ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 1

• 24 305
  • 756
  •   1
Отговори
# 735
Според мен всичко идва от мъжа и свекървата и всичко го отнася бебето..
Да,не си искала дете все още,както каза и преди дни, но не вярвам когато си видяла двете чертички да не си се развълнувала,да не се е обадил майчинския инстинкт в теб.😔
Явно просто цялата къщна работа чака на теб+бебе и най-лесно е бебето да го отнесе, а не трябва 😟 както вече те съветват за енти път- не си го изкарвай на бебето,не се отнасяй така с него, то е едно малко същество,което има нужда от любов, грижа и внимание,както знаеш, а тази къщна работа винаги може да почака…
Ако ти е като вариант да отидеш при вашите с бебето, да си отдъхнеш и там обстановката е много по-спокойна, по-добре го направи за няколко дни, за да видиш, че майчинството не е този Ад,който мислиш, че е или поне по думите ти така изглежда. 😔

# 736
Ох, не мислих да пиша, ама ще го направя. Някои жени не обичат децата си зная това, ама вместо да неглижирате грижите за детето просто го дайте в дом или на хора, които ще се грижат за него. Моя позната в момента е подала документи за осиновяване. Толкова много хора искат, а нямат деца, факт.

# 737
Ама то само аз не го искам.На мъжа му е сбъдната мечта,за която се борим с години.Той е на седмото небе ит щастие,че си има дете.Ама не го гледа,де.
Иначе никъде не излизаме.Не тримата,ние двамата не излизаме,ако не е по работа.То ние не си говорим с часове вкъщи,пък да излезем като семейство или двойка е абсурдно.И двамата сме изнервени,всеки се интересува от различни неща,а ако имаме свободно време,то е с телефоните.Всеки си спи на неговата страна,пък даже ако е възможно-в отделни стаи.

# 738
Ама то само аз не го искам.На мъжа му е сбъдната мечта,за която се борим с години.Той е на седмото небе ит щастие,че си има дете.Ама не го гледа,де.
Иначе никъде не излизаме.Не тримата,ние двамата не излизаме,ако не е по работа.То ние не си говорим с часове вкъщи,пък да излезем като семейство или двойка е абсурдно.И двамата сме изнервени,всеки се интересува от различни неща,а ако имаме свободно време,то е с телефоните.Всеки си спи на неговата страна,пък даже ако е възможно-в отделни стаи.

Тези изчерпани отношения не трябва да влияят на бебето. Ако наистина ви е толкова тегаво,защо не се разделите,вместо да отглеждате в нездравословна среда бебето?
Да,раздялата трябва да ви е много крайна опция,но щом отсега така се отразяват отношенията ви на бебето, то на по-късен етап какво ще е ? ☹

# 739
Лунатичка, това си е следродилна депресия. Потърсете помощ, има как да се подобрят нещата. Бебчето не е виновно

# 740
  • София
Май наистина не я чуваме жената. Чета я и от преди раждането, не мисля, че е следродилна депресия. Мисля, че тя наистина това дете изобщо не го искаше и не я интересуваше още тогава. Съжалявам, че съм толкова директна, но даже се сдържам. Просто не ми се искаше да е вярно, но май е време нещата да се нарекат с истинските им имена. Защо се правят деца без желание, да се угоди на някой друг, който няма да ги гледа, не знам. Лунатичке, единственото което мога да ти кажа е, че като вече си се хванала на хорото, поне можеш да потърсиш начин да ти харесва. Ясно, не си го искала, не е твоето, не те кефи, но изборите вече са направени. Гледането на дете не е лесно, но може да донесе и много хубави емоции, стига да го пожелаеш.

# 741
Казва се следродилна депресия, но може да започне и преди раждането. Много майки, които не са искали детето, го заобичват въпреки това. Според мен си е депресия, има нужда от професионална помощ и от подкрепа и от близките

# 742
Е как ще го оставиш изцапано и с мокрите дрешки!???? Искаш да се разболее и пак да сте по болници ли? Взимай се в ръце, момиче!
Като не си искала бебе, да не се беше борила години наред, за да го имаш.
Живота не е само кафенце и цигарки, домакинстване и оплакване колко ни е тежко и как другите са ни виновни.
Няма смисъл просто.. ядосах се!

# 743
Само снощи го оставих така.Просто толкова ми се спеше,че щеше да стане по-голяма беля.Иначе едва ли да изстине.Пак не по мое желание,това дете го пържим.Нощем е около 30 градуса,облечен е в тънък ромпър,горнище и чорапи задължително,одеяло под него и завит с дебело одеяло на два ката.Не ме упреквайте защо,свекърва ми така иска.
И затова тази вечер ще спи при нея,та да се наспя както трябва и да имам сили да му обърна внимание.Иначе й нямам доверие да го сваля на първия етаж и ще спи при нас,в хола.

# 744
Малеее горкото бебче, жал ми стана. Направо не мога да си представя да не си обожавам отрочето, толкова малко и невинно..

# 745
Не ме упреквайте защо,свекърва ми така иска.
Единствено ми е странно, че правиш с детето си това, което някой друг иска. Ти си майката, каквото ти кажеш, това става с детето. Сега си избрала да правиш това, което свекървата иска или да я оставяш тя да прави каквото иска. Във всеки един момент можеш да направиш нещата различно, както ти искаш, защото ти си майката на това бебе. Свекърва ти си е имала бебе и си е правила каквото иска с него. Сега ѝ е ред да е баба, не майка.

# 746
  • Sofia
Лунатичка, много ми е неудобно да питам, но имаш ли живи родители? Имаш ли поне морална подкрепа от тях? Имаш ли близки хора около теб извън семейството?

# 747
Моето момиче преди малко в мрънкането си каза "мам". Преди я чух да казва "ма". Вероятно е случайно, но ми стана хубаво Heart

# 748
  • Sofia
Нашето момче каза думата едно. Много сладко се опитва да говори.

# 749
Аз си въобразявам, че нашата опитва да повтаря някакви думи и май чух едно "не" днес. След 24 часа почти само спане и ядене, без особено будуване, днес е пораснала когнитивно. Опитва да ни имитира. МЖ ѝ прави муцунки, казва "АААА" и малката също отваря широко уста. Плези се, и малката я гледа в очите и се изплезва. Свирка с уста и малката свива устни и се чуди как да повтори Grinning Проявява интерес и към движещи се сенки. Самите предмети, които се движат пред нея остават незабелязани, но сенките, които правят, я занимаваха половин час.

Общи условия

Активация на акаунт