Майски бебета 2025 (2 тема)

• 36 063
  • 546
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте на всички. Как пиете беозин мама? По калко хапчета и за какъв период?

Здравей. Аз пия Биозин мама по едно хапче на ден преди ядене. Ако не се лъжа от самото начало пия и АГ каза да продължавам.
Здравейте , и аз го пия така , сутрин на гладно преди закуска по една таблетка. Пия го вече 3 месец.

# 271
  • Varna
Здравейте на всички. Как пиете беозин мама? По калко хапчета и за какъв период?

Здравей. Аз пия Биозин мама по едно хапче на ден преди ядене. Ако не се лъжа от самото начало пия и АГ каза да продължавам.

Аз също го пия от самото начало. Обичайно пия по 1, но преди няколко дни нещо започна да ме наболява гърлото и веднага увеличих приема на по 2 на ден, по препоръка от АГ още в началото. Вече съм по-добре и мисля от утре да продължа пак с по 1, а покрай празниците смятам превантивно да вземам пак по 2.

# 272
Здравейте . Ползвате ли козметика за корема вече? Аз още не съм започнала да се мажа и почти всеки ми казва че съм закъсняла вече . Всеки ми препоръчва свинска мас .

# 273
  • Варна
Все още не се мажа. Но не бих ползвала свинска мас. По-добре е козметика, която е специално за това.

# 274
Здравейте . Ползвате ли козметика за корема вече? Аз още не съм започнала да се мажа и почти всеки ми казва че съм закъсняла вече . Всеки ми препоръчва свинска мас .

Аз се мажа всеки ден с лосиона на Палмърс от известно време, защото забелязах, че на корема кожата ми беше по-суха. Доволна съм ☺

# 275
Здравейте, момичета!
Аз започнах да се мажа с bio-oil и на палмърс маслото в края на третия месец. Моята козметичка ме посъветва да започна от по-рано, но сподели мнение, че ако съм предразположена към образуване на стрии  ще се образуват.
Моя колежка много хвали масажите за бременни, които имали и ефект срещу образуване на стрии.
Иначе вчера бях на преглед при проследяващия - всичко върви много добре, вече много изразено се вижда и пола. Каза ми, че мога да спра приема на фолиева киселина, но аз мисля да довърша опаковката. Иначе на въпрос мога ли вече да усещам бебето (в 16 г. с. +3) ми каза, че според него преди 20 г. с.  било въпрос на въображение Grinning и по - скоро не. Впоследствие промени позицията, когато установи, че съм със задна плацента, но пак според него по-скоро към 18 г с. най-рано.

# 276
Здравейте . Според Вас опасно ли е поставяното на краката в топла вода със сол?

# 277
Forestflowerr Аз пък съм сигурна, че от време навреме го усещам, даже се плаша в първия момент. Не мисля, че си въобразявам, то и доста зависи от матката, моята може би е една идея по-чувствителна. А за масажите съм съгласна, че могат да са от доста полза, както за стрии така и за общото състояние и виталност.

Здравейте . Според Вас опасно ли е поставяното на краката в топла вода със сол?
Здравей,
преди месец имах хрема и много исках да топна краката си във вода със сол, но не го направих, защото прочетох, че не трябва да се загрява тялото на бременна прекалено много. В случай, че е топла, а не вряла може би е ок.

И аз имам един въъпрос към вас прекрасни дами, споделихте ли на приятели/ на семейство, че сте бременна? Аз все още пазя новината и не съм споделила на приятелки, сякаш искам да запазя този сакрален и прпекрасен момент само за нас възможно най-дълго време. И на работното ми място е време да споделя, но все не намирам подходящ момент, при вас как се случиха нещата?

Последна редакция: ср, 11 дек 2024, 21:42 от Martialina

# 278
Аз също си мисля, че усещам бебка, но първа бременност и съответно не мога да сравня с предишен опит, само по описания гледам, че усещанията ми съответстват на тези на другите мами Blush
Споделих на семейството след края на третия месец и на по-близки приятели. Като цяло при мен също имаше чувство на все едно не ми се искаше да казвам все още, но малко и обстоятелствата бяха такива, че трябваше да споделя.
На работодателя днес му съобщих, за да реагира в срок за заместник, когато наближи момента.

# 279
Добро утро, мами! Аз тепърва започвам да се мажа. Пробвах с натурално кокосово масло, както и с масло от ший. Уви кокосовото ми идва много мазно, а другото се усеща някак тежко.. палмърс са ми малко силна миризмата на кокос отново. Сега си взех на L'erbolario крема за тяло против стрий. (Имаха промо за черния петък 😃). Ами много добре попива.
Относно усещанията на бебо: със задна плацента, 16 г.с. съм и го усещам за трети път, но само когато съм легнала по гръб и сложа ръка на коремчето. Пробвайте, може да ви поздрави с ритниче 😊.
Искам да ви попитам приема на магнезий как го почнахте? В какви дози и изследвахте ли витамина магнезий преди това. Чак следващата седмица съм на контролен, а сякаш искам вече да почвам да пия и магнезий, че и преди това си имах крампи и се притеснявам от контракции от сега..

# 280
Forestflowerr и аз събирам смелост да уведомя шефовете тази седмица, но да видим Grinning

§naily_ - Здравей, от 14-та седмица приемам магнезий, на прегледа лекарката ми каза, че матката ми контрахира, аз смятах, че е нещо нормално, свързано с растежа на матката и тн. Тогава ми изписа магнерот 2х1, но на следващия преглед го увеличихме. Така или иначе, за да има ефект от магнезия трябва да се приема поне седмица.. С нищо няма да ти навреди.

# 281
Искам да ви попитам приема на магнезий как го почнахте? В какви дози и изследвахте ли витамина магнезий преди това. Чак следващата седмица съм на контролен, а сякаш искам вече да почвам да пия и магнезий, че и преди това си имах крампи и се притеснявам от контракции от сега..
Здравейте. Аз почнах магнезия вече (17 г.с.). В момента пия две хапчета веднъж дневно, но ще го увеличавам и накрая ще пия максималната доза от 3х2. Имам опит с предишната бременност с контракции и системи магнезий за задържане. Затова сега съм по-предпазлива и го почвам от рано. Не съм го изследвала.

# 282
Здравейте,
И аз започнах да пия магнезий 2х1 прахче, и Биозин мама 1 сутрин и 1 вечер. Малко вигам кръвното и ми изписаха по 1 хапче на ден Допегит.
Относно бременноста споделихме на родителите ни още в началото. На втория месец казах на шефката ми,  тъй като и тя, и колегите в офиса понякога идват болни на работа. И определено в моя случай това беше добро решение. Сега вече всички в офиса знаят и си ме пазят и глезят Simple Smile  Скоро казахме и братя/сестри и на една приятелка. Моят съвет е да кажете, когато го почувствате, а може и на никой да не казвате, ако не искате.

# 283
  • Varna
Включвам се да се отчета за феталната морфология от вчера (в 18 г.с.). Прегледът беше много обстоен и много ми хареса! Нямам търпение за следващата! Smile Абсолютно всичко е в норма и нямам основания за притеснения на този етап, та се надявам да изтикам празниците спокойна... Доколкото това е възможно за мен! Smile

Относно споделянето - първия триместър не бяхме казали на никого, знаехме само аз и мъжът ми. След това споделихме на най-близките роднини и приятели. Сега покрай празниците може би всички ще разберат, защото вече започва да ми личи.

За стриите се мажа от около месец, но ми е доста тегаво това мазане зимата... Иска ми се да се мажа поне 2 пъти, но успявам да се наканя само веднъж, след баня. Мажа с маслото на Икаров и отгоре пляскам крем, но моята кожа по принцип е суха... зимата става още по-суха. Взех и масло на Матернеа, но нещо не ме кефи аромата.. чудя се дали да го изхвърля или да му дам шанс, като добавя някоя капчица етерично с идеята да го направя по-приятно за употреба.

Магнезий пия 3х1 още от 14та седмица, заради контракции. Пия и но шпа, но по-рядко, макар че док каза, да не го спирам.

И май това са новините засега! Simple Smile

# 284
Здравейте:) Терминът ми е Юни месец  Simple Smile))След конизация съм която беше юни месец и поради тази причина съм доста притеснена.Има ли някой друг което е след конизация ?Или кървене ,но от шийката ? Къде се следите? Витамини лекар ли ви изписва или вие сами си взимате?Попринцип се записах на ЖК в Болница Надежда,но се притеснявам ,че са доста натоварени и да не пропуснат нещо.Вие бихте ли споделили къде се следите и дали сте доволни.
Записах се в темата за Юни но надничам и във април и във май😅 Ако и тук успея да открия някой отговори ще се чувствам малко по-спокойна:))Също така исках да ви попитам как протичат прегледите ,със коремен ехограф или и вагинален? При мен имаше един период на 2 седмици ме преглеждаха и то със вагинален спекулум, и се притеснявам защото тази седмица пак така ме прегледаха и престои др семица също .При вас има ли преглеждане със спекулум дори и не толкова често?

Последна редакция: чт, 12 дек 2024, 20:51 от Rubitooo

Общи условия

Активация на акаунт