ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 1

• 24 436
  • 756
  •   1
Отговори
# 45
Янинка какъв ти е уреда? Би ли го снимала или марката и модела какъв е?Затопля ли и ако да,за колко време или поддържа темперарурата каквато си задала?
Нагревателите не са скъпи, говоря за машините за АМ които са по 400-500-600 лв
Sweetyкакъв е твоя уред и за колко време затопля водата до желаната температуар?

Последна редакция: пт, 08 ное 2024, 15:41 от A_S_Y_77

# 46
Здравейте, момичета!

Моми, прекрасно те разбирам и искрено ти съчувствам. Не мога да проумея как лекари и акушерки не се сещат колко уязвима е една жена след раждането и как трябва да се подхожда по-деликатно. Покрай такива неща в болницата и след това аз изпаднах в някаква дупка и още не мога да изляза. Пращам ти прегръдки!

Ние топлим кърма / вода с уред за стопляне на шишета. Безкрайно полезна джаджа, особено в 6 сутринта при освирепяло за мляко бебе и майка неспала цяла нощ.

Вие как си организирате нощните хранения, особено кърмещите мами? Аз кърмя като поиска, доизцеждам след това, евентуално цедя още един път самостоятелно. И понеже яде често, докато свърша с процедурите, пак е време за хранене и аз не спя по цяла нощ. През деня аз си я гледам, а ММ се включва като работи от нас. Работата е там, че не намирам начин да си набавя достатъчно сън, и тук имам предвид 3-4 часа накуп, което се превръща в проблем. Вие как се справяте?

И още нещо по организацията - как подхождате със спането в една стая? Бебето е при нас в спалнята в некст ту ми, но всеки път като се размрънка или я кърмя, ММ се буди. В резултат, никой не е наспан. Сега е много натоварено на ММ на работа и ми се ще да се понаспива като я обгрижвам аз. Единственото ми решение за момента е да го пратя да спи в друга стая. Вие как се организирате?

За повръщането, нагласихме легълцето на бебка под наклон - много помага. Има и антирефлуксни възглавници за бебета, ако не може да се регулира наклонът през леглото.

За съня - взехме си малка компактна машинка за бял шум от Амазон. Винаги преди сън я повиваме - опитахме иначе, неспокойна е. Четем активно и The happiest baby on the block на Харви Карп и Сън без плач на Елизабет Панти. Има много практични съвети, препоръчвам. Също и настоявам на дневните дремки, дори да изглежда, че може да будувах. Струва ми се, има положително влияние.

Дана, и аз се боря с всички сили за увеличаване на кърмата. Ще съм ти много благодарна да споделиш стратегиите, които ти прилагаш.

# 47
Аз ще ви кажа най лесния и сравнително бюджетен вариант за приготвяне на АМ. Първото необходимо е кана за преваряване на водата. Второто е уреда на babybrezza instant warmer , струва около 160лв и съвместимостта му е 1.5л вода. Уредът стои включен постоянно и поддържа температурата на водата 24ч като има 3 степени на загряване. Аз продуцирам по следния начин - преварявам 1.5л вода в каната, оставям я да се охлади, защото в уреда не трябва да се сипва вряла вода, след което я слагам в машината и я оставям да поддържа температурата на средната степен, което е 37 градуса. Уредът не го изключвам изобщо, така е направен да работи постоянно и така 24ч имам готова вода 37 градуса. Млякото го приготвям за 30 секунди, с един бутон ми излиза водата, добавям ам и сме готови. И така единственото нещо, които правите е просто сутрин да преварявате 1.5л вода, нищо повече. 160лв не са малко, но уредът върши повече от страхотна работа и спестява ужасно много време, за мен е 10/10🤗 Оставам бележка, че това не е уредът, който миксира и праха и изкарва направо готово мляко, има разлика в двата уреда, но и в цената им също 🤗

# 48
Mommy, направо ми стана жал! Като знам аз как се чувствам понякога въпреки, че тук практиката е да се сипят окуражителни думи щ…  има моменти, в които си казвам (главно по повод кърмата и това, че ми се спи и не сварвам да съм изрядна в чистенето) те заслужават най-добрата майка, а аз за нищо не ставам. Това са нормални съмнения от хормоните и умората, но ме е яд на педиатърката ти много. Правим всичко по силите си и имаме нужда от подкрепа, а не допълнителни критики в такъв крехък момент. Просто от едното ухо и през другото малко.
. тук в болницата имаше психоложка, която ме посети (идват при всички родилки) и така добре ми подейства, всичко си и казах и си поплаках - казах, че всичко ми се струва нестерилно, аз самата мръсна и по-опасна за тях отколкото полезна, плаша се от приятеля ми да не е нескопосан, от многобройното му семейство и техните посещения и това, че постоянно ги отпращам и ги накарах да ги виждат с маски в началото - не ми пукаше. Тя доста помогна, може би помогна да чуя мислите си и да разделя разумните с преувеличените.

Несъобразителни хора всякакви, а в този момент всички имаме нужда от спокойствие, сън (т.е. Заместници в покупките, чистенето и т.н). Дано намериш баланса, за да останеш силна.

Пия чай и ям добавката, но все ми се струва, че с кърменето сме на лимита. Наддаваме (баткото най-накрая настигна малката!) просто ми се иска да се успокоя, защото с цеденето е толкова уморително. Дори в момента съм вързана за машината. Купих дори и подвижна помпа - закача се на двете гърди, но не е толкова ефикасна. Станала съм експерт на теорията с цеденето, и действа горе-долу, но сякаш докато не произвеждам по 250 на 3 часа няма да мирясам. Видях директна връзка между съня и количеството, което не е идеално при положение, че не се спи много.

Вчера например бях заредила хладилника с готовото количество за едно хранене с мисълта да спя докато приятелят ми храни и сменя, но се събудиха по едно и също време, е няма как да чуя плач и да не взема и да ги сложа на гърда. И резултата е по-малко кърма на следващия прозорец от 24 часа. Имаме АМ купено, и сигурно и до него ще опрем, ако в един момент свърши резерва.

Но за кураж на всички.. спомнете си етап от бременността, в който сте се молели да дойде този момент и всичко с раждането да е минало ок, след всички тестове и ехографии и какво ли не и бебчетата да са вече наши. Замислите ли се за това не тежи нито умората нито нищо Heart

# 49
Здравейте, момичета!

Моми, прекрасно те разбирам и искрено ти съчувствам. Не мога да проумея как лекари и акушерки не се сещат колко уязвима е една жена след раждането и как трябва да се подхожда по-деликатно. Покрай такива неща в болницата и след това аз изпаднах в някаква дупка и още не мога да изляза. Пращам ти прегръдки!

Ние топлим кърма / вода с уред за стопляне на шишета. Безкрайно полезна джаджа, особено в 6 сутринта при освирепяло за мляко бебе и майка неспала цяла нощ.

Вие как си организирате нощните хранения, особено кърмещите мами? Аз кърмя като поиска, доизцеждам след това, евентуално цедя още един път самостоятелно. И понеже яде често, докато свърша с процедурите, пак е време за хранене и аз не спя по цяла нощ. През деня аз си я гледам, а ММ се включва като работи от нас. Работата е там, че не намирам начин да си набавя достатъчно сън, и тук имам предвид 3-4 часа накуп, което се превръща в проблем. Вие как се справяте?

И още нещо по организацията - как подхождате със спането в една стая? Бебето е при нас в спалнята в некст ту ми, но всеки път като се размрънка или я кърмя, ММ се буди. В резултат, никой не е наспан. Сега е много натоварено на ММ на работа и ми се ще да се понаспива като я обгрижвам аз. Единственото ми решение за момента е да го пратя да спи в друга стая. Вие как се организирате?

За повръщането, нагласихме легълцето на бебка под наклон - много помага. Има и антирефлуксни възглавници за бебета, ако не може да се регулира наклонът през леглото.

За съня - взехме си малка компактна машинка за бял шум от Амазон. Винаги преди сън я повиваме - опитахме иначе, неспокойна е. Четем активно и The happiest baby on the block на Харви Карп и Сън без плач на Елизабет Панти. Има много практични съвети, препоръчвам. Също и настоявам на дневните дремки, дори да изглежда, че може да будувах. Струва ми се, има положително влияние.

Дана, и аз се боря с всички сили за увеличаване на кърмата. Ще съм ти много благодарна да споделиш стратегиите, които ти прилагаш.

Здравейте, тази ли е книгата?

# 50
Янинка какъв ти е уреда? Би ли го снимала или марката и модела какъв е?Затопля ли и ако да,за колко време или поддържа темперарурата каквато си задала?
Нагревателите не са скъпи, говоря за машините за АМ които са по 400-500-600 лв
Sweetyкакъв е твоя уред и за колко време затопля водата до желаната температуар?

Бързо затопля, но колко точно не знам. Може би 3-4мин

# 51

Здравейте, тази ли е книгата?

Здравей, аз имам английския вариант, но ми се струва, че е същата.

https://amzn.eu/d/eF6Z9fv

# 52
Аз днес купих антирефлуксна възглавница.Честно да ви кажа,не мисля че е нещо особено,и то за 35лв(онлайн я гледах 50).Ние вкъщи няколко дена му повдигане калъфката,за да е леко скосена и се получава същия ефект.Може би я купих за психическо успокоение,че правя нещо.
Кръвните ми изследвания са перфектни.Хематоложката каза,че все едно не съм била бременна и не съм раждала,а още нямам и месец.Звъннах в неонатологията,казаха че в кувиоза е по-близо до тях,има мониторинг и може да го оставят гол,за да наблюдават кожата за признаци на дехидратация.Пак казаха,че се храни добре,снощи е повърнал малко два пъти,а днес-не е.Акото му е нормално,няма температура,жизнен е.Обаче МБ не е излязла,а това означава че чак в понеделник ще е готова.Ако се наложи някакво лечение,ще стои мин 5 дена от понеделник.

# 53

Това е уреда затопля и поддържа температурата според програмата на която е Даже моя е пуснат на шишето на тази снимка и поддържа температурата на водата в шишето.Включва си и си изключва като нагрее.Много съм доволна,но незнам какви пари защото ми е подарък

# 54
И аз взех притоплящ уред, има и опция за стерилизация. Само че нещо прави водата вряла вместо на 37 градуса, а стерилизация е едно по едно шише и отнема 10 минути, не е ок. Имах електрическа кана, но усетих метален вкус на водата,, топлена в нея и я изхвърлих. Сега преварявам вода в тенджера и сипвам от нея когато правя мляко. Шишетата с мляко затоплям в чаша или джезве с топла към гореща вода, става за 2 минути. Температурата на млякото проверявам с накапване върху вътрешната страна на дланта, нито да пари, нито да е студено. Харесала съм едни шишета на Нук, имат си цветна скала на тях за температурата на водата и мисля да взема.

Аз кърмя на три часа и додавам Ам. Най-трудно ми е през нощта и като цяло с недоспиването.

Сексът е мираж и ще бъде така още известно време, имам много шевове,  изкарвам конци и през белега и през влагалището, опъва ме дърпа, сърби, просто не съм аз.
 А вие как ще се предпазвате от забременяване надеждно? Сега сме доста уязвими и много лесно се забременява.

# 55
В болницата искаха да ми предпишат противозачатъчни, но никога не съм пила и не искам. Другият вариант е презервативи, но ще ми е много странно, при условие, че от години не сме ползвали. Мисля да проуча варианта да си сложа спирала, дотогава ще сме с прекъснат акт.

Месец след раждането се чувствам възстановена и готова. След първото раждане пак след месец възстановихме половия живот. В болницата ми казаха, че е ок 3 седмици след раждането. Първите пъти е все едно си девствена, има и дискомфорт.

Аз съм с ужасна болка в гърлото от вчера и с кърменето почти нищо не мога да приемам. Днес имам облекчение, поне не се усеща като  рязане е с нож. Дано мине с хомеопатия и мед, лимон и сол.

Тази седмица ходихме при педиатъра за да направих прегледа за 1 месец. Момчето е качило 1400 гр от рожденото тегло и е пораснал с 8 см. Вече е 4450 гр и 57.5 см. Сложиха му и ваксина за бронхит. Нова е при нас и е безплатна за новородени. Как са вашите бебчета?

# 56
При мен няма нищо хубаво.Още си е в неонатология,изолирани са бактерии в МБ.Един ден повръща,един ден-не.Днес ми казаха и нов проблем-нисък хемоглобин.Сутринта са му пуснали изследвания и е излязъл.Досега не е бил нисък.Не могат да обяснят.Ще го следят за нужда от кръвопреливане.Вчера бяхме на свиждане и казаха,че е добре и ще го изпишат на 13-ти,а сега пък хемоглобина.Там може да го лекуват,но не го гледат.Понеже е голичък и петната от повръщаното си личат.Той целият е в изсъхнало мляко.Никой не го трие,сам си повръща,сам се оправя да не се задави.Вчера повърна пред нас,буквално влизаме и виждаме,че повръща и сам си вдига главата да не се задуши.Дано да се оправи по-бързо и да го изпишат,че там е обречен на глад и мизерия.Тук за 8 дена,с обилно повръщане,ми качи 530гр,а там за 3 дена-45гр.Старшата им е толкова противна и сопната жена(останалия персонал са душички).Питам я,понеже предния ден по телефона ми казаха,че вече не повръща,а сега още с влизането го намираме повръщаш и в засъхнашо мляко.
Отговорът беше:"Еми вчера не е повръщал,днес пък повръща.Никой няма да ви лъже.Трябва да спрат даването на сведения по телефона.За мен това е пълна глупост.Ние си ги наблюдаваме и без някой да ни се меши в работата"
Еми кипна ми.Казах й,че аз не съм никой и колкото и да й е неприятно,е длъжна да ми даде информация за Моето дете.Даже питах дали да занеса мокри кърпи,за да могат да го трият от време на време.Или ако им е трудно,да ме вземат в кенгуру стаята и аз ще си го оправям.

# 57
Здравейте! Честито на всички мами ,да са ви живи и здрави бебчетата и много да им се радвате ! При мен проблемите са доста ,като започнем от това ,че мъжа ми не уважава желанието ми никой да не идва при детето и свекъра и свекървата се бутат през ден при детето (няма 20 дни даже) и днес се оказа че са го урочасали и търсихме баячка (намерихме и се оправи ) . След това личната и педиатърката отказаха да го премерят и нямаме никаква представа расте ли и наддава ли бебето. Храним се с Хип комбиотик ,но много приятелки твърдят че не струва и от него бебето повръща. Бебето повръща задължително всеки ден по различно време и различно количество,но не след всяко хранене може би 3,4 пъти за 24 часа. Ака различно но в последните дни по веднъж най-много два пъти за ден и пишка доста. Мисля че сме с колики ,но на 14тия ден от раждането при преглед при педиатър тя каза,че му било рано за колики. След хранене се напъва да ака и си свива крачетата нагоре - надолу и размахва ръчички свити на юмрук, различно плаче понякога 30 минути и заспива , понякога 3 часа не можем да го успокоим . Давам Лефакс по една помпичка преди хранене. От болницата не ми обясниха нищо за бебето ,не ми предписаха нищо което да му давам и като цяло страшна мизерия и нехайство. Родих на 24ти октомври секцио ,момче 3,760 ,51 сантиметра. Преносено беше 10 дни ,термина ми беше за 14ти ,но както казвам отнесоха се със страшно нехайство и ме чакаха 10 дни да родя нормално и решиха че е време за секцио. Някой може ли да ми даде съвет дали това което обясних са коликите и за останалите неща понеже съм на 20 без помощ и всеки дава различни съвети и не знам какво да правя ...

# 58
Колики са, гушкайте се, ние също сме така. Иска гушкане, носене, затопляме коремчето и капки давам, но без много ефект.

Лунатичке, дано му минава бързо на бебчо.

# 59
Лунатичка, много ми е мъчно за Галинчо и за вас! Дано бързо да се оправя и да си го прибирате!
За коликите аз давам колийф, макар че е само превантивно за сега. Не съм забелязала да се гърчи.
И аз затоплям вода в кана. Отначало и аз имах метален вкус, но след втората пълна преварена вода вкуса изчезна. Преварявам всяка сутрин и след това само затоплям.
През ноща не кърмя и не се изцеждам. Гледам го сама и не мога да си позволя да съм недоспала през деня. Изцеждам се през деня и давам тогава после дохранвам. Колкото и да е хубаво само на кърма, съм на мнение, че е хубаво той да е нахранен и майка му да е адекватна.
И той е на хип комбиотик повръщал е само веднъж-два пъти след прехранване.
Дадоха ми везна та един път го премерих и беше качил 300 грама. Като цяло мисля добре се справяме. Днес трябва да отида до магазина, та ми е драма малко с шофирането как ще бъде. Но поне магазина е наблизо.
Кайра милото животно свикнало да тича из полята не е много доволна, но към него е много нежна. Пак, че имаме двор, докато той спи да я забавлявам на двора. А той на двора спи много добре.
Скрит текст:
Да вмъкна кучето е обезпаразитено, с пуснати кръвни изследвания и урина преди да родя, ваксинирано и няма допир с чужди кучета. Това на снимката се случи за секунди.

Общи условия

Активация на акаунт