Майски бебета 2025 (2 тема)

• 33 693
  • 546
  •   1
Отговори
# 375
Момичета, някоя от вас имала ли е т.нар Бракстън-Хикс контракции.
За съжаление при мен вече се появиха от седмица ги имам, ходих и до болницата една вечер, биха ми папаверин и като че ли имаше ефект. Но като цяло ми казаха да пия нош-па и магнезий 3х1 . Много е стресиращо, ако някоя  от вас има опит с тях  нека сподели. Благодаря!

Аз ги имам още от 14-та седмица. Уплаших се, ходих на преглед и на мен ми назначиха същата терапия.
В началото на този месец пък получих силно болезнен крамп в крака, което индикира, че магнезия ми е малко. Писах на док и увеличихме дозата на магнерота на 3 по 2. Смятам че има ефект при мен.

След 10тина дена ми предстои да си пускам кръвни изследвания и обмислям дали да не пусна и един магнезий, ей така да го видя как е Thinking
И аз имам постоянни крампи в краката. Явно наистина е малко магнезия. Може да си пусна и аз ей така профилактично да видя.
Намерила ли си някакъв начин за облекчаване?
Аз нямам проблем да ги издържа, но много ме е страх да не му стане нещо на бебето. Иначе пък ми мериха шийката на матката и си е напълно нормална, на доста места обаче пише че може да се скъси от тези контракции.

# 376
  • Varna
Скрит текст:
За съжаление при мен вече се появиха от седмица ги имам, ходих и до болницата една вечер, биха ми папаверин и като че ли имаше ефект. Но като цяло ми казаха да пия нош-па и магнезий 3х1 . Много е стресиращо, ако някоя  от вас има опит с тях  нека сподели. Благодаря!

Аз ги имам още от 14-та седмица. Уплаших се, ходих на преглед и на мен ми назначиха същата терапия.
В началото на този месец пък получих силно болезнен крамп в крака, което индикира, че магнезия ми е малко. Писах на док и увеличихме дозата на магнерота на 3 по 2. Смятам че има ефект при мен.

След 10тина дена ми предстои да си пускам кръвни изследвания и обмислям дали да не пусна и един магнезий, ей така да го видя как е Thinking
И аз имам постоянни крампи в краката. Явно наистина е малко магнезия. Може да си пусна и аз ей така профилактично да видя.
Намерила ли си някакъв начин за облекчаване?
Аз нямам проблем да ги издържа, но много ме е страх да не му стане нещо на бебето. Иначе пък ми мериха шийката на матката и си е напълно нормална, на доста места обаче пише че може да се скъси от тези контракции.

Според мен щом имаш и крампи магнезия ти е недостатъчно, но най-добре се чуй с проследяващия АГ (може и по телефона/вайбър, не мисля че има нужда да ходиш на преглед специално заради това).
Аз само като споменах крампите веднага ми каза да го удвоя дозата. Предполагам и ти си на Магнерот, той е най-често изписван на бременни. Док спомена, че имало и някакъв друг, който бил "тежката артилерия", не му запомних името, но каза, че на него ще преминем ако 3 по 2 Магнерот не свърши работа.

Ааа... и почивка - не се претоварвай физически и имай предвид, че това което преди бременността ти е било норма, сега може да ти идва в повече. (Например, аз много ходя пеша и дори не съм го брояла за натоварване, но сега до кварталния магазин да изляза и се задъхвам, а не съм качила много кила, даже със зимни дрехи не си личи много, че съм бременна.) Със секса също по-полека и по-рядко... Док казва, че пенисът стимулира матката и тя реагира с контракции.

Таа за момента чувствам облекчение, нямам крампи в краката, коремът не е така стегнат, но пак от време на време усещам дискомфорт и нещо като присвиване. Успокоявам се с мисълта, че бебо все пак расте и мърда и няма как да не усещам съвсем нищо.

# 377
Момичета, пак съм аз! Как се справяте със запушеният нос през този период?
Аз пръсках спрей Синулан.

Аз имам опит още с предишната бременност - тогава даже към 32-ра седмица лежах за засържане. И при тази бременност вече имам леки. Много магнезий и доколкото е възможно ограничаване на физическото натоварване е решението.

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 12:30 от Harmony12

# 378
Благодаря за отговорите.

# 379
Здравейте! Какво точно значи "твърд корем" при бременност и ако се "втърдява" при контракции (Бракстън Х), те като менструални болки ли са? Бях на прегледи и втора ФМ миналата седмица, всичко беше наред. Днес обаче много се ядосах и напрегнах за нещо и от сутринта усещам стягане ниско долу (точно на сгъвката на корема), което обаче ми се струва по-скоро външно (малко като мускулна треска), а не като менструална болка. Бих го описала и като леко опъване, може би ако е вътрешно - сякаш са ми сложили два камъка и леко ми тежат. Та, досега не са ми изписвали магнезий, не съм разпитвала дали мога да пия ако усетя подобна тежест. Но следващия ми преглед е чак след месец и не знам как да разбера дали в момента се случва нещо сериозно, че да звъня и да питам. Или си въобразявам. Пробвах да лежа 2-3 часа, уж си починах, но сега като станах пак усещам въпросното "опъване". Около пъпа коремът ми със сигурност си е мек и не ме боли нищо. Обобщено - питам как вие усещате бракстън х или твърд корем, за да сравня с усещането ми от днес. П.с. в 24 г.с. съм.

# 380
Като втвърдяване, малко като изтръпване, а не като менструална болка.

# 381
Аз имам и сега и с предната Б пия магнезий и ноншпа и си почивам до колкото мога защото си  гледам и детето което е на 3

# 382

Аз предния път питах проследяващата специално дали да си го изследвам. Ами отговора й беше, че нямало връзка какво ще излезе изследването( нисък, среден магнезий)... Което е малко странно. Аз разбира се си го изследвах и беше в норма, затова нямах и крампи. Но снощи пък получих една мини крампа на прасеца, а пия магнезий 3х1 от седмица профилактично..
На вас дават ли ви умишлено да си изследвате магнезия или мислят като моята докторка? 😃
Аз малко по-друг въпрос да питам... За дамите, които не правят секс.. случва ли ви се да се събудите с оргазъм и съответно това да предизвика контракция на корема?? Притеснявам се да правим секс с мм, но пък това е резултата от въздържането 😁🫣 и дали вреди това на бебето?

# 383
Snaily_Да случва ми се😅Ние също не правим поради медицински съображения,и няма как хормони и неможеш да ги контролираш.Реално заради това на някой им е забранен половия контакт,защото се  провокират  контракции на матката.Ако нямате забрана от лекар не се ограничавайте съвсем по-малко и много нежно😅Всъщност нз който все още поддържа сексуален контакт може да каже дали има контракции след с*кс

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 16:28 от Rubitooo

# 384
  • Варна
На мен също ми се е случвало. Единия път беше много силно стягане+ болки. Еми после ММ ме лекува ...  по-добре контролирано, отколкото не!
Моя магнезии по случайност го изследвах и беше под нормата, въпреки че пиех 2х1. От тогава ми го увеличиха на 3х1.

# 385
  • Varna
Момичета, посетихте ли вече болниците, в които смятате да раждате?

Ние живеем във Варна и още нямам идея къде искам да раждам, но пък имам огромно желание да кърмя... А доколкото се образовам по темата, ми изглежда критично важен контактът с бебето в първите дни. В този ред на мисли, смятам да посетя "ден на отворените врати" и да питам, освен дали може да присъства съпругът ми, как се грижат за бебето след раждането.

От приятелки от други градове знам, че бебетата не са постоянно при тях, а и ги дохранват с АМ FlushedFlushed
Може малко ку-ку да ви звуча, ама ако бебето ми е нахранено после как да иска да суче? Ако не е до мен и да стимулира гърдите по естествен начин как да ми "тръгне" кърмата? Значи ел. помпа с режим стимулация е задължителна покупка в този случай?

Така де... отклоних се от темата... Мисълта ми е, че според мен еднакво важно е, както избора на лекар/екип за раждането, така и условията за грижа/контакт с бебето след това.

# 386
Да, определено е важно, но разбира се ако имам някоя мама, която да трябва да бъде отделена първите дни от бебчо и там има варианти. Изцеждане, съхранение на кърма...
Иначе ако всичко е наред е хубаво колко може по-скоро контакт кожа в кожа.
За кърменето е много важно да има желание и упоритост. И е най-добре в болницата да има консултанти на разположение.
Препоръчвам, ако няма към кого да се обърнете, да потърсите контакт на Ла Лече лига. Много ми помогнаха с първото детенце (за жалост така и не успях да кърмя, но ми дадоха голяма подкрепа и дълго време успях да се изцеждам поне заради куража, който ми дадоха).

Все още не съм ходила до болницата, дори и с лекарката, при която мисля да раждам не съм се срещала.  (Топалова - Селена). Но смятам през февруари да отида. До края на февруари смятам да работя Simple Smile
Трябва да имаш доверие на лекаря си и да сте изговорили различните варианти за раждане. Ако си психически подготвена за раждането, всичко ще мине по-гладко.  Simple Smile а и за кърменто има мноооого литература  Simple Smile

# 387
  • Варна
Момичета, посетихте ли вече болниците, в които смятате да раждате?

Ние живеем във Варна и още нямам идея къде искам да раждам, но пък имам огромно желание да кърмя... А доколкото се образовам по темата, ми изглежда критично важен контактът с бебето в първите дни. В този ред на мисли, смятам да посетя "ден на отворените врати" и да питам, освен дали може да присъства съпругът ми, как се грижат за бебето след раждането.

От приятелки от други градове знам, че бебетата не са постоянно при тях, а и ги дохранват с АМ FlushedFlushed
Може малко ку-ку да ви звуча, ама ако бебето ми е нахранено после как да иска да суче? Ако не е до мен и да стимулира гърдите по естествен начин как да ми "тръгне" кърмата? Значи ел. помпа с режим стимулация е задължителна покупка в този случай?

Така де... отклоних се от темата... Мисълта ми е, че според мен еднакво важно е, както избора на лекар/екип за раждането, така и условията за грижа/контакт с бебето след това.
Здравей!  Решила съм в АГ да раждам на 7ми етаж. В МЦ към АГ ми проследяват бремеността. Все още не съм ходила на ден на отворените врати, но и това ще направя следващия месец. За сега намирам информация откъдето мога и зс каквото мога.
Относно кърменето и на мен ми е топ преоритет и гледам да се информирам колкото много. С голямото дете ми беше трудно, т.к. не засука от мен, имах много кърма и давах изцедена с помпа кърма дълго време. Това е най-трудния вариант. Не го препоръчвам!
Предния път раждах в Майчин дом и там ми е познато, но отдавна не го посещавам поради други обстоятелства различни от раждането ми преди 12г.

# 388
Здравейте, включвам се и аз с общо инфо.
Терминът ми е 12 Май, 25 г.с., във Варна - мисля къде да раждам, чувам най-добри отзиви за АГ, но нищо не съм направила по темата още. Иначе ходя в Майчин дом на рутинни прегледи и съм доволна.
На генетичните тестове разбрахме, че е момченце. Фетална морфология правих при д-р Красимира Желязкова. После кардиолог д-р Христов 24 г.с.

Не съм имала тези Бракстън-Хикс контракции мисля, предполагам само ритането на бебето..🙈☺Чак 20 г.с. го усетих и първите пъти се чудих дали не са някакви странни газове в корема. Не съм сигурна как се усещат контракциите.

Крампи почти нямам. Два пъти тези дни за малко ми се схвана крака нощем, тогава заподозрях. Пия само витамините pregnacare max, от скоро взимам и допълнително витамин D всеки 2 дни понеже на изследванията беше малко нисък. Не критичното ниво, а следващото.

Магнезий - знам, че Магнерот е най-добре, но засега не ми се налага. Само, че аз ям по връзка магданоз на ден. Малко си падам по големите салати. 😃 За добавки, винаги бих питала АГ си, ако реша нещо да взема.

Като цяло носа ми от началото на бременността излезе от строя. Гаденето беше мн неприятно 1ви триместър, начало на втори. Спорт и разходни мн ми помогнаха. Втори и трети триместър ми се появиха киселини. Не мога да ям по-голямо количество, само по малко нямам проблем.

Килограми качени от началото на бременността - около 8. Била съм около 55 лятото Август, но не ги следях. Сега съм към 63. Реално качих към 5 в първи триместър, после вече бавно, което за кльощави жени разбрах, че било нормалното.

Мажа се всяка вечер с масло за бременни и засега съм мн доволна. Българска марка, ако искате ще споделя.

Знам, че имате група във вайбър. Може ли да ме добавите там?
🍀🌹🐬

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 15:58 от magigreen

# 389
Здравейте! Присъединявам се със спонтанни близнаци, заченати в началото на септември. Имат кака на 5 години. Момче и момиче, доц. Чавеева прави морфологиите, а вероятно ще се раждат при д-р Велев.

Пожелавам лека и без изненади бременност на всички!

Създадохте ли друго място за общуване, освен форума? Покрай каката направихме една затворена група във Фейсбук, активна е и до днес, много успешна се получи.

Има ли други майки в очакване на близначета? Избрахте ли си количка? Моята дилема е mountain buggy или baby monsters Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт