Всякакви въпроси за хладилниците - тема 5

• 23 685
  • 605
  •   1
Отговори
# 525
При нас преди години имаше такъв проблем с нов Снайге, смениха му термостата и досега си работи в къщата на свекърва ми. Та, по-добре е да го види техник и да прецени какъв точно е проблемът, че може различни причини да дават един и същ резултат.

# 526
Може би въпросът ми е малко глупав, но се налага да сменя малък фризер /работещ и пълен, вертикален, но на едно място уплътнението се е отлепило, 2-3 см. макс, но започна да замразява хладилния рафт - той е някакъв "чуждински", от 100 г., има такъв рафт и още 2+ чекмеджета/ Та, въпросът ми е /нещо като инфо ми се "върти" в главата/ - като купя новия, май трябва да го оставя да работи 24 ч. и тогава ще мога да прехвърля нещата /дали беше свързано с фреона, не помня/. Няма да е проблем да го включа на друг контакт в помещението. Така ли е, или вече не си спомням добре.

# 527
  • до най-прекрасния мъж
При нас преди години имаше такъв проблем с нов Снайге, смениха му термостата и досега си работи в къщата на свекърва ми. Та, по-добре е да го види техник и да прецени какъв точно е проблемът, че може различни причини да дават един и същ резултат.
Щеше да е хубаво, но три дни разпитвам за техник в Пловдив и нищо... Днес мъжът ми се е захванал да го огледа, оставил го е добре да се размрази преди обяд, почистил, включил. И...вече над 9 часа работи без проблем. Питахме чат GPT, тоест викахме неволята, и той ни даде това предложение. Ще видим утре как ще е. Подсигурихме се с два камионджийски - един за фризер, един за хладилник и сега чакаме. Вероятно клапата, която пуска въздух към хладилника, е замръзнала. Така предполага ММ, каза, че имало лед вътре. Той не е спиран за повече от 10 мин вече 7-8 години.

# 528
Може би въпросът ми е малко глупав, но се налага да сменя малък фризер /работещ и пълен, вертикален, но на едно място уплътнението се е отлепило, 2-3 см. макс, но започна да замразява хладилния рафт - той е някакъв "чуждински", от 100 г., има такъв рафт и още 2+ чекмеджета/ Та, въпросът ми е /нещо като инфо ми се "върти" в главата/ - като купя новия, май трябва да го оставя да работи 24 ч. и тогава ще мога да прехвърля нещата /дали беше свързано с фреона, не помня/. Няма да е проблем да го включа на друг контакт в помещението. Така ли е, или вече не си спомням добре.
Правилен въпрос задаваш.
Значи:
1. включваш новия фризер, след като е престоял в помещението поне 2-3 часа, темперирал се е. Нивелираш.
2. След като работи 5-6 часа, зареждаш не повече от 1/3 от обема му със замразени продукти от стария фризер.
3. Оставяш да работи още да речем 4-6 часа, слагаш още малко и така за около ден- ден и половина прехвърляш всичко от единия в другия уред.

Първите няколко дни, най-веротно, новият уред ще работи по-шумно и по-рядко ще се изключва, но като си достигне зададената температура и влезе в работен режим, това ще се регуира.

Успех!

# 529
petiaivanov, много благодаря!

# 530
Да се върна на моята дилема с Side by Side.
За сега съм се спрял на LG GSJC41PYPE и чакам дали др седмица няма да е намален или с 0% лихва на изплащане.

Ще се наложи малко промяна по шкафа над хладилника но няма да е нещо сложно.
haier имат много кофти разпределение на 5918 мисля беше модела където просто липсват долните рафтове на двете врати което е малоумно.

# 531
Здравейте, търсим си хладилник за вграждане от тези с по-големия обем (400л) и ширина 70см.

Чудим се между тези модели и бюджета ни е около 2К:
1. Хайер https://www.technopolis.bg/bg/Hladilnici-za-vgrazhdane/Hladilnik … -7719-DT/p/653943

Този е на много добра цена в Емаг, но има много лоши коментари въпреки че ми го похвалиха в технополис

2.Whirpool https://www.technomarket.bg/hladilnitzi-za-vgrajdane/whirlpool-s … p70-t121-09213451

Нашия е уирпоол и сме доволни, но е от по-старите модели.

3. Samsung  https://www.technomarket.bg/hladilnitzi-za-vgrajdane/samsung-brb … 705ewwef-09222146

Какво мислите, кой би бил по-здрав и устойчив в този ценови диапазон?

# 532
Може би Самсунга е най добре като марка от изброените.

# 533
Не се заяждам, тъй като нямам познания в тази област, но защо Самсунга е най- добър от изброените? Няколко страници назад съфорумка, която според мен има познания ( със сигурност повече от мен) препоръча Хайер, пред Самсунг

# 534
Скрит текст:
Не се заяждам, тъй като нямам познания в тази област, но защо Самсунга е най- добър от изброените? Няколко страници назад съфорумка, която според мен има познания ( със сигурност повече от мен) препоръча Хайер, пред Самсунг
И аз не се заяждам, само изкавам мнение. От тези 3 марки, Самсунг предлага най модерни функции на уреда, а предвид че е такъв за вграждане бих заложила на утвърдена марка/име.
Вие ако искате си вземете хайера.

# 535
Препоръчайте ми от черен петък хладилник за вграждане с долен фризер еднокрилен с no frost на цена около 1000-1400лв.

# 536
Здравейте, давам три модела,моля за препоръка кой от тях да вземем за жилище,в което не се живее постоянно и ще се включва,когато собственикът се прибере за кратко,за ваканция:
https://www.technopolis.bg/bg/Hladilnici-s-dolen-frizer/Hladilni … 618-DNPW/p/653413
https://www.technopolis.bg/bg/Hladilnici-s-dolen-frizer/Hladilni … DNPW-186/p/654010
https://www.technopolis.bg/bg/Hladilnici-s-dolen-frizer/Hladilni … V21L0ESW/p/653256

# 537
  • София
Здравейте, включвам се и аз след доста четене и умуване. В момента строим бъдещия си дом с мъжа ми и сме на прага на проект за кухня, но тъй като все още нищо не е готово и финално, ние започнахме лека полека да си купуваме електроуредите по разни промоции, безлихвени кредити и т.н.

Имаме огромна дилема с хладилника и то май не е една. Първо много се чудихме дали да е вграден или свободностоящ като на първо време се сещам за плюсове и минуси и на двата. За вграден хладилник ме притеснява първо, че са по-малки (а и основно това) и също, че ако някога се наложи някакво сервизиране на този хладилник, трябва да се разглоби половината кухня. Образно казано, разбира се. На свободностоящия пък доколкото разбирам е малко пипкаво и особено с отварянето на вратата, защото този, който прави кухнята, трябва да се съобрази и с това, но мен като една домакиня, много ме притеснява празното пространство около хладилника, което много трудно ще почиствам и ще събира прах.

За момента сме почти  на 100% сигурни, че ще е свободностоящ, но втората ми дилема е марката. То някой път човек като започне да чете и се обърква повече. Бях решила, че ще е Либхер, защото съм имала такъв в близките години и беше супер тих и аз бях доволна, НО като започнах да чета.... вече не били това, което били в миналото, не ставали. Започна се едно ровене, чудене между Либхер, ЛГ, Самсунг. Бош-а тотално го отписаха по форуми и групи, зле били.

И сега..... харесах един Самсунг, който ми е съмнително евтин, ако трябва да съм искрена и не знам дали да не се върна на Либхер/Самсунг. На Либхер много ме изкушава 10 годишната гаранция + още 15г на компресора. Бюджетът е 2500лв. +-

https://www.samsung.com/bg/refrigerators/bottom-mount-freezer/bo … 8_rFNJGsxfd_bQoJg

# 538
  • София
...То някой път човек като започне да чете и се обърква повече. Бях решила, че ще е Либхер, защото съм имала такъв в близките години и беше супер тих и аз бях доволна, НО като започнах да чета.... вече не били това, което били в миналото, не ставали. Започна се едно ровене, чудене между Либхер, ЛГ, Самсунг. Бош-а тотално го отписаха по форуми и групи, зле били.

Обобщенията на форумните философи не бива да ги взимате под внимание. Важни са фактите, а не емоционалните реакции на непознати хора. А фактите показват, че:
а) Либхер и Бош са единствените останали германски производители на хладилници. При това, Либхер правят хладилници от над 70 години, а Бош - от над 90. Натрупаното знание при тях е огромно.;
б) Моделите за вграждане и на двете фирми се произвеждат само в Германия. Това е аргумент в полза на избора на вградени хладилник;
в) Свободностоящите модели Бош, произвеждани в Турция, са с отлично качество и вече повечето от тях са със система Total No Frost;
г) Всички свободностоящи модели Бош са проектирани така, че могат да се поставят плътно до стени и шкафове, без отстояния.
Скрит текст:

На базата на тези факти, бих препоръчала да обмислите или свободностоящ Бош, или вграден хладилник на една от двете марки. Аз също имах такава дилема и накрая избрах варианта със свободностоящ хладилник на-вече заради по-малкия обем на вградените. Ако бях намерила нужния ми обем, може би щях да преглътна цената, но тогава нямаше 193-сантиметрови модели от двете марки, а 177-сантиметровите ми бяха малки.

Иначе вградените не са лош вариант и за демонтажа им не е нужно да се разглобява половината кухня. Мъжът ми не е техник, но съвсем сам смени един вграден хладилник с нов, ползвайки домашните си инструменти. Хладилникът просто се изважда от шкафа (след развиване на някакви винтове) и после пак се слага вътре. Проблеми може да възникнат когато заменяте един хладилник с друг, ако нещо не е съобразено при избора на новия.

Имам преки наблюдения над „турски“ свободностоящ Бош на 4 години, „немски“ вграден Бош на 20-тина години, както и над три „немски“ (единият - вграден) и няколко „български“ Либхер-а. Оплаквания имам само от единия от българските Либхер-и, който обаче е и нисък клас, и е експлоатиран не особено внимателно, да не кажа немарливо.

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 23:12 от Vilemina

# 539
Здравейте,

Търся хладилник за родителите ми, надявам се на находки в черния петък, с горна камера и без кой знае какви екстри, единствено да е нещо, което работи нормално и е здраво, не търся висок клас марки, може би нещо средно, но надежден модел. Ние се прибираме уикендите, но не е като да препълваме с покупки или да складираме кой знае колко храна.

Този харесах:
https://www.emag.bg/hladilnik-s-frizer-liebherr-ctpe251-26-smart … r#reviews-section

И този, който пък е доста евтин, на различни места четох горе-долу добри отзиви, нямам идея марката за хладилници дали е добра, изглежда трябва да се настрои на ниска температура, за да охлажда добре, по-скоро май ще се откажа от него (ако им го покажа ще кажат давай с този заради цената):
https://www.emag.bg/hladilnik-gorenje-kombiniran-206-l-energien- … ps4/pd/D3ZDFFMBM/

Този също гледах, ще следя за намаление:
https://www.emag.bg/hladilnik-s-dve-vrati-lg-266-l-no-frost-inve … earch-Action=view

Бюджетът ми е до около 1000 лв за хладилник като се надявам на някакво намаление все пак. Имаме да купуваме и печка за готвене, а много пари заминават за ремонта на етажа им, но пък не искам да купувам и боклуци.

Общи условия

Активация на акаунт