Майски бебета 2025 (2 тема)

• 33 700
  • 546
  •   1
Отговори
# 360
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Здравейте! 🤗
Аз влизам вече в 26та седмица. Ходих на втора фетална, където се установи, че бебето върви с 8 дни назад, но причина за това е нередовния ми цикъл и късната овулация. Няма нищо притеснително.
 Бебето е много активно, усещам го почти постоянно като понякога се чудя дали изобщо спи, изключително много рита 😃🙄 Вече ми е трудничко ставането от легнало положение 😃 но аз имам и дискова херния , което ми усложнява движенията, засега търпимо, надявам се до последно да задържи без усложнения.
Покупките за бебето тепърва ги насрочихме и от този уикенд започваме лека полека да си набавяме по-големите неща като количка, легло и тн.

И един въпрос - някоя от вас да ходи на масаж за бременни? Много ме изкушава и събирам мнения 😁 Мъжа ми всеки ден ми масажира краката, но ми се иска и един професионален масаж на тялото, особено гърба.
Ох и аз съм като теб с масажите, засега само на краката от мъжа ми, но и на мен много ми се иска цялостен масаж. Питах обаче АГ и той каза категорично НЕ , ще го слушам и като родя живот и здраве, ще си направя подарък масаж 😃

Ама то има специално за бременни, които са съобразени с това 😃 много им се точа и така ме изкушават. 😃

# 361
Здравейте, имам един може би странен въпрос. Двама различни лекари ми дават 2 различни дати за термин, случайно ня някоя от вас да се е случвало. Да отида ли на трети специалист. Разликата е 8 дни?

Моята първоначална дата за термин беше 23.05., обаче още от самото начало бебка върви с 6 дни напред. На първата фетална Димитрова от Марковс смени термина на 17.05. и така е до ден днешен. Обаче на моята АГ също си ѝ излиза с 6 дни напред.

А за покупкитее... дрешки купувам, одеалца имам, биберонки, комплект шишета на Филипс Авент пластмасови против колики и рефлукс. Една играчка от Лидл много ми хареса в понеделник и взехме. А количката, която купихме е Cangaroo Empire 3 в 1 и много си я харесваме, изключително маневрена с амортисьори.

# 362
Има ли някой преминал през грип А? Какво ви казаха, че можете да пиете?
Днес синът ми цъфна с положителен тест за грип А и му изписаха Тамифлу, но педиатърът изрично каза, че не го препоръчва на бременни. АГ ми изписа биозин мама, ама на мен това чудо май спря да ми помага…
Моля за помощ 😀

# 363
Днес синът ми цъфна с положителен тест за грип А и му изписаха Тамифлу, но педиатърът изрично каза, че не го препоръчва на бременни. АГ ми изписа биозин мама, ама на мен това чудо май спря да ми помага…
Моля за помощ 😀

Ама ти имаш ли симптоми или профилактично?
Пий си Биозина 2х1. Витамин Ц, чайчета.
Моята АГ ми е написала за имунитета Дефендил Форте по 1 таблетка при първи симптоми. Вече ако вдигаш температура и имаш по-сериозни оплаквания, се консултирай с твоето АГ най-добре.

# 364
За профилактика ми е любопитно какво препоръчват след като не можело Тамифлу

# 365
И на мен ми казаха, че не може. Аз пих Авирон, въпреки че според моя АГ нямало полза от него. Но пък с двама болни от грип А вкъщи на късмет или не, ме подмина. Божа работа.
Грип А не е толкова страшен, 3-4 дена висока Т до 39,7, може и с лека кашлица и това е. Нас Б почти ни съсипа, имам база сравнение от личен опит, детето изкара и двата, така че дано ви подмине.
Моля за помощ 😀

# 366
Здравейте . Аз започнах с покупките за бебчо, но имам въпрос . Моя термин е на 27.05 и се чудя повече дрешки със къс или дълъг ръкав да купувам ? Споделете и мнение за подходящи магазини за дрехи .

# 367
Здравейте . Аз започнах с покупките за бебчо, но имам въпрос . Моя термин е на 27.05 и се чудя повече дрешки със къс или дълъг ръкав да купувам ? Споделете и мнение за подходящи магазини за дрехи .

Зависи къде живееш, но според мен с къс ръкав. В Пловдив миналата година май месец  беше дъждовен, но пък за тази сметка още от първи юни беше такава жега, до 30 градуса дневно, което си е топло. 🌞🌞🌞 За дрешки поне аз на племенника съм му вземала по материя, да е мекичка, за лятото имаше едни бодита потници с дупчици и лека материя. За мен няма смисъл от скъпи дрехи, при положение, че ще ги ползва за кратко, особено началните месеци. Изборът е твой Wink А за биозин мама как го приемате? Преди храна обед и вечер или? Мисля профилактично и аз да почна, че още ходя на работа, а сега и някакви други вируси има 😐

# 368
Момичета, пак съм аз! Как се справяте със запушеният нос през този период? Носът ми е постоянно запушен вечер и спането е много трудно…
Пръскам Мокуназал плюс, но е решение за 2-3 часа и после пак се случва същото. Как се справяте с този проблем? 😭

# 369
  • Varna
А за биозин мама как го приемате? Преди храна обед и вечер или? Мисля профилактично и аз да почна, че още ходя на работа, а сега и някакви други вируси има 😐

Аз вземам Биозин преди храна, на обяд и после вечерта.
Не знам обаче внушавам ли си или... започва да не ми действа сякаш. След излизането ни за Нова година сутринта се събудих с болки в гърлото, които и до ден днешен не са отшумяли напълно. Сутрин като се събудя пак ме наболява, после като стана и хапна/пийна ми минава. То по принцип си ми е "слабо звено", но все пак... не мога да си спомня преди така ли по цял месец се е "обаждало".

# 370
Момичета, пак съм аз! Как се справяте със запушеният нос през този период? Носът ми е постоянно запушен вечер и спането е много трудно…
Пръскам Мокуназал плюс, но е решение за 2-3 часа и после пак се случва същото. Как се справяте с този проблем? 😭

Здравейте! И при мен се запушва носа.Помага ми Sterimar и Еуфорбиум композитум.Пръскам от 5-6 дни и има ефект по 3-4 пъти на ден.Успех!

# 371
А успяваш ли да спиш без да се будиш? Аз се будя с яко запушен нос и секрети поне 1-2 пъти на вечер и сутрин съм като зомби…
Ще опитам с твоето! Иначе Стеримар и аз пръскам ама пак с Муконазала за кратко се случват нещата…

# 372
Момичета, някоя от вас имала ли е т.нар Бракстън-Хикс контракции.
За съжаление при мен вече се появиха от седмица ги имам, ходих и до болницата една вечер, биха ми папаверин и като че ли имаше ефект. Но като цяло ми казаха да пия нош-па и магнезий 3х1 . Много е стресиращо, ако някоя  от вас има опит с тях  нека сподели. Благодаря!

# 373
Да нямаш синузит?
Бих могла да ти препоръчам промивките, с които ме спаси моята Унг, ако искаш пиши на лични да ти обясня.
А успяваш ли да спиш без да се будиш? Аз се будя с яко запушен нос и секрети поне 1-2 пъти на вечер и сутрин съм като зомби…
Ще опитам с твоето! Иначе Стеримар и аз пръскам ама пак с Муконазала за кратко се случват нещата…

# 374
  • Varna
Момичета, някоя от вас имала ли е т.нар Бракстън-Хикс контракции.
За съжаление при мен вече се появиха от седмица ги имам, ходих и до болницата една вечер, биха ми папаверин и като че ли имаше ефект. Но като цяло ми казаха да пия нош-па и магнезий 3х1 . Много е стресиращо, ако някоя  от вас има опит с тях  нека сподели. Благодаря!

Аз ги имам още от 14-та седмица. Уплаших се, ходих на преглед и на мен ми назначиха същата терапия.
В началото на този месец пък получих силно болезнен крамп в крака, което индикира, че магнезия ми е малко. Писах на док и увеличихме дозата на магнерота на 3 по 2. Смятам че има ефект при мен.

След 10тина дена ми предстои да си пускам кръвни изследвания и обмислям дали да не пусна и един магнезий, ей така да го видя как е Thinking

Общи условия

Активация на акаунт