Теглене на ипотечен Кредит когато има хазарт в уравнението

• 1 348
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте Мами!

Предстои ми да изтегля кредит със мъжа ми, който е на трудов договор, но временен (срокът му е още 3 години). Той ще бъде кредито-получателят (мисля че така се казваше) като те с неговите доходи са склонни да отпуснат кредита дори само на негово име.

Работата е там, че ще го теглим двамата, като аз ще бъде съдлажница. От време на време правя тегления в хазартни зали и не знам това как ще се приеме от софтуеъра. Не се случва на дневна/седмична/месечна база, но когато се случва понякога тегля 500+ лева на вечер. Може ли според вас софтуеъра да сметне това за рисково? Самоусигоряващо лице съм, което значи че движенията ми по личната сметката се случват, само когато ми потрябват пари, които си прехвърлям от фирмена сметка. 

Някой случайно да е наясно с подобни казуси?

# 1
От коя банка ще теглите кредита? Ако е от същата, в която е сметката, която използвате за хазарт - да, биха могли да проверят движенията по нея.

# 2
Банката е същата, да. Но тъй като мъжът ми ще е кредито-получател, си мисля че ще са по взискателни при него.

Интересно ми е дори и да ми проверят сметката (което най-вероятно ще стане), дали изобщо ще излезна като рисков профил, имайки се в предвид че тези тегления са през 2-3 месеца, няма някаква постоятелност.

# 3
Това зависи от вътрешните правила на банката, тук няма как да получиш еднозначен отговор.

# 4
Всичко се вижда. Ще бъде отрицателно прието. Дали ще ви дадат кредит зависи от политиката на банката. Вече има регистър на хората ,които залагат.

# 5
Този регистър е за хора, които просто залагат, а за тези, които имат проблеми с хазарт. Вписването в него е доброволно, а достъп имат хазартните оператори.

# 6
Здравейте Мами!

Предстои ми да изтегля кредит със мъжа ми, който е на трудов договор, но временен (срокът му е още 3 години). Той ще бъде кредито-получателят (мисля че така се казваше) като те с неговите доходи са склонни да отпуснат кредита дори само на негово име.

Работата е там, че ще го теглим двамата, като аз ще бъде съдлажница. От време на време правя тегления в хазартни зали и не знам това как ще се приеме от софтуеъра. Не се случва на дневна/седмична/месечна база, но когато се случва понякога тегля 500+ лева на вечер. Може ли според вас софтуеъра да сметне това за рисково? Самоусигоряващо лице съм, което значи че движенията ми по личната сметката се случват, само когато ми потрябват пари, които си прехвърлям от фирмена сметка. 

Някой случайно да е наясно с подобни казуси?
Здравей! 😊
Да, банковият софтуер и кредитните анализатори следят доста внимателно движенията по сметките, особено когато става дума за по-големи и по-чести тегления от хазартни оператори или зали. Дори и да не играеш редовно, системата може да отчете такива транзакции като рисков модел на поведение, защото хазартът често се асоциира с финансова нестабилност. Това не означава автоматичен отказ, но е възможно да повлияе на кредитния рейтинг или на условията по кредита (например по-висока лихва или по-малка сума).

Ако мъжът ти има стабилен доход и основно той ще е кредитополучателят, вероятно няма да има сериозен проблем, особено ако вие изрядно обслужвате други финансови задължения. Все пак, за по-сигурно, можеш да:

Използваш отделна сметка за лични хобита/игри, а по сметката, която ще се гледа от банката, да няма подобни транзакции;

Или просто да обясниш на банковия консултант, че това са единични тегления, не системна дейност.

Банките гледат цялостната картина — стабилни доходи, добра кредитна история и редовност са много по-важни от няколко случайни тегления.

Общи условия

Активация на акаунт