Майски бебета 2025 (2 тема)

• 31 985
  • 545
  •   1
Отговори
# 60
Привет! Айде и аз да се отбележа вече по-смело в темата, вече в 11 но реално в края на 12 г.с. С по-ранна овулация съм, така че си реших, че терминът ми ще е на 18 май  Wink
Второ дете ще ми е и някак си не ми стига много времето да се замислям много-много, но ще ви чета за да се подсещам.

!!! Искам да обърна внимание, че първата фетална морфология е изключително важна и на нея се гледат и доста неща, различни от пренаталните генетични тестова. Доколкото ми е известно вече се поема от НЗОК, но не всички такива клиники работят с тях. Също така има разни лекари, предимно от по-малки градове, които твърдят, че правят фетална без самите те да имат необходимата по-прецизна техника и по-важното без да са специалисти по фетална морфология! Това доведе до доста неприятна ситуация на моя близка и затова не преставам да повтарям на всички бременни да си направят този преглед при проверен специалист.

# 61
Independent, Aglaya86 , добре дошли Blush

Моята ФМ в 12+5 мина чудесно в МЦ Марковс. Давам всичките си препоръки за д-р Димитрова. 40 минути много подробен преглед. Имам си и страхотни снимки. Само ми е жал, че таткото нямаше възможност да дойде. На 80% е 🩷🩷🩷. Измери ми шийката на матката по моя молба и е супер за момента.
Измериха ми кръвното и ми взеха кръв. Другата седмица ще имаме резлтати. Да не ви казвам пулсът колко ми беше от притеснение Grinning

independent, в началото прегледите ми бяха през 2 седмици. Днес ми беше феталната, а след 12 дни имам час при моята АГ за записване на ЖК. Та ще видим, вероятно и аз ще мина на 4 седмици Grinning
За изследвания още в 8 г.с. ми пусна микробиология, урина, пкк, вит. Д, ТСХ, Б12, а може и нещо да изпускам. На последния преглед ми каза, че сега на 19ти ще ми взимат пак кръв за кръвна група, полови болести и не знам какво още.

Моят съвет към всички е да не изпускате първата фетална и БХС. Heart

# 62
Киткатче Чавеева ли ти е правила ФМ чудя де дали да съм при  нея аз първо на 13 съм на БХС при Ковачев той си е сертифициран за фм ранна и после ще мисля втората къде да е
Чавеева не мисля е в Надежда?

# 63
  • Varna
Включвам се да се отчета с резултата от НИПТ! Всичко е наред и се потвърди полът, който док още в 12 г.с. каза, че вижда! Satisfied Не знаех, че се вижда толкова рано и бях скептична, но ДНК-то си каза тежката дума днес - Blue Heart

При мен полът го пише в същия файл, така че който иска да се изненадва е хубаво да пита предварително дали може да го напишат отделно.

# 64
Направихме вайбър група,може да пишеш на лично на някоя от нас да те добавим Simple Smile

quote author=Fluffy^^ link=topic=1705343.msg48801520#msg48801520 date=1731009061]
Включвам се да се отчета с резултата от НИПТ! Всичко е наред и се потвърди полът, който док още в 12 г.с. каза, че вижда! Satisfied Не знаех, че се вижда толкова рано и бях скептична, но ДНК-то си каза тежката дума днес - Blue Heart

При мен полът го пише в същия файл, така че който иска да се изненадва е хубаво да пита предварително дали може да го напишат отделно.
[/quote]

# 65
Чавеева е в Щерев.
Fluffy, честито момченце Blue Heart

# 66
Добро утро майски мами!
Включвам се и аз в новата тема, въпреки, че ви чета от началото. Ще се следя в Пловдив. Термин 22.05. Вчера бях на фетална при Троянчев. Обясни доста неща, бих казала, че съм доволна. Притесниха ме две неща: каза, че имам повишен риск от прееклампсия и изписа аспирин от сега ( скоростта на кръвоснабдяването на двете артерии към матката била различна,, нещо такова разбрах 😃). Другото беше нухална транслуценция, която той измери 2,9мм, като каза, че не е хубаво 3мм и повече. 😐 Притеснявам се, че е на горна граница и има риск от аномалии или сърдечен проблем, доколкото се информирах от интернет.
След това отидох директно в Св. Георги за бхс. Бях запазила час за НИПТ Вижън, днес, петък, но след като го споделих на лекаря гинетик се оказа, че петък е най-неподходящото време за това, т.к. изпращат по куриер и кръвта ще престои доста (да кажа, че изрично бях питала момичето за НИПТ теста дали е ок петък...). Както и лекаря сподели инфо, че при тях правят също пренатални тестове и не толкова скъпо, защото не вземат процент, както може би става с частните, препоръчани от проследяващия гинеколог. Даде ми брошура на някакви Diag Den by Eurofins biomnis, като изпращат пробата във Франция. Не можах да намеря никаква инфо в. Нета за тях. Но все пак това е държавна болница, нали?
Тук идват следните ми въпроси, за който е стигнал до края на дългия ми роман 😆.

- Има ли други мами с НТ близка до 3мм?
- доволни ли сте от Вижън НИПТ теста ?
- някоя от вас случайно да си е правила НИПТ в Св. Георги?
Или изобщо къде ме насочвате за НИПТ, които пращат в Европа, за да  реша уикенда къде аджаба да го направя, че няма време..
Благодаря ви предварително за далите отговор. Спокойна бременност мамчета!

Последна редакция: пт, 08 ное 2024, 10:32 от §naily_

# 67
Аз правих в Cell Genetics Niptify в 12+4. Представителката дойде до лаборатория в нашия град да ми вземе пробата, което за мен беше голям плюс да не се разкарвам до София. Резултата излезе за 1 седмица, обясняват за разчитане и като цяло този тест обхваща доста аномалии за цената си и съм много доволна. Изпращат в Естония.

И да, здравейте бъдещи майски майки, моят термин е 09.05 и чакаме момиченце.

# 68
Аз още чакам резултати от Vision теста, затова не мога да дам мнение. Това, което ми направи впечатление е, че въпреки готовността ми да заплатя най-скъпия пакет от изследвания, представителката неколкократно ми обясни, че според нея е излишно спрямо отговорите на въпросите, които ми зададе.

При мен се забелязва запушване на шийката на матката от плацентата. Забранени са ми физически натоварвания и ми се препоръчват лежерни интимни отношения. Някоя да се е сблъсквала с това? Не ми се  рови в интернет за рисковете, че ще легна да умирам от притеснение. Grin

# 69
Добро утро майски мами!
Включвам се и аз в новата тема, въпреки, че ви чета от началото. Ще се следя в Пловдив. Термин 22.05. Вчера бях на фетална при Троянчев. Обясни доста неща, бих казала, че съм доволна. Притесниха ме две неща: каза, че имам повишен риск от прееклампсия и изписа аспирин от сега ( скоростта на кръвоснабдяването на двете артерии към матката била различна,, нещо такова разбрах 😃). Другото беше нухална транслуценция, която той измери 2,9мм, като каза, че не е хубаво 3мм и повече. 😐 Притеснявам се, че е на горна граница и има риск от аномалии или сърдечен проблем, доколкото се информирах от интернет.
След това отидох директно в Св. Георги за бхс. Бях запазила час за НИПТ Вижън, днес, петък, но след като го споделих на лекаря гинетик се оказа, че петък е най-неподходящото време за това, т.к. изпращат по куриер и кръвта ще престои доста (да кажа, че изрично бях питала момичето за НИПТ теста дали е ок петък...). Както и лекаря сподели инфо, че при тях правят също пренатални тестове и не толкова скъпо, защото не вземат процент, както може би става с частните, препоръчани от проследяващия гинеколог. Даде ми брошура на някакви Diag Den by Eurofins biomnis, като изпращат пробата във Франция. Не можах да намеря никаква инфо в. Нета за тях. Но все пак това е държавна болница, нали?
Тук идват следните ми въпроси, за който е стигнал до края на дългия ми роман 😆.

- Има ли други мами с НТ близка до 3мм?
Или изобщо къде ме насочвате за НИПТ, които пращат в Европа, за да  реша уикенда къде аджаба да го направя, че няма време..
Благодаря ви предварително за далите отговор. Спокойна бременност момчета!

Здравей и добре дошла 🤗

Аз мога да изкажа мнение за Eurofins Biomnis - правих го в Терапията, Варна. Попълних всички документи там, всъщност дамата ги попълни. Взеха ми кръвната проба и след това заплатих 185 лв на регистратура и 235€ по банков път. Целият процес беше доста лесен. Казаха ми, че ще получа резултатите по имейл до 7-10 работни дни. Направих пакетът с трите тризомии + пол.

Тъй като ще правим парти за пола ги попитах дали има вариант да не знаем предварително и те ми казаха, че в българския превод няма да го включат, което е супер.

Според мен са си легитимни, разликата е, че не се плаща толкова много за посредници, а директно към лабораторията там.

# 70
Здравей. Ами аз вярвам на Eurofins biomnis като цяло вдъхват доверие, но ми стана интересно "фирмата", която казва, че работи с тях как я няма никъде. Пускам снимка на брошурата, която ми дадоха. Доктора от Св. Георги ми каза цена на основен пакет 850лв. При теб Mysticflame такава ли беше цената?

# 71
independent` при мен плацентата беше така с първата бременност в началото. Тогава ми казаха, че може да се вдигне след някоя седмица и се измества, така че да изчакам и да видим (не помня коя седмица). При мен наистина се премести и нямах проблеми - родих естествено.

# 72
  • Varna

.......

Или изобщо къде ме насочвате за НИПТ, които пращат в Европа, за да  реша уикенда къде аджаба да го направя, че няма време..
Благодаря ви предварително за далите отговор. Спокойна бременност момчета!

Имай предвид, че Vision също работят със Eurofins Biomnis във Франция... Не съм убедена, че си заслужава да плащаш повече, при условие, че получаваш същата услуга.

Обаче виждам че теста, който ти препоръчва генетикът май е различен от класическия пренатален, който е за хромозомни отклонения. НИПТ на Eurofins.. се казва Ninalia:

https://www.eurofins-biomnis.com/en/blog/healthcare-provider-mon … ng-your-patients/

Това Diag Den освен да е посредник... не съм го чувала.

Лично аз се доверих на болницата и лекаря-генетик. За съжаление "представителите" не са с медицинско образование и единствената им цел е да те убедят да ти вземат парите. Има отделна тема, в която подробно обсъждаме пренаталните тестове. Можеш да видиш и други мнения.

# 73
Здравей те мили мамчета и пт мен бремена съм в 13г.с и 5 дни със термин на 13 Май реших к аз да се включа в темичката тъй като мисля че ще ми дойде добре да си споделям и да науча мн интересни факти свързани с бременоста въпреки че ми е трета бременност по-ред е много различна от другите две та искам да попитам имали мами още който ги измъчва гадене и повръщне съпроводещи се от неприятните миризми  успех на всичкк мами 🍀🍀🍀

# 74
Здравей. Ами аз вярвам на Eurofins biomnis като цяло вдъхват доверие, но ми стана интересно "фирмата", която казва, че работи с тях как я няма никъде. Пускам снимка на брошурата, която ми дадоха. Доктора от Св. Георги ми каза цена на основен пакет 850лв. При теб Mysticflame такава ли беше цената?

Да, това в интересно. Нямам мнение за тази фирма честно казано, тъй като документите бяха попълнени директно към лабораторията. Иначе целия пакет ми излезе 650 лева, но имаше май и за 850 лв с допълнителни изследвания.

Общи условия

Активация на акаунт