Майски бебета 2025 (2 тема)

• 32 042
  • 545
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
И аз моя тест ще го пускам към нечувана фирма - NaTiva. Там ми каза АГ и аз чинно изпълнявам. Каза ми базов пакет 1270 лв., след което и представителката ми каза същия. След това четох доста и стигнах до извода, че няма смисъл от по-скъпите и разширени, т.к. резултатите може да не са толкова точни. А и щом ми казват базовия....Но освен  трите тризомии и пол, има и още няколко неща базовия им пакет. Изпращат пробата в Италия.

# 76

След това отидох директно в Св. Георги за бхс. Бях запазила час за НИПТ Вижън, днес, петък, но след като го споделих на лекаря гинетик се оказа, че петък е най-неподходящото време за това, т.к. изпращат по куриер и кръвта ще престои доста (да кажа, че изрично бях питала момичето за НИПТ теста дали е ок петък...). Както и лекаря сподели инфо, че при тях правят също пренатални тестове и не толкова скъпо, защото не вземат процент, както може би става с частните, препоръчани от проследяващия гинеколог. Даде ми брошура на някакви Diag Den by Eurofins biomnis, като изпращат пробата във Франция. Не можах да намеря никаква инфо в. Нета за тях. Но все пак това е държавна болница, нали?

.......

- доволни ли сте от Вижън НИПТ теста ?
- някоя от вас случайно да си е правила НИПТ в Св. Георги?
Или изобщо къде ме насочвате за НИПТ, които пращат в Европа, за да  реша уикенда къде аджаба да го направя, че няма време..
Благодаря ви предварително за далите отговор. Спокойна бременност момчета!

Имай предвид, че Vision също работят със Eurofins Biomnis във Франция... Не съм убедена, че си заслужава да плащаш повече, при условие, че получаваш същата услуга.

Обаче виждам че теста, който ти препоръчва генетикът май е различен от класическия пренатален, който е за хромозомни отклонения. НИПТ на Eurofins.. се казва Ninalia:

https://www.eurofins-biomnis.com/en/blog/healthcare-provider-mon … ng-your-patients/

Това Diag Den освен да е посредник... не съм го чувала.

Лично аз се доверих на болницата и лекаря-генетик. За съжаление "представителите" не са с медицинско образование и единствената им цел е да те убедят да ти вземат парите. Има отделна тема, в която подробно обсъждаме пренаталните тестове. Можеш да видиш и други мнения.

Може би неточно съм обяснила случая. Проследяващата ме гинеколожка ми препоръча тестове Vision, които изпращали пробата в Италия и работели с апарати като в щатите... А доктора по генетика в Св. Георги ми даде брошурата на тези Диаг ден, които пращат във Франция и работят с еврофинс биомнис, ( Ниналия, както споделяш). Реално ако се доверя на генетика трябва да отида в Св Георги и да пускам проба в диагден, които нямат информация в нета за тях. Ще прочета и повече в темата специално за НИПТ тестовете. Simple Smile май не споделих, че съм на 30г с първа бременност.

# 77
  • София
Аз правих в Cell Genetics Niptify в 12+4. Представителката дойде до лаборатория в нашия град да ми вземе пробата, което за мен беше голям плюс да не се разкарвам до София. Резултата излезе за 1 седмица, обясняват за разчитане и като цяло този тест обхваща доста аномалии за цената си и съм много доволна. Изпращат в Естония.

И да, здравейте бъдещи майски майки, моят термин е 09.05 и чакаме момиченце.

Привет,
Аз днес направих същия пренатален niptify. На кой ден излезе резултата при вас? Имам чувството, че ще се побъркам докато чакам.

# 78
Привет, във вторник бях дала пробата, следващата сряда ми пратиха резултатите.

# 79
Привет, дами!
Моят Нипт тест беше в geneplanet, лаборатория в Словения. Прави ми впечатление, че повечето резултати на мои близки  излизат за около седмица, седмица и ден от пробовземането, особено ако се изследва пробата в Европа. Иначе аз също се бях побъркала с това чакане.
Сега въпреки, че добрите резултати от теста внесоха доза спокойствие при мен съм леко притеснена за предстоящата ранна ФМ идния четвъртък. Иначе при мен се появи някакво леко жълтеникаво течение от около 5, 6 дни  и по този повод ще ходя в понеделник да ми вземат микробиология. Моите приятелки мами ме успокояват, че и те са имали и да не се притеснявам. Отделно четох някъде из бгмама, че при някои жени се получава от утрогестана.. Но предстои да видим.
Иначе аз започвам да се оглеждам за дрехи за бременни, за сега се справям с наличните ми дрехи, но част от панталоните вече започват да ми стягат Grinning

# 80
  • Varna

Може би неточно съм обяснила случая. Проследяващата ме гинеколожка ми препоръча тестове Vision, които изпращали пробата в Италия и работели с апарати като в щатите... А доктора по генетика в Св. Георги ми даде брошурата на тези Диаг ден, които пращат във Франция и работят с еврофинс биомнис, ( Ниналия, както споделяш). Реално ако се доверя на генетика трябва да отида в Св Георги и да пускам проба в диагден, които нямат информация в нета за тях. Ще прочета и повече в темата специално за НИПТ тестовете. Simple Smile май не споделих, че съм на 30г с първа бременност.

Аз те разбрах още първия път, ама като гледам как съм ти отговорила, май по-скоро аз съм те объркала... Laughing pregnancy brain!

Предполагам в болницата, която си посетила не работят директно с Eurofins Biomnis, затова те пращат към посредник - този нечуван Diag Den. Според мен това не е повод за притеснение, защото ролята на посредника е да вземе пробата и да я изпрати до лабораторията, което само по себе си не е ядрена физика.
Тук във Варна процесът е по-опростени, тък като болницата работи директно с Eurofins Biomnis. Видях че Mysticflame  е  описала много подробно как точно се случват нещата тук.

Лично аз бих се доверила на препоръката на лекаря-генетик. Вижън според мен са ненужно надценени и очевидно с отлична маркетингова мрежа, тъй като всички гинеколози ги препоръчват. Лично мнение Close

# 81
Включвам се с резултати от БХС , всичко е в норма. Във вторник сме на преглед и сега ми препоръчаха след консултацията с гинеколога да отида на късен скрийнинг 15-16 седмица.

# 82
Аз правих същия тест. В петък (01.11) ми взеха кръв и вчера (07.11) си получих резултата 🙂

Аз правих в Cell Genetics Niptify в 12+4. Представителката дойде до лаборатория в нашия град да ми вземе пробата, което за мен беше голям плюс да не се разкарвам до София. Резултата излезе за 1 седмица, обясняват за разчитане и като цяло този тест обхваща доста аномалии за цената си и съм много доволна. Изпращат в Естония.

И да, здравейте бъдещи майски майки, моят термин е 09.05 и чакаме момиченце.

Привет,
Аз днес направих същия пренатален niptify. На кой ден излезе резултата при вас? Имам чувството, че ще се побъркам докато чакам.

# 83
  • София
О, много бързо.
А звъннаха ли с резултата или само имейл пратиха?

# 84
На мен ми пратиха имейл, но им звъннах, защото на резултата имаше само основните генетични аномалии и “нисък риск”. Исках да разбера дали останалите също са ги изследвали, но просто липсват, понеже няма находка и оставиха най-популярните (точно така се оказа) и какъв е процента на резултата “нисък риск”. Обясниха ми, че тъй като имам голям фетална фракция (35%) при мен точността е 99,99 процента за най-масовите синдроми. Явно си има корелация между фракцията и точността. Аз и преди това се бях информирала за нея.

# 85
Аз съм човека с гаденето... Ужасно е. Но аз и с първото бях така. Гинеколога ми изписа Зефрон за гаденето, някой ползвал ли го е?
Днес беше е моята първа ФМ, бебчо е супер, но не видяхме пол. Не видяхме и носната кост , заради което ме викат пак след седмица. Незнам, дано не е нещо притеснително.
Отделно кръвното ми било високо и ме пращат на кардиолог Sad Наистина е странно,аз почти не ям. Но сигурно няма връзка.

Здравей те мили мамчета и пт мен бремена съм в 13г.с и 5 дни със термин на 13 Май реших к аз да се включа в темичката тъй като мисля че ще ми дойде добре да си споделям и да науча мн интересни факти свързани с бременоста въпреки че ми е трета бременност по-ред е много различна от другите две та искам да попитам имали мами още който ги измъчва гадене и повръщне съпроводещи се от неприятните миризми  успех на всичкк мами 🍀🍀🍀

# 86
Аз съм човека с гаденето... Ужасно е. Но аз и с първото бях така. Гинеколога ми изписа Зефрон за гаденето, някой ползвал ли го е?
Днес беше е моята първа ФМ, бебчо е супер, но не видяхме пол. Не видяхме и носната кост , заради което ме викат пак след седмица. Незнам, дано не е нещо притеснително.
Отделно кръвното ми било високо и ме пращат на кардиолог Sad Наистина е странно,аз почти не ям. Но сигурно няма връзка.

Здравей те мили мамчета и пт мен бремена съм в 13г.с и 5 дни със термин на 13 Май реших к аз да се включа в темичката тъй като мисля че ще ми дойде добре да си споделям и да науча мн интересни факти свързани с бременоста въпреки че ми е трета бременност по-ред е много различна от другите две та искам да попитам имали мами още който ги измъчва гадене и повръщне съпроводещи се от неприятните миризми  успех на всичкк мами 🍀🍀🍀

Ами аз толкова се хвалих, че не ми се гади и повръща. Е, от два дни сутрин ми се гади, но до там. После съм добре.
Airplanemode ти къде я прави феталната? Дано след седмица се види и всичко е наред!
Аз на прегледа, както казах, бях много притеснена, силен пулс. Четири пъти ми мериха кръвно и беше малко над нормата. Но аз си знам, че беше от притеснението. Естествено на БХС риска за прееклампсия ми е 1:613 до 34г.с. и 1:141 до 37г.с., ама гледам да не се шашкам. Димитрова каза, че ако има проблем, ще звънне. Та надявам се да не звъни Grinning

# 87
При д-р Паликов в Св. Лазар. Той изглеждаше притеснен за кръвното , отделно че не съм първа младост... (38г)
Дано всичко е наред и при теб!

Здравей те мили мамчета и пт мен бремена съм в 13г.с и 5 дни със термин на 13 Май реших к аз да се включа в темичката тъй като мисля че ще ми дойде добре да си споделям и да науча мн интересни факти свързани с бременоста въпреки че ми е трета бременност по-ред е много различна от другите две та искам да попитам имали мами още който ги измъчва гадене и повръщне съпроводещи се от неприятните миризми  успех на всичкк мами 🍀🍀🍀

Ами аз толкова се хвалих, че не ми се гади и повръща. Е, от два дни сутрин ми се гади, но до там. После съм добре.
Airplanemode ти къде я прави феталната? Дано след седмица се види и всичко е наред!
Аз на прегледа, както казах, бях много притеснена, силен пулс. Четири пъти ми мериха кръвно и беше малко над нормата. Но аз си знам, че беше от притеснението. Естествено на БХС риска за прееклампсия ми е 1:613 до 34г.с. и 1:141 до 37г.с., ама гледам да не се шашкам. Димитрова каза, че ако има проблем, ще звънне. Та надявам се да не звъни Grinning

# 88
Към момичетата, ходили вече на фетална морфология: на вас измерваха ли нухалната гънка на нослето? Доколкото разбирам Airplane mode това е проблем да те викнат отново ли? При мен изобщо не е ставало въпрос да се мери, то ембриончето толкова се движеше, че носна кост едвам разпознах... А нухалната транслуценция на вратлето колко измериха? И колко ви казаха за норматив? Иначе доктора мери телцето от глава до седалище, диаметър на главата и гръдния кош, стомахчето, мозъка, челюстта и кръвоснабдяването на матката, друго не е гледал като цяло, а трябва ли? Аз се реших да отида и на второ мнение, но нямам идея при кого (Пловдив). Спокойна нощ 🌜

# 89
Към момичетата, ходили вече на фетална морфология: на вас измерваха ли нухалната гънка на нослето? Доколкото разбирам Airplane mode това е проблем да те викнат отново ли? При мен изобщо не е ставало въпрос да се мери, то ембриончето толкова се движеше, че носна кост едвам разпознах... А нухалната транслуценция на вратлето колко измериха? И колко ви казаха за норматив? Иначе доктора мери телцето от глава до седалище, диаметър на главата и гръдния кош, стомахчето, мозъка, челюстта и кръвоснабдяването на матката, друго не е гледал като цяло, а трябва ли? Аз се реших да отида и на второ мнение, но нямам идея при кого (Пловдив). Спокойна нощ 🌜

При мен си се видя идеално носна кост. Беше много кротко бебето. Нухалната транслуценция ми е 1mm. Нормативът си е =<3 . При мен коментира и околоплодна течност, плацента, пъпна връв, мери шийка на матката. Подробно огледа мозъка, сърцето, бели дробове, крайници, ребра, профил, чело, гръбначен стълб, корем. Повечето неща като цяло не разбирам и какво са, написани към ФМ Grinning

Общи условия

Активация на акаунт