Майски бебета 2025 (2 тема)

• 36 062
  • 546
  •   1
Отговори
# 255
  • Varna
Здравейте . В 15-та седмица съм . Колко често ходите на преглед . Аз ходя по един път в месеца , но това на моменти ме побърква . Почвам да се притеснявам дали всичко е наред . Предполагам че не е хубаво да се притеснявам , но .. Ако можех всяка седмица щях да съм на преглед  . Интересно ми е само аз ли съм така ? 🫤☺

Аз ходя на 2 седмици ама не претендирам, че моето поведение е "нормално" Laughing Даже напротив - смятам, че се притеснявам повече от другите бременни.
Още от началото съм доста тревожна.. Приятелки ми споделят, че като започна да си усещам движенията на бебчето, ще съм по-спокойна и уверена. В 17 седмица съм и нищо не усещам... пореден повод за притеснение...

Добре че другата седмица съм на фетална, та засега се държа!
Между празниците съм запазила още един час за преглед... а следващия ми редовен е чак на 06.01.

# 256
И аз съм през месец, но следящия ме ми е казал, че ако искам, мога по-често да ходя да ми е спокойно, но тъй като съм от друг град, засега оставам така. А и помага, че имам фетален доплер и се успокоявам, като чуя бебето. Иначе сигурно щях да съм редовна. Аз също съм 17-та преполовена седмица и не я усещам. Все си мисля, че това бълбукане в корема лесно може да се обърка с перисталтика/газове и затова и не се втелясвам в него.

# 257
Успокоих се . Не съм само аз . Другото което искам да Ви споделя . Аз лично се притеснявам от след родилна депресия . Слушам и гледам по социалните мрежи доста жени минават през нея . Надявам се все по малко жени да я получават включително и аз .
Имате ли мнение по темата . Може би е рано за тези теми , но тези социални мрежи определено ми пълнят главата с какво ли не . Мисля че трябва да почна да ги по избягвам малко. Колкото ми помагат може би толкова ми и вредят . 🙄

# 258
  • Varna
За съжаление, депресията все още е тема-табу. Аз съм проучвала по темата, защото моето състояние също не е оптимално и обмислям дали не е време за вземане на някакви мерки. Открих психолог, който се занимава специално с репродуктивна психология, но не съм решила дали да се консултирам, така че не мога да споделя лично мнение или да дам препоръка.

Относно социалките... аз прилагам правилото less is more. Не съм ги спряла напълно, но избягвам употребата и много подбирам какво/кого да следвам.

# 259
Здравейте бъдещи майчета! Чета ви от време на време, а днес реших, че ми е време да се включа и аз. В 15-та седмица съм, първа бременност и темрин 27 май. Правих фетална в 13-та в мед. комплекс д-р Щерев, а втората ще е в 20-та седмица. Казаха ми, че чакаме момиченце Heart
Аз мисля, че от време на време си усещам бебчето, но това е защото съм със задна плацента. Иначе най-осезаемо започва да се усеща след 20-седмица, та ако не усещате преди това - не се притеснявайте! Пренатест не съм правила.

# 260
Здравейте бъдещи майчета! Чета ви от време на време, а днес реших, че ми е време да се включа и аз. В 15-та седмица съм, първа бременност и темрин 27 май. Правих фетална в 13-та в мед. комплекс д-р Щерев, а втората ще е в 20-та седмица. Казаха ми, че чакаме момиченце Heart
Аз мисля, че от време на време си усещам бебчето, но това е защото съм със задна плацента. Иначе най-осезаемо започва да се усеща след 20-седмица, та ако не усещате преди това - не се притеснявайте! Пренатест не съм правила.
Здравей . И аз съм с термин 27-ми . Късмет и лека бременност.

# 261
  • Varna
Добре дошла, angels^eyes
И аз уж съм със задна плацента, но нищо не усещам (17 г.с.)... ще чакам чудото по Коледа! Laughing

А по повод предстоящите празници и "разцвета" на сезона на вирусите, да ви питам, какви мерки вземате, за да се предпазите от заразяване? Смятате ли да избягвате заведения и като цяло места със струпвания на много хора?

Малко ми е съвсетно, че вече приехме покана за Нова година, а не съм убедена, че да съм в зала с 100-200 човека е най-удачно за мен... Или пак много се филмирам? Joy
Смятам да увелича приема на Бизин мама и да се надявам да ме размине.

# 262
Добре дошла, angels^eyes
И аз уж съм със задна плацента, но нищо не усещам (17 г.с.)... ще чакам чудото по Коледа! Laughing

А по повод предстоящите празници и "разцвета" на сезона на вирусите, да ви питам, какви мерки вземате, за да се предпазите от заразяване? Смятате ли да избягвате заведения и като цяло места със струпвания на много хора?

Малко ми е съвсетно, че вече приехме покана за Нова година, а не съм убедена, че да съм в зала с 100-200 човека е най-удачно за мен... Или пак много се филмирам? Joy
Смятам да увелича приема на Бизин мама и да се надявам да ме размине.

Fluffy^^, не се филмирай! Отиди си и си изкарай страхотно! Аз съм ограничила партитата - планирала съм само 1 Коледно, макар, че има още поне 3-4 на които ми се ходи. Опитвам и да избягвам моловете до колкото е възможно, но не може само в къщи. Мисля да посетя и няколко Коледни базара. В крайна сметка направи това, което чувстваш и ти идва от вътре! Аз също се притеснявам, защото няма зима в която настинката да ме е пропуснала, но и аз, и мъжът ми ходим на работа, и просто се опитвам да не го мисля.

# 263
И аз съм през месец, но следящия ме ми е казал, че ако искам, мога по-често да ходя да ми е спокойно, но тъй като съм от друг град, засега оставам така. А и помага, че имам фетален доплер и се успокоявам, като чуя бебето. Иначе сигурно щях да съм редовна. Аз също съм 17-та преполовена седмица и не я усещам. Все си мисля, че това бълбукане в корема лесно може да се обърка с перисталтика/газове и затова и не се втелясвам в него.

Здравейте, нова съм във форума. Искам да попитам откъде си купихте надежден фетален доплер? Че и аз съм през месец на преглед и в другото време само се стресирам всичко наред ли е. Мисля, че би ми помогнало нещо подобно.

# 264
Най-добре носете маски на места, на които е вероятно да има болни (аптеки, болници, градски транспорт) биозин мама може да се пие за подсилване на имунната система

# 265
angels^eyes, добре дошла. Blush Аз също съм със задна висока плацента и не усещам още бебето. В събота влизам в 17 г.с. , но вярвам че скоро ще го усетя.
Иначе пия Биозин мама. Гледам да не съм особено сред много хора. Трябва да започна да влизам винаги в магазина с маска. Grin
Феталния доплер го поръчах от Емаг. Става, върши работа. Днес го пробвах за първи път с лосиона на Палмърс и се получи 😀 Ама знам, че не е хубаво често да се ползва.

# 266
  • Варна
И аз мисля, че е добре да се избягват места с много хора. Ако ни се случи да сме на такова място, да се носи маска. Не пия за сега Биозин Мама, но не ходя на работа и не се срещам с много хора.
И аз имам доплер от Емаг, но не смятам, че е панацея. Пак си остава тревогата. Не го ползвам често - само веднъж за сега. Не знам колко е безопасен.

# 267
Привет, мами!
Аз също съм в чуденка усещам ли малката душичка или червата си  Grinning
В 15 г. с. + 5 дни съм и със задна плацента, но от няколко дни чувствам все едно имам балончета в корема,които ме гъделичкат, когато съм легнала вечер.
Иначе относно срещата с много хора също съм намалила излизанията, от време на време си позволявам някой театър  и срещи с приятели в по-тесен кръг. Гледам основно да работя от вкъщи и на работното място ходя, когато се налага, а в метрото съм с маска, че бая се кашля.

# 268
Здравейте на всички. Как пиете беозин мама? По калко хапчета и за какъв период?

# 269
Здравейте на всички. Как пиете беозин мама? По калко хапчета и за какъв период?

Здравей. Аз пия Биозин мама по едно хапче на ден преди ядене. Ако не се лъжа от самото начало пия и АГ каза да продължавам.

Общи условия

Активация на акаунт