Всякакви въпроси за хладилниците - тема 5

• 29 560
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
Хладилниците на LG са  супер - качествени, надеждни. Писала съм много през годините.

Прочети мнениеята назад.
Който не му се дават пари за Бош, купува LG.

Това сравнение не е удачно.
То не е сравнение, по скоро лична констатация.  И то благодарение, на мнения от форума.
Аз не успях да се убедя, че единия хладилник със сходни характеристика, струва двойно почти и сис трува парите.  Иначе харесвам много Бош, всичко в кухнята е на тази марка, особено съдомиялната не я заменям за друга. При хладилниците обаче, има марки които предлагат същото на по добра цена.
За side by side, каквото е питането, не мога да кажа дали нещата стоят по същия начин.

# 376
Понякога два допрени един до друг хладилници с различна посока на отваряне на вратите вършат същата работа за половината пари Simple Smile

# 377
  • Варна
Здравейте! Бихте ли дали мнение за хладилниците LIEBHERR. Позната продава нов  LIEBHERR CNbdc 573i. за 1000- 1100лв. Струва ли си, или да вземаме Бош или LG /както първоначално мислехме/, макар че ще са  по скъпи?

# 378
Купете си нов от магазин.

# 379
  • Варна
Няма да го купувам. Хладилник ще ми трябва след месец - два. По скоро ме интересува мнение за този LIEBHERR CNbdc 573i в сравнение с Бош или LG . Просто дали LIEBHERR от този клас могат да се сравнят с Бош или LG.  А иначе хладилника е  съвсем нов.

Последна редакция: нд, 13 юли 2025, 16:12 от Nell999

# 380
  • София
Току що купих нов Бош за тази цена. Никога не бих платила цената за нов хладилник излязъл от магазина.

# 381
Няма да го купувам. Хладилник ще ми трябва след месец - два. По скоро ме интересува мнение за този LIEBHERR CNbdc 573i в сравнение с Бош или LG . Просто дали LIEBHERR от този клас могат да се сравнят с Бош или LG.  А иначе хладилника е  съвсем нов.
Могат да се сравняват, щом са със сходни параметри. Но защо да купуваш хладилник втора ръка, след като можеш да си вземеш нов на тази цена?

# 382
Здравейте,
От 6 месеца следя мнения и оферти.
Сведох до 2:
https://www.technomarket.bg/hladilnitzi/lg-gbb566pzhmn-09188118
https://bosch-home.expo2000.bg/produkt/fridges-freezers/fridge-f … eezer/kgv58vleas/
Въпросът е следния, Бош е с LowFrost
Което не го разбирам, каква е разликата с Total NoFrost
Има ли голямо значение..?
Единия е Китай, другия Турция като производител

# 383
Здравейте,
От 6 месеца следя мнения и оферти.
Сведох до 2:
https://www.technomarket.bg/hladilnitzi/lg-gbb566pzhmn-09188118
https://bosch-home.expo2000.bg/produkt/fridges-freezers/fridge-f … eezer/kgv58vleas/
Въпросът е следния, Бош е с LowFrost
Което не го разбирам, каква е разликата с Total NoFrost
Има ли голямо значение..?
Единия е Китай, другия Турция като производител

Разликата между Low No Frost и Total No Frost се отнася до начина, по който хладилникът или фризерът предотвратява образуването на скреж и лед. Ето какво означава всяка технология:

❄️ Low No Frost
Частично предотвратяване на скреж – обикновено само във фризера.

Ограничено въздушно движение – не циркулира студен въздух равномерно във всички отделения.

Може да се наложи ръчно размразяване – особено в хладилната част.

По-ниска цена – често се среща в по-бюджетни модели.

❄️ Total No Frost (или Full No Frost)
Пълно предотвратяване на скреж – както в хладилника, така и във фризера.

Циркулация на студен въздух – чрез вентилатори, които поддържат равномерна температура.

Няма нужда от ръчно размразяване – системата автоматично премахва влагата.

По-добро съхранение на храната – по-стабилна температура и по-малко конденз.

# 384
Благодаря, So Lucky*
  LG според това, трябва да приотизирам и да търся, ограничени са вариантите, защото искам да е под 200см височина и да е 70см ширината.

# 385
Благодаря, So Lucky*
  LG според това, трябва да приотизирам и да търся, ограничени са вариантите, защото искам да е под 200см височина и да е 70см ширината.
Съветвам те да обиколиш магазините и да ги видиш на живо, он лайн е едно на живо друго.
Разбира се, после поръчай от където ти е най изгодно.

# 386
Ходих в Техномаркет преди 2 дни,
Сегашния ми е на 60см ширина и като че ли ми харесаха тези на 70см. Относно марките и спецификациите не съм доста запозната, затова се довери тук на мненията и се спрях на Бош и LG. Бюджета е до 1600лв
Само тази система ме спира да не взема Боша, повече обаче  ми допада като разпределение на хлад. и фризерна част от LG-тата.

# 387
Виж на официалните сайтове на двете марки - филтрирай ако може по размери, височина..по система...

# 388
Ходих в Техномаркет преди 2 дни,
Сегашния ми е на 60см ширина и като че ли ми харесаха тези на 70см. Относно марките и спецификациите не съм доста запозната, затова се довери тук на мненията и се спрях на Бош и LG. Бюджета е до 1600лв
Само тази система ме спира да не взема Боша, повече обаче  ми допада като разпределение на хлад. и фризерна част от LG-тата.
И правилно Ви спира. Не е ОК тази система. Защо ви е да вадите храна и да размрязявате хладилник?
Вземете си уред с No Frost система. Всичко друго са наименования за лов на шарани.
На тази цена има и Бош с No Frost.  Наскоро давах линкове в темата. На LG всички са с No Frost.

# 389
И двата имат само чекмедже за плодове и зеленчуци, но нямат такова за месо и риба. За мен това си е минус. А знам, че има LG-та и с двете чекмеджета.

Общи условия

Активация на акаунт