ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 1

• 24 453
  • 756
  •   1
Отговори
# 15
Абе аз не го искам,ама като го оставиха в болницата,ревах като магаре в кабинета.
Да,оставиха го засега за 6 дена.Най-вероятно е изстинал.Казаха,че и рефлукс да е,не е нормално толкова да повръща.За 10 мин преглед,4 пъти.Снощи цяла нощ пак през носа и устата.Задавя се,синее,въздуха не му стига.
Звъннах в 3 без 10,кръвните бяха излезли и са добре,но акото ги притеснява повече.
Утре ще има резултат от него.Пак е в кувиоз и ще остане най-малко 6 дена.Иначе казаха,че наддава повече от добре-близо 500гр за 8 дена.

# 16
Здравейте,мами!
Пак съм аз,отново с въпрос относно покупка😬 какви биберони и залъгалки взехте на Вашите бебчета? Силиконови или каучук? Тъй като имам познати,заложили на Бибс,но и тези на Нук също ми ги хвалят и не знам кое да взема, а не искам да се презапасявам 😐
Или е най-добре да имам от двата вида?

И другото,което е, бебенцата Ви на изписването бяха ли с тези специалните комплекти за изписване? 😅

Обобщено казано багажа Ви за болницата относно бебето какво съдържаше? 😅

# 17
И от двата вида биби. Първото ми дете предпочиташе каучукови, а второто не иска залъгалка нито от едните, ни от другите.
Комплект не е задължителен, може просто дрешки хубави, завивка.
За болницата - документи, зарядно, мокри и сухи кърпи, превръзки за родилки, бельо, нощници, чехли, хавлии, вода..

# 18
Нашия си напишка комплекта за изписване, 10 мин след като го облякох, та ни изписаха по пижама 😄
В комплект с шишетата на Авент имаше и биберон, малчо много си го харесва. Подариха ни други, отново същата марка, ама не - той си смуче само най-обикновения

# 19
Добро утро мами!Как сте днес как мина поредната нощ.Надявам се всички сте добре.

# 20
Ние снощи цяла нощ не спахме добре.Мислехме,че като го няма бебето поне ще заредим акумулаторите,но явно свикнахме да спим леко.Сутринта си говорим дали са го нахранили,че то свикна да яде в 5 и 30ч.Аз ставам в 5,пия си кафето,правя му храната и вече е буден.
Оф,ако не беше това повръщане,имаме най-кроткото бебе на света.

# 21
Лунатичка, прекрасен ти е! Да се оправя по-бързо да си го прибирате. Ще видиш, че ще се напаснете.
Бебо спи сравнително добре. През ноща има едно ставане в 12 и едно сутринта. Днес прави една седмица. А миналата седмица по това време даже не беше роден още. Всичките му дрешки са му големи.
Вие кога ги изведохме за по-дълго време? Извеждам го за по 5-10 минути на двора. Но скоро ще остана сама и трябва да се води на педиатър, да му се вземе акта за раждане , да се пазарува.

# 22
Честита да ни е новата тема, еехеее вече Родили. Плаче ми се 🥰🥳🤧

Благодаря, Аси за новата темичка. 🥰

Днес моята беба само мънка, от 7 сутринта е спала три пъти по 10 минути и това е.. А в книгата пишеше, че повече от 90 минути не издържали бебоците, да бе да, издържат си те, а ние не издържаме 😂🤣😅

# 23
Lunatichka, много е сладък! Правилно сте постъпили като сте го оставили, дано скоро да си го приберете и да се подобрят нещата.

Аз от вчера се чувствам доста потисната, това, че не мога да излизам за дълго и да се срещам с хора ми действа много негативно. Моето бебе е сънливо и често се налага да го будя за хранене. Едвам суче в повечето случаи, затова и кърмата ми намаля, а сега като тялото ми намали производството, много го мързи да изсуква всичко и се налага да цедя и дохранвам. Направо е ужас, докато се напаснем. Пък първите дни вкъщи направо се давеше от кърма, давах му само от едната гърда. Дано скоро малко повече започне да будува, защото постоянно ми заспива по време на хранене, нищо не може да го събуди.

Освен това му излезе някаква ужасна задна хрема/хъркане. Промивам носа преди всяко ядене и изсмуквам колкото мога сополи, ама пак си хърка. Дано мине скоро и не се влошава, че се притеснявам да не сме го заразили с нещо. На някоя от вас бебето имало ли е хрема толкова рано? 

Уж го гледа вчера лекарката на домашно посещение, ама не каза нищо, аз забравих да питам за сополите. Ако не пречи на дишането и храненето, има ли нужда да я уведомявам? Другата седмица сме на контролен преглед, искат да го мерят. Иначе и педиатърката супер много ми развали настроението. Много студено било вкъщи, защо не дохранваме бебето, каката да си стои у дома цял месец, да не се виждаме с хора…. Аз по цял ден шетам и гледам да обръщам внимание на двете деца и всичко вкъщи да ми е подредено, да има за ядене и тя едва ли не ме изкара най-лошата майка на света. Мен ме е страх от вирусите, ама с двете деца вкъщи цял месец ще се побъркам, а на голямата много ѝ се играе с деца. Абе, не е лесен периода, знам, че ще мине. Нямаме време за себе си, вечер в 9 слагаме децата и сме тотално пребити. Не знам дали трябва просто да стискам зъби или да помисля как все пак да си откраднем час-два в следващите седмици.

sway, според мен зависи от бебето. На моето засега не му харесва навън, иска си на спокойно вкъщи и ако ми се налага да излизам бих повикала някой да остане с него за час-два. И на мен не ми е комфортно да излизаме заедно, той повръща от движението в колата и количката. Пък и точно излезем и става време да се храним пак.

# 24
Mommy Само с промиване на нослето не се ли подобрява? Не знам дали е вярно, но съм чула, че с тези аспиратори колкото повече му дърпаш сополите, толкова повече се произвеждат. На нашия бебо също започна да хърка нослето на 2-рата седмица и до сега продължава. Единствено промивам с малко физиологичен разтвор. Лекарката каза, че е възможно въздухът вкъщи да е сух, защото не й прилича на хрема. Ще взимам уред за измерване на влажността и ми препоръча да оставям някаква метална купичка с вода на радиатора.
Кърмата винаги намалява. В началото имаш за 5 деца, след това се регулира само за твоето. И аз така се стреснах, че ми спира, тръгнах да дохранвам с цедене, с АМ, но се спрях. Сега сме само на кърмене, понякога яде през 6 часа, понякога през 2 ч.
На 17 дни го изкарах за първа разходка, за 15 минути, преди това за по няколко минутки само на терасата.  Мен ме е страх от вирусите и не искам нито аз да се бутам сред хората, нито него. Но аз съм си така по принцип, не излизам много, не общувам и не ми липсва. ММ, децата и по телефона бабите и някоя приятелка, са ми напълно достатъчни.
При нас режима на спане през деня е хаос. Днес спа цяла сутрин и обяд, станал в 14ч и още не заспивал - 3 часа, няма индикации да му се спи. Вече започва да се усмихва буден, да любопитства. Много обича да гледа отворения гардероб, сигурно, защото му е шаренийка вътре 😆
Всички ми повтарят да внимавам да не го науча "на ръце", аз пък си го научих "на крака" 😄
Не ме болят ръцете и кръста, люшкам си го, говорим си, блеем си, понякога така си заспива

# 25
Ехее имаме си вече тема Родили, да ни е честита, мерси Аси ❤ Честито и на последните родили мамчета в групата!

Моето бебе също има хвъркащо носле, но само нощем. Пускам овлажнител за въздух, има леко подобрение, но се налага сутрин да му прочиствам нослето с аспиратор. През деня му слагам през 3-4 часа по няколко капки физиологичен разтвор. Някоя от мамите беше писала за капки за нос Стеримар. Донесоха ми от България, Стеримар бейби, но пише, че е от 3 месеца до 3 години. Вашите педиатри казаха ли, че са ок за новородени? Утре сме на преглед и ще питам тукашния педиатър, но като цяло от първото детенце знам, че за хрема само физиологичен разтвор предписват, никакви капки. Но пък виждам, че смущава нощния сън и търся друго решение. Поръчах си и инхалатор, може и той да помогне. За издърпването на сополите с аспиратор и на мен ми казаха да избягвам да го правя, защото може са нараня лигавицата на нослето и да се възпали, затова издърпвам само сутрин с аспиратора с уста.

# 26
Mommy, съчуствам ти за това как ти говори педиатърката. Ужасно е в този период как някои хора не осъзнават, че са нужни  повече емпатия и окуражаване. Сигурна съм, че правиш максимума, даже и повече. Аз осъзнавам сега с пълна сила как имам приятелки майки, които са минали през същите или други проблеми като мен сега, а аз дори не съм могла да помогна без опит. Всяка майка има някаква грижа.

Ние се борим за повече кърма. Мисля, че сме на прав път, поне миналата нощ беше много по-добре. Осъзнавам, че и до голяма степен е в главата и не трябва да се напрягам, защото е контрапродуктивно. А и трябва да си дам малко време, защото пипонка е едва на седмица. Просто искам да може да се наяжда с кърма, защото като включим шише с АМ, сесиите ни отиват над 2 часа. Слагам на една гърда, сменям памперс, давам шише. Тя е толкова лакома, че може да изпие 40 мл за минута. Не знам ние ли не случихме на шише, но вече втори вариант купуваме и все се дави. После чакаме оригване, не минава и без хълцане като пие от шише. И след известно време неминуемо връща част от АМ. Тоест я чакаме да видим кога ще върне, за да знаем дали ѝ стига. Тя самата не си знае границите. Колкото и да я пазим с лигавник, се налага смяна на дрехи. И накрая на цялата тази процедура я слагам на другата гърда, за да се успокои и заспи. Дори и да е нахранена, не може да заспи просто така. За сравнение, ако е само на гърда, ми отнема по 20 минути на страна и смяна на един памперс.
За щастие акушерката е много подкрепяща и изпробваме различни варианти. Всеки ден идва в нас с нови идеи. Не мога да си представя в този период, в който съм толкова щастлива, но в същото време съм готова да се разплача от дреболии, да срещам нещо различно от подкрепа.

# 27
Хрема имаше 3 седмици. Пробвахме с физ.разтвор, Стеримар (ок е за новородени), накрая вече се наложи капки да сложим.
Сухия въздух също влияе зле.
И според моята док. съм обличала леко бебко, беше с ромпър и завивка тогава.
Иначе навън сме от преди да беше направил 10 дни.

# 28
Dream аз от няколко дни пръскам стеримар като много го дразни и подхърква ,но на моя Стеримар пише от 0 до 3 год.
Чак се стреснах одеве като те прочетох дали не е от 3 месеца и ходих да чета на кутията Joy
Лунатичке дано бързо разберат защо повръща толкова много  и всичко да е наред
А какво ги притеснява в акото?
mommy хич не си го слагай на сърце думите на тази жена
Ти си прекрасна майка и жена ,която се справя чудесно и не си помисляй обратното Heart
Leylah и нашия заглежда гардероба много,като е отворен,той е с плъзгащи врати и аз рядко се сещам да го затворя,ама то толкова шаренийки там,как да не им е интересно
Много обича и лампите да гледа Joy

# 29
Добро утро,момичета.
Моми,изобщо не се впечетлявай от думите на педиатърката ви.
Колкото и да не вярвах,една майка най-добре усеща какво е добро за детето й.
Просто отвътре ти идва какво да правиш и как да реагираш.Няма как да се затворите в изолатор за месеци.
При нас е пък обратното.Аз защо все се настройвам анти детето?Държим доста топло вътре,идват и външни лица,но моето мнение никой не го зачита.Сестра му ходи на почивка в Дубай и още от летището,дойдоха вкъщи.Да,радват се на бебето.Колкото и да не ги обичам,личи си,че много го обичат.Но,аджеба,идваш от друга държава и направи да ми целуваш детето,не е ок.Като кажа на мъжа ми,не пречело.Ето при такива ситуации се настройвам зле срещу детето.Оставям ги да правят каквото искат,заравям си главата в домакинска работа и все едно дете нямам.
Я кажете вие възстановихте ли половия си живот?Аз вече нямам лохии и имам желание,но минаха 26 дена и не знам дали може.Имам си още някои неразположения,но щом мих банята и цепих дърва,значи съм добре .Ама при нас половият живот е мираж от началото на януари и сигурно вече и химена се е възстановил😂 .
Днес съм при хематоложката,за да пуснем пкк,коагулация и тсх.Аз съм с тромб е левия крак и ми се иска да пусна една контрола.
Аз изписах цял роман рано-рано,ама мм спи и няма с кого да си говоря😁

Общи условия

Активация на акаунт