Всякакви въпроси за хладилниците - тема 5

• 29 251
  • 736
  •   1
Отговори
# 270
Аз не бих взела Либхера. Даже и но фроста да изсушава (на мен не ми пречи), за по-чувствителните неща си има чекмеджета - за плодове/зеленчуци и за меса/риба/сирена. На останалото като цяло няма какво да му се изсушава, а и чувствителни неща се слагат в кутии. На мен тези две чекмеджета са ми важни, а и да не размразявам никога също. Това с гаранцията е просто търговски трик.

# 271
Изсушава ноу фроста в хладилната част. За това и всичко там се държи в кутии с капак или в найлоново пликче.
Това е нещо което мислех че всеки знае..тръгвайки да избира хладилник.
Аз поне още преди над 10г се информирах за това му свойство.

Не размразяваш нищо...това е големият плюс /за мен поне/..на пълен ноу фрост. А не само във фризерната част.

# 272
Здравейте и от мен!
Предвид великденските намаления във веригите и вече неотложната смяна на хладилника вкъщи, моля за вашето мнение между 3 хладилника, а именно Бош, ЛГ или Либхер.
Ние бяхме тръгнали да купуваме сив Бош (но по-високия модел), добре че отидохме и да го видим на място. В 3 различни магазина - и в трите беше с надрасквания по вратите. Много му е нежно покритието и това ни отказа. После харесах един с истински инокс, по-скъп, но явно беше стар модел и никъде нямаше наличност. В крайна сметка взехме бял Бош, този.
Либхерите и ЛГ (фаворит ми бяха по всички показатели) също са хубави, но при нас е решваща дълбочината (шкафовете до него са 60 см), затова избрахме Бош, отзад може да се долепи плътно до стената и дълбочината му е по-малка. Само да беше и без дръжки, за да стърчи по-малко, но... това е положението.

# 273
Купувайки си Либхер от най-нисък клас, си купувате проблеми. Тази марка  в ниския клас предлага много по-малко от LG и Bosch за същата цена. Отпишете го. Ако искате качествен хладилник от тази марка, то трябва да инвестирате поне 2.5 пъти повече. Щом така "любезно" Ви го предлагат в магазина, знайте че това е целенасочена и не е безкористна кампания, която не е във Ваша полза. Ако посетите сайта на марката, ще видите, че тази гаранция (кукичка) се отнася само за определени модели.  Обърнете внимание, че този модел има AirFresh филтър, който се подменя (карбонов филтър, който в момента струва 64 лева!)
Това за изсушаването не е така, а и Вие едва ли си хвърляте по рафтовете сиренето, кашкавала и месото неопаковани, за да вмирисват целия хладилник....
Спокойно си изберете един от другите два.

# 274
  • София
Много благодаря на всички, които се включиха. В крайна сметка се спряхме на Бош. Очаквам го след празниците и дано е по-добрият избор.
Сегашният би хладилник е Зануси и би служи вярно цели 18 години, но започна с течове в задната част на хладилника и съответно се стича под чекмеджетата. Започна да зележда във фризера доста и съответно имаше случай, в който беше натрупал леда между вратата и горното чекмедже, и едва го отворихме. Все пак няма нищо вечно.

# 275

Либхерът обаче е с вентилирана хладилна част и Ноу Фрост на фризерната, като ме убеждаваше, че е по-добър вариант да бъде с вентилирана в хладилната, защото върти въздуха,

Именно въртенето на въздуха създава по ниско парциално налягане и от там се изсушават продуктите.Това е недостатък и на но-фрост и на тази така наречена вентилирана част. Истината е, че на това нещо с вграден плачещ изпарител, не достига площта на последния за да осигури чрез естествен топлобмен необходимото студопроизводство и се налага принудителен топлообмен с вентилатор. Не стигат недостатъците на плачещия изпарител, а им добавяме и недостатъка на но-фрост, но без да се използва именно главното предимство на но-фроста, а именно надеждността на хладилния контур. Именно проблемите свързани с пропуск на хл.агент в изпарителя са най-честата причина за изхвърлянето на уреда и при но-фрост с-ма това е голяма рядкост. А тук последователно на него плачещ изпарител, за да може хубаво да се използват косурите и на двете технологии.

Последна редакция: пн, 14 апр 2025, 12:40 от Не се сърди, човече

# 276
  • София
Здравейте,
Може ли мнения за този модел LG GBV7280CSW?
В момента е на промоция и ценат ми се струва много добра:
https://electron.bg/produkt/lg-gbv7280csw-%d1%85%d0%bb%d0%b0%d0% … 0%b1%d1%8f%d0%bb/

# 277
Екстра си е хладилника.

# 278
  • София
Поръчвали ли сте от Техноцентър
https://techno-center.bg/hladilnik-s-frizer-lg-gbv-7280-csw-11879
Цената им е доста добра от другите вериги.

# 279
Поръчвали ли сте от Техноцентър
https://techno-center.bg/hladilnik-s-frizer-lg-gbv-7280-csw-11879
Цената им е доста добра от другите вериги.
И добре лъжат в описанието- хладилникът е само с един компресор.

# 280
# 281
  • София

Хубав е хладилникът, според мен си заслужава.

Все пак, при проектирането вземете предвид нестандартната широчина на вратата. Преценете дали ще има достатъчно място за отварянето ѝ, както и визуалното съчетаване с останалите вратички в кухнята, ако са с различна широчина.

# 282
Вярно ли е, че хладилниците с дисплей на вратата се развалят по-често, особено ако е обърната вратата?

# 283
Вярно ли е, че хладилниците с дисплей на вратата се развалят по-често, особено ако е обърната вратата?
Не е вярно.
Заради дисплея не би могла да се обърне, поне в повечето случаи, които са ми известни.

# 284
Виждам, че по-горе сте коментирали качеството на ниския ценови клас на Либхер. Има ли такава зависимост и при Бош или LG? Трябва ми хладилник за малък апартамент (ще се използва от малко домакинство, предвид размерите си), няма да е основно жилище, евентуално ще се дава под наем. Намирам хладилници от посочените марки до 1000 лв, мога ли да разчитам на що-годе качествен уред за такава цена?

Общи условия

Активация на акаунт