Майски бебета 2025 (2 тема)

• 36 017
  • 546
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте!
При кой др в Свети Георги правихте БХС? Останахте ли доволна ? Тъй като и аз съм се насочила на там Simple Smile
Благодаря!

Добро утро майски мами!
Включвам се и аз в новата тема, въпреки, че ви чета от началото. Ще се следя в Пловдив. Термин 22.05. Вчера бях на фетална при Троянчев. Обясни доста неща, бих казала, че съм доволна. Притесниха ме две неща: каза, че имам повишен риск от прееклампсия и изписа аспирин от сега ( скоростта на кръвоснабдяването на двете артерии към матката била различна,, нещо такова разбрах 😃). Другото беше нухална транслуценция, която той измери 2,9мм, като каза, че не е хубаво 3мм и повече. 😐 Притеснявам се, че е на горна граница и има риск от аномалии или сърдечен проблем, доколкото се информирах от интернет.
След това отидох директно в Св. Георги за бхс. Бях запазила час за НИПТ Вижън, днес, петък, но след като го споделих на лекаря гинетик се оказа, че петък е най-неподходящото време за това, т.к. изпращат по куриер и кръвта ще престои доста (да кажа, че изрично бях питала момичето за НИПТ теста дали е ок петък...). Както и лекаря сподели инфо, че при тях правят също пренатални тестове и не толкова скъпо, защото не вземат процент, както може би става с частните, препоръчани от проследяващия гинеколог. Даде ми брошура на някакви Diag Den by Eurofins biomnis, като изпращат пробата във Франция. Не можах да намеря никаква инфо в. Нета за тях. Но все пак това е държавна болница, нали?
Тук идват следните ми въпроси, за който е стигнал до края на дългия ми роман 😆.

- Има ли други мами с НТ близка до 3мм?
- доволни ли сте от Вижън НИПТ теста ?
- някоя от вас случайно да си е правила НИПТ в Св. Георги?
Или изобщо къде ме насочвате за НИПТ, които пращат в Европа, за да  реша уикенда къде аджаба да го направя, че няма време..
Благодаря ви предварително за далите отговор. Спокойна бременност мамчета!

# 226
Здравейте,
С първата бременност започнах да усешам около 21ва седмица.

Сега с втората още от 14та, в която съм в момента.

# 227
Планирахте ли вече вторите фетални морфологии? Аз даже си планирах две отрано с оглед на това, че моите се падат около празниците и да съм сигурна, че ще се вредя при който искам. Много ми е важен този преглед, надявам се всичко да бъде наред и вече да си отдъхнем малко или много, че чакаме здраво бебче.

# 228
Планирахте ли вече вторите фетални морфологии? Аз даже си планирах две отрано с оглед на това, че моите се падат около празниците и да съм сигурна, че ще се вредя при който искам. Много ми е важен този преглед, надявам се всичко да бъде наред и вече да си отдъхнем малко или много, че чакаме здраво бебче.

Аз запазих час при същата докторка в Марковс. Пада ми се да съм в 21г.с. + 3 на 07.01. Иначе също нямам търпение за втората фетална. Това ми беше най-хубавият преглед до сега Sparkling Heart

# 229
  • Варна
И аз съм планирала за 21 г.с., което е на 15.01 Simple Smile

# 230
  • Varna
Аз съм в 16 г. с. и още нищо не усещам, освен гадните контракции, за които жуля но шпа и магнерот... И чакам избавление Grinning

Вчера бях на преглед. Винаги се успокоявам след преглед, като го видя, че е добре и расте човекът! Въпреки чее... Ме притеснява малко този растеж.. Ембриона е 1 седмица напред, а обиколката на главата е с цели 2... Док казва, че всичко е наред, просто бил голямо бебе. Искрено се надявам да е така.

След 2 седмици съм на фетална, тогава ще съм в 18та г. с. Обичам да са ми така на честичко прегледите Grinning

# 231
Аз съм в 16 г. с. и още нищо не усещам, освен гадните контракции, за които жуля но шпа и магнерот... И чакам избавление Grinning

Вчера бях на преглед. Винаги се успокоявам след преглед, като го видя, че е добре и расте човекът! Въпреки чее... Ме притеснява малко този растеж.. Ембриона е 1 седмица напред, а обиколката на главата е с цели 2... Док казва, че всичко е наред, просто бил голямо бебе. Искрено се надявам да е така.

След 2 седмици съм на фетална, тогава ще съм в 18та г. с. Обичам да са ми така на честичко прегледите Grinning

И на мен с първото ми говориха как главата била гигантска Grinning
Спомням си, че ме питаха дали таткото не е с извънредно голяма глава.

Бебчето ми се роди с нормални пропорции. Grinning

# 232
Fluffy, не е ли рано за фетална в 18-та? На мен първата от двете фетални ще е в 19+6, и пак се притеснявам дали ще се види всичко, но пък ще бъде при една от най-добрите специалистки и се надявам да успее да огледа всичко. Втората ще е при следящия ми доктор, на който също много вярвам, но чак към 22-ра след празниците. То при него всеки преглед си е като фетална морфология.
Моята бебка си върви точно до дните.

# 233
  • Varna
По принцип е малко рано, да. Но след всичкото мед. сайтове дето изчетох по темата, разбрах че може да се прави фетална морфология между 16 и 18 г.с.
Някои я наричат ранна, други - междинна... Но каквата и да е, психопатът в мен държи да я направи, защото няма как да издържа целия празничен джангър в неведение! Joy

И другият ми мотиватор е, че както сме я подкарали и на всеки преглед, все по-голямо става това бебе... Като нищо да го изкарат и в 20та г. с.

А ако случайно пък док каже, че нещо не се вижда или му е рано да се види, съм ок да направим повторна януари... Аз обичам да ми е сигурничко Grinning
П. С. По принцип не съм хипохондрик... Не знам тази бременност защо така ми действа.

# 234
Здравейте и от мен! Отдавна не съм се включвала. Мина ранната фетална и БХС преди близо две седмици и всичко върви чудесно за мое щастие! След 10тина дни ми предстои нов преглед при проследяващия. Пуснаха ми и рутинните изследвания като ми излезе нисък хемоглобин - 113, което май не е чак толкова зле. Мисля преди следващия преглед на своя глава да изследвам желязо и тжск, за да видя дали не е то причинителя на леко занижения хемоглобин. Иначе вече спря да ми се гади, само през ден, два ме боли главата  и след хранене усещам ускорен пулс.
Лекувах и гъбички с гино паверил, но не знам дали има ефект - остана ми жълтеникавото течение, но без дискомфорт.
Иначе се спрях на Токуда за раждането, имам записан час за 06.01. за доктор Атанасова, която се надявам да успее да ме вземе.

# 235
И аз тази бременност я изкарвам психически малко тежичко. Уж за второто дете човек не се вталясвал чак толкова, а аз съм вътрешно доста тревожна. Първият път не бях така. И аз ще правя междинна ФМ.
А ако случайно пък док каже, че нещо не се вижда или му е рано да се види, съм ок да направим повторна януари... Аз обичам да ми е сигурничко Grinning
П. С. По принцип не съм хипохондрик... Не знам тази бременност защо така ми действа.

# 236
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Аз съм в 18г.с.и 5 дни, бебето го усещам от 13-14-та седмица като последните няколко дни доста интензивно. Даже бях решила да си взема домашен доплер, но заради честите подритвания, се отказах - разчитам на движенията на бебето 😃
Фетална ще си правя в началото на януари. Първата я правих в Марковс и следващата ще е при същата лекарка, която е наистина уникална.
Някой спомена за хемоглобина - с втората ми бременност бях стигнала до 89 хемоглобин, но аз имам Таласемия. Преди месец ми беше под 110, но за момента няма нужда от допълнителни процедури като инжекции и преливания на кръв, опитвам се да го поддържам над 100 пък да видим 😃 Но по принцип по време на бременност е нормално да падне, дори 113 е доста добър резултат.
За раждането - засега сме решили с мъжа ми да е в Майчин дом. Първите 2 деца ги родих във Втора градска, но поради липса на родилно там, се пренасочвам 😃

# 237
Момичета , аз исках да ви попитам към кои марки колички сте се насочили? Аз започнах да разглеждам, но има толкова много ..

# 238
Аз вече купих от намаленията Cybex Balios Lux.

Последна редакция: пт, 29 ное 2024, 10:37 от temp-acc

# 239
  • Варна
Аз мисля да взема бюджетна 2 в 1. Мисля да я вземем след раждането, само да я набележа коя, т.к. първия месец надали ще я ползвам.
Отделно хубав стол за кола, който ще е купен преди раждането.

Общи условия

Активация на акаунт