършек нямат."
                                                                                                                       Турска поговорка

# 711
"Не вярвайте на фалшивия мит (пишеше Луис) че във финансите на една корпорация,национална или международна,има нещо особено сложно или заплетено,нещо неподатливо на елементарния и точен анализ.
Финансите са домакински сметки,само че в по-големи мащаби" – Артър Хейли,"Банкери"

Общи условия

Активация на акаунт