ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 1

• 24 394
  • 756
  •   1
Отговори
# 60
Sway, супер сте с кучето, разсмя ме какъв отчет даде за снимката😘!

Симона, спокойно всичко е в реда на нещата, и при нас е същото положението с бебчо. Повръщането е важно да се опише как е, дали е на фонтан, пресечено ли е, дали е веднага след хранене. И ние сме на ХИП не съм се замисляла дали от млякото повръща, но е добре първо всичко друго да се отхвърли преди да се сменя млякото. За напъването, успява ли да се изака и как е акото, твърдо или кашесто? Ако не е твърдо по-скоро не става дума за запек точно. Някой бебета имат проблем в началото с изхождането аз включих тиква в менюто си, но не разбрах изцяло ли си на АМ или дохранваш. Ако му даваш и кърма можеш да пробваш при мен проработи. Давам и омнибиотик Панда, пробиотик който също след натрупване помага.
За коликите много помага затопляне на коремчето и гимнастика, нежен масаж около пъпа по часовниковата страна с бебешко олио или мляко. Каране на колело с крачета. Всичко това обаче не след ядене за са не повърне! Много е важно оригването след ядене за коликите и повръщането и е добре след храна да го държиш поне 20 минути в по-изправена позиция. От 20 ден започнахме д3 капки, те са след преценка на лекаря, но при тях хубавото е, че разкарват коремчето и помагат за изакването.
Гушкайте се, всичко това ще отмине и ще дойдат нови неща, затова отделяй внимание на моментите, когато е спокойно бебчето за да му се радваш и да се зареждаш с положителна настройка. 💐❤

Последна редакция: пн, 11 ное 2024, 09:04 от Isibel

# 61
Лунатичка, не знам какво да ти кажа вече. Много ми е тъжно за вас с Галин. Стискай зъби и се погрижи за себе си, докато той е в болницата. В коя болница се случва това?

sway, много са сладки с Кайра. Малко да порасне бебчо и според мен го слагаш в един слинг и без проблем гушнат в теб може да излизате за по половин-един час на разходка.

В тази връзка, мамите, които ползват слинг/хибридна раница, имате ли модел от който сте доволни? Аз имам един еластичен слинг, ама ми е крайно неудобно и колкото и да се мъча не успявам да сложа бебето безопасно в него. Чудя се дали да не отида на място да пробвам различни варианти с бебето и да взема нещо под наем.

Сега съм се замислила колко по-сложно е да гледаш есенно-зимно бебе. Много потискащо е да знам, че идва студ и скоро няма да се разхождаме по паркове и да стоим навън по цял ден. Особено след първото ми пролетно бебе, кърмила съм я навсякъде по парковете. И не, нищо не се вижда и хич не ме е срам.

Споделям си и моите проблеми сега - има ли някоя друга мама с много мързеливо и поспаливо бебе? Моят човек стана на 2 седмици днес и няма такова спокойно, чак прекалено лежерно бебе, грам няма желание за живот, конкретно за ядене Grinning. Яде на порции по малко, по 1 час го храним, гладен е през 2. Не мога да си позволя само да кърмя, освен нощно време, защото той едвам суче и заспива постоянно. Изцеждам по няколко пъти на ден и се старая да държа по-голямо количество кърма, за да не намалява и да му е по-лесно да суче. Ама не знам колко време мисли така да продължава, много е изнервящо, едвам се храни, на мен ми идва в повече с цеденето…

Иначе засега има малко колики, изобщо не плаче и е много миличък. След първото спокойно бебе направо не мога да повярвам, че това е още по-спокойно. А, обърна се сам по лице една нощ и само помрънкваше, хич не изплака. Сега постоянно се притеснявам да не се задуши така.

# 62
Mommy,при нас,в Плевен,има само две неонатологии,но ние сме диспансерни на Мама и Аз.Там е най-добрият неонатолог в половин България и единственият с някакъв си трети ранг-Андрей Христов.Казват,че и от два крака и две ръце,здраво бебе ще направи.Отношението към родителите и грижата към децата им куца.Не изисквам да го дондуркат като мен или след всяко повръщане да го гушкат(той се плаши и реве много като повръща и трябва да го гушнеш,за да спре),но поне малко от малко.За лечение не споря,добри лекари са.Но лично видях с друго бебе,даже въпреки че нямам право,аз го нахраних.Ревеше и викнахме докторката.Ама ревеше около 10мин без никой да го отрази.Дойде,даде му да яде,не искаше.Остави го в леглото.След 10 мин пак опита,но пак не искаше.Остави го и се махна нанякъде.Не издържах вече и го взех,заиграх се малко с биберона(наляво/надясно,навън/навътре и започна да пие,та изспи около 60мл.То моето не знаеше как да яде след 17-18 дена престой при тях.Всеки бден ми казваха(говорим към края,понеже в началото казваха,че не иска да засмуче),че яде лакомо,пръв реве от всички бебета,а в епикризата пише:"До края на престоя сукателния рефлекс остава вял"
За 17 дена беше качил 90гр.Аз очаквах да го взема оттам доста по-едричък.Калъфка не му слагат.Слагат тензухена пелена,от която цялото му лице става на червени петна.Мога да кача снимки от изписването и след два дена вкъщи.Сега пак е в петна.Място не мога да си намеря по цял ден.

# 63
Нямам капка кърма ,казват ми че било понеже съм родила секцио и тялото било стресирано. От раждането се помпам,за да стимулирам кърма (така ми казаха в болницата) и събирах по една лъжица от двете гърди на помпане (през 3 часа ) и след 10 дни спря напълно. Повръщането е различно,веднъж тече малко като лига (което знам че е нормално) но понякога повръща почти всичко което е изял точно след хранене . Акото я рядко като разтройство. Масажи правим , почти всичко което каза и го облекчава за малко и после пак 🥲

Симона, спокойно всичко е в реда на нещата, и при нас е същото положението с бебчо. Повръщането е важно да се опише как е, дали е на фонтан, пресечено ли е, дали е веднага след хранене. И ние сме на ХИП не съм се замисляла дали от млякото повръща, но е добре първо всичко друго да се отхвърли преди да се сменя млякото. За напъването, успява ли да се изака и как е акото, твърдо или кашесто? Ако не е твърдо по-скоро не става дума за запек точно. Някой бебета имат проблем в началото с изхождането аз включих тиква в менюто си, но не разбрах изцяло ли си на АМ или дохранваш. Ако му даваш и кърма можеш да пробваш при мен проработи. Давам и омнибиотик Панда, пробиотик който също след натрупване помага.
За коликите много помага затопляне на коремчето и гимнастика, нежен масаж около пъпа по часовниковата страна с бебешко олио или мляко. Каране на колело с крачета. Всичко това обаче не след ядене за са не повърне! Много е важно оригването след ядене за коликите и повръщането и е добре след храна да го държиш поне 20 минути в по-изправена позиция. От 20 ден започнахме д3 капки, те са след преценка на лекаря, но при тях хубавото е, че разкарват коремчето и помагат за изакването.
Гушкайте се, всичко това ще отмине и ще дойдат нови неща, затова отделяй внимание на моментите, когато е спокойно бебчето за да му се радваш и да се зареждаш с положителна настройка. 💐❤

# 64
Щом е рядко акото, няма запек и ако пиша няма за какво да се притеснявате значи не е и недохранен. Ако не му давате пробиотик може да пробвате. И при нас беше абсолютно същото с повръщането и не акането, и напъването. Ние ползвахме два пъти едни медни микроклизми, изписа ни ги лекарката, Мелилакс ако станат много дни да не се изходи при нас подействаха много добре. Относно повръщането е добре да се види от детски гастроентеролог ако често повръща голяма част от млякото, да се види причината. Но като за начало хранете бебето леко повдигнато, оригвайте ако трябва и по-дълго да се опитвате и дръжте надигнат бебчо около 20 мин след храна. Аз ако не мога са го оригна, го оставам легнал за минутка две и пак го вдигам после, тока става почти винаги. Добре е и матрачето да вдигнете около 30 градуса под наклон с някоя пелена или възглавничка под него. И успех, всичко ще е наред, ще ги израсте всички тези неудобства при нас всеки ден е все по-добре.

Нямам капка кърма ,казват ми че било понеже съм родила секцио и тялото било стресирано. От раждането се помпам,за да стимулирам кърма (така ми казаха в болницата) и събирах по една лъжица от двете гърди на помпане (през 3 часа ) и след 10 дни спря напълно. Повръщането е различно,веднъж тече малко като лига (което знам че е нормално) но понякога повръща почти всичко което е изял точно след хранене . Акото я рядко като разтройство. Масажи правим , почти всичко което каза и го облекчава за малко и после пак 🥲

# 65
Лунатичка, звучи доста стресиращо всичко и стискам палци скоро да се оправят нещата.

Sway, страхотни са с Кайра!

Ние също имаме колики и ги овладяваме най-вече с гушкане (това ги унася) и носене на ръката по коремче. С тези колики така и не мога да видя закономерност - толкова съвети, кърмене, мляко, масажчета и лекарства и май няма консенсус какво работи.

Тук очакваме първи сняг в сряда! Ще пратя снимка, ако ссе случи. Междувременно грейките са извадени в очакване!

# 66
Мами ,кога паднаха пъпчетата на вашите бебета ? Моето е на 19 дни и все още не е паднало . След къпане тръгва малко кръв и с таткото се притесняваме ,не знам нормално ли е и кога ще падне пъпчето.

# 67
Хей, мами, как сте? 🙂 Едвам стигам до телефона пък камо ли да пиша съобщения, ако имаше гласови по-става.

Mommy, надявам се, че се чувстваш по-добре 🤗

Лунатичка , не знам какво да ти кажа 🤗….да не се повтарям, интересен път имате да извървите с Галинчо 🤗 стискам ви палци.

Кой ме беше питал за раждането, макар, че мина и замина, отвреме на време ми минава операционната като на филм пред очите…Абре стрес си е, те даже после предложиха емоционално съдействие в болницата, но аз нямах време с това да се занимавам…а, може би трябваше.
С 2 думи, влязох за индукция, която се оказа пълна глупост в моя случай, 20 часа, после поисках секцио.

Ние много се гушкаме с моето момиченце. И по цяла нощ може да е и мама не спи 🤷🏼♀ сещате се как получавам един куп инструкции от околните да не го правя, та и от таткото 😁
Да си гледат техните работи…но ги изслушвам поне де…
Толкова от нас, останете със здраве.

# 68
  • Sofia
Здравейте момичета, не съм писала отдавна но бях хоспитализирана 2 пъти… Бих искала да попитам има ли някъде информация за задължителните прегледи на бебета по месеци, че с този болничен престой при мен много се объркаха нещата и се опитвам да наваксвам и да не пропусна нещо. Сега в края на месеца ще слагаме ваксини и само се моля да му понесат добре. Но се притеснявам да не пропусна задължителни изследвания. Тази седмица пак ще пробват да му измерват слуха, но какво друго е нужно - ортопед? уролог? друго?

# 69
Maya, важното е, че всичко е минало успешно! Моето първо раждане беше индукция и отне към 20 часа, накрая и аз вече пищях за секцио, ама моя лекар отказа, защото вече бях съвсем на финала.

На моето бебе му падна пъпа на 10тия ден. Обаче е по-издут, отколкото трябва и ще слагаме лепенка.

Момичета, аз нали последните 10 дни си скубя косите с това ядене, бебето ми е основно на гърда, понякога даваме по малко изцедена от бутилка кърма. През деня много спи и едвам суче (от моя гледна точка явно). Личната ми беше притеснена, че нямам достатъчно кърма и аз се цедя, за да му е по-лесно да суче. Ами, господинът за 10 дни е качил 600 грама само от кърма! Направо камък ми падна от сърцето, май е нямало нужда чак толкова да се стресирам. Grinning

# 70
Здравейте момичета, не съм писала отдавна но бях хоспитализирана 2 пъти… Бих искала да попитам има ли някъде информация за задължителните прегледи на бебета по месеци, че с този болничен престой при мен много се объркаха нещата и се опитвам да наваксвам и да не пропусна нещо. Сега в края на месеца ще слагаме ваксини и само се моля да му понесат добре. Но се притеснявам да не пропусна задължителни изследвания. Тази седмица пак ще пробват да му измерват слуха, но какво друго е нужно - ортопед? уролог? друго?

От секциото ли имаше усложнения?
Дано си добре!

При ортопед пращат някои педиатри, други не. Слуха по принцип след раждането го измерват в болницата. Уролог защо?
Кръв, урина, ехограф на 6 месец, а преди това ваксини. Не знам друго да има.

# 71
Момичета, как слагате да спят вашите бебчета - по гръб, или настрани?

# 72
  • Sofia

От секциото ли имаше усложнения?
Дано си добре!

При ортопед пращат някои педиатри, други не. Слуха по принцип след раждането го измерват в болницата. Уролог защо?
Кръв, урина, ехограф на 6 месец, а преди това ваксини. Не знам друго да има.

Основно явно след секциото е проблема, но изкараха така нещата, че е друга инфекция. Сложно е и не искам да ги виня или да споря с тях, но два пъти в болница си беше кошмар и за мен и за семейството с гледането на бебето. Надявам се да не се повтаря това никога вече.

# 73
Момичета, как слагате да спят вашите бебчета - по гръб, или настрани?
Аз я слагам настрани като всеки път сменям страната.И то главно ако повърне да не се задави,но понякога тя сама се извърта по гръб

# 74
Бях чела на хиляди места, че трябва да се слага по гръб и отричат настрани. Обаче в болницата всички неонатолози ми казаха да слагам настрани, пък и някой път повръща и настрани го слагам, много рядко по гръб или корем за кратко под надзор.

Общи условия

Активация на акаунт