Майски бебета 2025 (2 тема)

• 33 700
  • 546
  •   1
Отговори
# 345
Имаме вайбър група, но ако някой иска да го добавим да има в предвид, че момичетата там искат всеки да се представи и после според времето, с което разполага, да е активен и да споделя. Вече изключиха някои момичета, които не бяха казвали нито една дума за себе си.
Споделяме доста информация и всички са много дружелюбни и сплотени.

Да, аз бях изключена от групата и с право Joy  Изобщо не пишех и не участвах в разговорите, но ми дойде много динамично и не можех да следя. Не е за всеки.

Въпреки,  че някои Пренатестове дават категоричен резултат, не се бъркайте, че той е 100%. Ако беше така резултатите от него щяха да се вземат предвид за прекъсване на бременност, а там се изисква и с3 доказва само с инвазивен тест.
Прегледайте внимателно какъв процент  се гарантира и какво е точното имат предвид под  Positive и Negative.

# 346
  • Варна
Здравейте! Купите ли вече всичко за бебето? Интересувам се също какви шишенца сте избрали, защото още не мога да реша.
Почти нищо не съм купила - само една шапка и две бодита.
Стъклени шишета на Авент ще взема. С голямото дете бях с тях.

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 10:06 от Neli___

# 347
Имаме вайбър група, но ако някой иска да го добавим да има в предвид, че момичетата там искат всеки да се представи и после според времето, с което разполага, да е активен и да споделя. Вече изключиха някои момичета, които не бяха казвали нито една дума за себе си.
Споделяме доста информация и всички са много дружелюбни и сплотени.

Да, аз бях изключена от групата и с право Joy  Изобщо не пишех и не участвах в разговорите, но ми дойде много динамично и не можех да следя. Не е за всеки.

Въпреки,  че някои Пренатестове дават категоричен резултат, не се бъркайте, че той е 100%. Ако беше така резултатите от него щяха да се вземат предвид за прекъсване на бременност, а там се изисква и с3 доказва само с инвазивен тест.
Прегледайте внимателно какъв процент  се гарантира и какво е точното имат предвид под  Positive и Negative.
Да така е , но този инвазивния се прави ако и на пренатеста излезне нещо.А самия пренатест е доста неинвазивен , само ти взимат кръв и това е .

Относно покупките, аз от суеверия нищо не съм купила освен една залъгалка с вграден термометър в нея.
Бяха ги пуснали в Лидл и  ми се стори полезно да я имаме, позволих си да я взема, защото не знаех дали ще ги има отново.

Направих си проучване за колички и засега съм се спряла на Cossato , вие кои модели и марки предпочитате? Ще бъде полезно да обменим информация Simple Smile

# 348
Относно покупките аз поръчах вече няколко дрешки.  Имам по-голямо детенце и от него ще използваме легло и количка. От дрехите не много, защото сме в друг сезон. За колички и легла препоръчвам да ги видите на живо и след това да купувате.

# 349
Здравейте, имам един може би странен въпрос. Двама различни лекари ми дават 2 различни дати за термин, случайно ня някоя от вас да се е случвало. Да отида ли на трети специалист. Разликата е 8 дни?

# 350
  • Варна
Много странно. Обикновено се взема първия ден на последна редовна менструация. Да не би един от двамата да взема тази дата, а другия да определя според размерите на бебчето? Да върви с 8 дни напред или назад?

# 351
Здравейте, имам един може би странен въпрос. Двама различни лекари ми дават 2 различни дати за термин, случайно ня някоя от вас да се е случвало. Да отида ли на трети специалист. Разликата е 8 дни?
Обикновено е най-точна датата при първата ФМ (11-13 г.с.). При предишната ми бременност между тази дата и термин според ПРМ имаше разлика 17 дни заради късна овулация.

# 352
Здравейте, момичета! В 23 седмица съм и преди няколко дни ми мина втората фетална морфология. Всичко е наред, но ми направи вчечатление, че при измерване, ДМШ излезе 2,8 см. Не казаха дали е добре или зле, но записаха да продължава да се следи с повишено внимание. В края на месеца съм при проследяващото ми АГ, тогава със сигурност ще попитам дали има проблем, но междувременно от известно време имам и контракции, та леко се притеснявам. Да спомена, че в началото имах проблеми със задържането, но закрепихме положението. Пия си чинно магнезия иначе😄 Някоя от вас да е минала/минава през същото?

# 353
И аз продължавам с магнезия ! Но на мен на 2рата фетална ми казаха че пъпната връв е с 2 съда (вместо 3) имам направен прена тест всичко беше наред както и на първата фетална! Лекаря ме успокои че бебчето е добре дори расте напред с 4 дни. Но от прочетеното в интернет съм меко казано притеснена. Другата седмица съм на ехокардиография в болницата където ще раждам . Лекатят ми ме изпрати там каза ми че е важно да ме видят и да се потвърди за самото раждане да се знае !Някои да знае нещо по темата?

# 354
Момичета, как се промениха бенките ви през бременността? Забелязвам, че някои от бенките ми потъмняха леко и все едно се лющят не мога точно да го обясня. Ходя редовно на дерматолог, но това ми изглежда много стресиращо… то по конкретно една на корема много мъничка и едни 2 на гърдите ми.

# 355
  • Варна
Здравейте, момичета! В 23 седмица съм и преди няколко дни ми мина втората фетална морфология. Всичко е наред, но ми направи вчечатление, че при измерване, ДМШ излезе 2,8 см. Не казаха дали е добре или зле, но записаха да продължава да се следи с повишено внимание. В края на месеца съм при проследяващото ми АГ, тогава със сигурност ще попитам дали има проблем, но междувременно от известно време имам и контракции, та леко се притеснявам. Да спомена, че в началото имах проблеми със задържането, но закрепихме положението. Пия си чинно магнезия иначе😄 Някоя от вас да е минала/минава през същото?
Шийката е хубаво да е над 3 см.  2.5 е гранична зона. За това са записали да се проследява да не би да продължава да се скасява. Освен в това е важно дали е мека и гладка. Т.е. не трябва да се изглажда и омеква. Не те ли посъветваха да си почиваш повече, да не вдигаш тежко?

Момичета, как се промениха бенките ви през бременността? Забелязвам, че някои от бенките ми потъмняха леко и все едно се лющят не мога точно да го обясня. Ходя редовно на дерматолог, но това ми изглежда много стресиращо… то по конкретно една на корема много мъничка и едни 2 на гърдите ми.
От промените на хормоните се променят малко банките. Но ако нещо  те притеснява с тях, най-добре консулт със специалист.

# 356
Аз също забелязах промени във цвета на някой бенки и при мен изглеждат по сухи,но на мен като цяло кожата мн ми се изсуши и ме сърби

# 357
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Здравейте! 🤗
Аз влизам вече в 26та седмица. Ходих на втора фетална, където се установи, че бебето върви с 8 дни назад, но причина за това е нередовния ми цикъл и късната овулация. Няма нищо притеснително.
 Бебето е много активно, усещам го почти постоянно като понякога се чудя дали изобщо спи, изключително много рита 😃🙄 Вече ми е трудничко ставането от легнало положение 😃 но аз имам и дискова херния , което ми усложнява движенията, засега търпимо, надявам се до последно да задържи без усложнения.
Покупките за бебето тепърва ги насрочихме и от този уикенд започваме лека полека да си набавяме по-големите неща като количка, легло и тн.

И един въпрос - някоя от вас да ходи на масаж за бременни? Много ме изкушава и събирам мнения 😁 Мъжа ми всеки ден ми масажира краката, но ми се иска и един професионален масаж на тялото, особено гърба.

# 358
Здравейте! 🤗
Аз влизам вече в 26та седмица. Ходих на втора фетална, където се установи, че бебето върви с 8 дни назад, но причина за това е нередовния ми цикъл и късната овулация. Няма нищо притеснително.
 Бебето е много активно, усещам го почти постоянно като понякога се чудя дали изобщо спи, изключително много рита 😃🙄 Вече ми е трудничко ставането от легнало положение 😃 но аз имам и дискова херния , което ми усложнява движенията, засега търпимо, надявам се до последно да задържи без усложнения.
Покупките за бебето тепърва ги насрочихме и от този уикенд започваме лека полека да си набавяме по-големите неща като количка, легло и тн.

И един въпрос - някоя от вас да ходи на масаж за бременни? Много ме изкушава и събирам мнения 😁 Мъжа ми всеки ден ми масажира краката, но ми се иска и един професионален масаж на тялото, особено гърба.
Ох и аз съм като теб с масажите, засега само на краката от мъжа ми, но и на мен много ми се иска цялостен масаж. Питах обаче АГ и той каза категорично НЕ , ще го слушам и като родя живот и здраве, ще си направя подарък масаж 😃

# 359
Здравейте.
При предната ми бременност ми изчезнаха 2 големи бенки, които имах от раждането си и се появи една голяма бенка на ръката на сина ми. А сега забелязвам, че ми излизат нови.

Общи условия

Активация на акаунт