ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 1

• 24 442
  • 756
  •   1
Отговори
# 30
Добро утро. ☺️

Лунатичке, да, ние вече възобновихме на 20 и някой ден. Лохии нямам вече.

Днес да почерпя, бебко има първи имен ден. 🥰

# 31
Благодаря ви много, мили мами за споделените мнения и подкрепата! Heart Имах нужда да си споделя с някого, много ми беше тъжно. Като цяло на педиатъра си знам, че трябва да разчитам само за документация и ваксини.

Честит имен ден на бебко, sweety! Hug

Lunatichka, детето не е виновно, някои роднини са много несъобразителни. Не знам как бих постъпила и аз на твое място. На мен ми омръзна да повтарям на малкото хора, които са виждали бебето, да си мият ръцете и да не му се завират в лицето. Вчера свекървата го видя за 10 минути, ама директно от вратата го взе, без да се измие. Реших, че ще си замълча, ама ме дразнят такива неща, много педантична съм станала на тема чистота.

Аз имам преглед чак 2 месеца след раждането, ама не ми се чака до тогава да не правим нищо. Още нямам желание и имам лохии, но примерно след седмица си представям, че може и да искам. Също така тренировки от кога може? При мен няма даже шевове, та не виждам причина да е забранено… не ми отговориха конкретно като питах в болницата. Бих се възползвала от един час за мен във фитнеса с голям кеф.

Сега пак се боря с кърмата, цедя, дохранвам, много сложно се оказа. То и първия път имахме проблеми, ама си мислех, че този път повече ще знам какво да правя. Зависи си от детето явно, всеки път е различно. Днес се събуждам и имам кърма, не знам как всеки ден е различен. Снощи кърмих 2 пъти в полузаспало състояние, възползвах се от момента. Ще продължа да се цедя, за да съм сигурна, че имам достатъчно и ще говоря с консултант. Не знам защо при някои се получава лесно, може би моето тяло толкова си може. А и след всички усилия, при мен като дойде МЦ всичко приключва, кърмата ми рязко намалява. Ако е като предишния път, го очаквам до 2 месеца.

И друг въпрос - вие погача ще правите ли? А на Коледа ще се събирате ли с много роднини? Ние всяка година имаме събиране с около 20 човека в тясно пространство, ама този път се чудя дали да не пропуснем. Винаги има по някой болен по това време.

# 32
Здравейте,мами! Имам един може би леко глупав въпрос,но се замислих преди малко и реших да Ви попитам,тъй като вие вече имате опит.
Вашите мъже след като пушат цигари сменят ли си дрехите и мият ли си зъбите след пушене? 😅
Бях на лекция и ни казаха, че след всяко пушене трябва да се преобличат,да имат дрехи за пушене и дрехи за гушкане,споделих на моя приятел и каза, че това е малко лудост вече. 😄😄

# 33
Добро утро,
Много е дразнещо, когато хората около теб не се съобразяват. Не мога да ви опиша колко се радвам, че ние сме си сами и никой не ми се вре, изключително рядко ни идват на гости роднините, аз звъня на свекито и сестрата на ММ да излезем на разходка, когато малкия спи в количката и не давам да се буди, вдига, гушка и т.н.
Секс още не сме правили и честно казано аз все още нямам никакво желание. Вече 33ти ден от раждането и още имам лохии 😮‍💨
А пък някак още не се чувствам себе си. Не съм си възстановила фигурата, по цял ден ходя рошава, с размъкнат анцунг и петна от кърма по дрехите. Лицето ми също все още е доста пълно и не мога да се гледам в огледалото... Абе хич не ми е сексуално.
Sweety, честит първи празник на бебо!
Аз няма да правя погача и на празниците вероятно ще си бъдем само ние. Миналата година дори елха и украса не съм слагала - някак ми беше все едно. А сега така се вълнувам - първата Коледа на бебето. Искам да украсявам, да го обличам тематично..  някак все едно бях зациклила последните години и изведнъж той ми връща смисъла от всичко.
BlackAngel нашия татко не го карам да се преоблича, единствено да си измие ръцете и устата, за да не мирише. Той пуши отвън и дрехите му не се умирисват.Чак дрехи за пушене и гушкане ми е в повече. Ако това те притеснява може просто да го гушка с някаква пеленка под бебчо. Аз така правя, когато го гушка някой друг освен ние с ММ. Да няма директен контакт с негова кожа и дрешки.

Последна редакция: пт, 08 ное 2024, 10:25 от Leylah

# 34
Ние като пушим,мием ръце и ззъб.При бебето няма да се пуши,излизаме на смени на терасата или навън,на пейката.Също така и на долния етаж можем да си позволим.Сутрин също,колкото и да мрънка,не го завираме покрай лицето си,докато не минем сутрешния тоалет.
Суити,честит имен ден на бебко.
Я кажете по-запознатите каква е функцията на кувиоза?Не мога да си обясня защо го държат в кувиоз,като той си диша добре,няма хрипове,не кашля,не вдига температура.Питам сериозно,тъй като ме съм запозната и за мен кувиоза е първата стъпка след раждане при проблем или ниско тегло.А бебето у нас си ревеше,смееше,искаше си внимание и не виждам друг проблем освен повръщането.
Вчера,в 14ч,ми казаха,че кръвните са добре,но чакат микробиологията от акото,че тя ги притеснява повече.Тя ставала за 3-4 дена.Дават му АР на Хип и не е повръщал повпов.Реве си като е гладен,храни се добре,ака,пишка.Като питах обаче с каква диагноза е,защо е на антибиотик(дали симптоматично лечение),защо е в кувиоз,получих вял отговор,че така е по-добре за него.
Днес пак ще звънна и ще настоявам за обяснение.
Акото го притеснява,Аси,понеже е като каша и тъмнозелено.Това е било признак на изстинка или чревни бактерии

# 35
Здравейте,мами! Имам един може би леко глупав въпрос,но се замислих преди малко и реших да Ви попитам,тъй като вие вече имате опит.
Вашите мъже след като пушат цигари сменят ли си дрехите и мият ли си зъбите след пушене? 😅
Бях на лекция и ни казаха, че след всяко пушене трябва да се преобличат,да имат дрехи за пушене и дрехи за гушкане,споделих на моя приятел и каза, че това е малко лудост вече. 😄😄

Хахаха това са глупости
Иначе ММ не пуши, а аз съм бивш пушач.

А вкъщи съм цербер по отношение миенето на ръце. Ако някой влезе без да ги измие и пипне бебето ще викна 100 про! 😅

# 36
Здравейте и от мен мами 🤗
И аз се включвам с оплакване и молба за помощ 😄 Бебчо вече е на 3 седмици, първите 2 седмици имахме доста успешен график с хранене и съня, будехме го на 2ч:45м  и започнахме ритуала, който включва кърмене, памперс, дохранване с ам (имам много малко кърма, но колко и да е, давам да суче преди всяко хранене, изпразва гърда за по 5 мин, проверявала съм не веднъж с помпа дали остава нещо и така се храни от гърдите за общо 10 мин) Последната седмица обаче е някакъв ужас,  през деня няма заспиване, след събуждане ни отнема по 2-3 часа да заспи отново. Дайте някакви съвети как да съкратим този процес, че и детето и ние ще пощуреем

# 37
И аз се включвам с оплакване и молба за помощ 😄 Бебчо вече е на 3 седмици, първите 2 седмици имахме доста успешен график с хранене и съня, будехме го на 2ч:45м  и започнахме ритуала, който включва кърмене, памперс, дохранване с ам (имам много малко кърма, но колко и да е, давам да суче преди всяко хранене, изпразва гърда за по 5 мин, проверявала съм не веднъж с помпа дали остава нещо и така се храни от гърдите за общо 10 мин) Последната седмица обаче е някакъв ужас,  през деня няма заспиване, след събуждане ни отнема по 2-3 часа да заспи отново. Дайте някакви съвети как да съкратим този процес, че и детето и ние ще пощуреем
Ние когато имаме проблем със заспиването прибягваме до бял шум,успокоява ги наистина

# 38
И аз имам въпрос към мамите ,които хранят с АМ
Как приготвяте водата за млякото /температурата/?
Мен тва ми е голяма мъка особено през ноща.
Много пъти заглеждах машините за правене на АМ, ама нещо не ми се дават толкова много пари за нещо такова,малко глезотия ми се вижда.
Аз преварявам вода в тенджера/емайлирана/ за 5-6 минути,сипвам си в термос имам на Томи типи врялата вода и останалата вода я оставям в тенджерата. После почвам едно смесване топла от термоса хладка от тенджерата докато докарам подходящата темп. Много изнервящо е понякога,като не ми изглежда подходяща и само отсипвам и доливам ….и особено ако малкото пищи умряло от глад,се изнервям много.
Гледах и нагревателите които са доста по-разумна цена, но ако ще чакам по 3-5 мин да ми загрява водата смисъла е никакъв.По -бурзо ще затопля на котлона или в кана
Вие как процедирате с приготвянето на АМ?

# 39
Asy, държа преварена вода винаги в електрическа кана и само леко претоплям, не я оставям до край да заври, като стане време да правим АМ. Това в случай, че дохранваме. На мен този начин ми е най-лесен.

# 40
И аз се включвам с оплакване и молба за помощ 😄 Бебчо вече е на 3 седмици, първите 2 седмици имахме доста успешен график с хранене и съня, будехме го на 2ч:45м  и започнахме ритуала, който включва кърмене, памперс, дохранване с ам (имам много малко кърма, но колко и да е, давам да суче преди всяко хранене, изпразва гърда за по 5 мин, проверявала съм не веднъж с помпа дали остава нещо и така се храни от гърдите за общо 10 мин) Последната седмица обаче е някакъв ужас,  през деня няма заспиване, след събуждане ни отнема по 2-3 часа да заспи отново. Дайте някакви съвети как да съкратим този процес, че и детето и ние ще пощуреем

И при нас е същото. Предполагам с растежа на бобчетата ще трябва да се нагаждаме постоянно наново. Аз в началото го взимах да спи при мен постоянно, беше ми по-спокойно, но сега се опитвам да свикне и той и аз да си спи в легълцето. Ами няма заспиване, буди се  на петата минута след като го сложа.
Вчера ходихме с него до спешен детски кабинет, предната вечер започна здраво повръщане и цяла нощ не спахме, прегледаха го и казаха, че им изглежда добре и ни изпратиха вкъщи с препоръка ако продължава да повръща на фонтан да отидем до друг кабинет с ехограф за да отхвърлим съмнение за едно състояние на стомаха, беше някаква стеноза, която се проявява от втора до четвърта седмица предимно при момченца и е опасно състояние. След като го оревах вчера цял ден и махнах всякакви възможни причини да повръща( коригирах си диетата, оригване задължително, изправен 20 мин след ядене, опит за поне два часа  между хранения, надигане на легълцето, хранене в повдигнато състояние, спиране на едните капки за колики) той спря да повръща.

Относно цигарите и миенето на ръце, съвсем директно си казвам и не допускам да го пипат без взети мерки. Ако таткото не се изкъпе след работа спи на дивана😂. Като цяло не обичам ако дойде някой отвън и да го взима с дрехите с които е бил навън. Ами луда работа, но така ще е, страх лозе пази.

Edit: Аси аз купих кана на АГУ бебе, някое майче тук я похвали. Адски съм доволна през цялото време 24часа имам вода 37градуса.

# 41
На млякото пише, че трябва да се приготви на температурата около 50 градуса и да се охлади до 37.
И аз действам с кана, проверявам температурата с електронен термометър и след това изстудявам на чешмата, отнема ми около 3-5 мин.
По- големия проблем ми е, че давам капки за колики Colief, които задължително трябва да чакам поне  25 минути и бебето опищява света.Пробвах вчера с Лефакс, който при каката имаше ефект, но сега с малката- не.
Снощи имаше колики и неспокоен сън, което не се е случвало от както давам Colief и от тази сутрин сме пак на тях.
За тренировки и аз се чудя от кога може, хем искам хем ме е страх, през живота си не съм се ограничавала толкова във храненето а кантара не мърда, че даже понякога върви нагоре, явно ми трябва повече движение.

# 42
На млякото пише, че трябва да се приготви на температурата около 50 градуса и да се охлади до 37.
И аз действам с кана, проверявам температурата с електронен термометър и след това изстудявам на чешмата, отнема ми около 3-5 мин.
По- големия проблем ми е, че давам капки за колики Colief, които задължително трябва да чакам поне  25 минути и бебето опищява света.Пробвах вчера с Лефакс, който при каката имаше ефект, но сега с малката- не.
Снощи имаше колики и неспокоен сън, което не се е случвало от както давам Colief и от тази сутрин сме пак на тях.
За тренировки и аз се чудя от кога може, хем искам хем ме е страх, през живота си не съм се ограничавала толкова във храненето а кантара не мърда, че даже понякога върви нагоре, явно ми трябва повече движение.

Аз ползвам хип, за приготвянето му са достатъчни 40 градуса да е водата 40-50.

# 43
Вода преварявам предварително за секунди в ел. кана и пълня стъклена бутилка, да имам за целия ден на стайна темп. готова вода. В уред за затопляне на шишета правя млякото като използвам готовата вода.

Последна редакция: пт, 08 ное 2024, 18:30 от *Sweety*

# 44
Аз съм с уред за затопляне той си е с програми.Има за шиле и за бурканче за пюрета после.Като се наяде малката и измия шилето слагам го в уреда и ми поддържа температура според програмата която включа до следващото ядене.Може да са скъпи,но си признавам голямо удобство е и мисля че не бих се лишила от него

Общи условия

Активация на акаунт