Всякакви въпроси за хладилниците - тема 5

• 28 831
  • 734
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте, закупихме BOSCH KGN49XLEA. Благодаря на отзовалите се. И още един път се извинявам на @petiaivanov
Искам да попитам, този стериопор във фризер трябва ли да се маха? Също така кокко време в необходимо да стои, за да се темперира, както и трябва ли да се почиства, ако да с какво, првди първото включване?

Последна редакция: сб, 20 дек 2025, 18:08 от Nikito82

# 661
Не съм Петя, но всеки хладилник се темперира наколко часа до денонощие.
Прочетете книжката, защото има значение марка/модел.

# 662
За жалост, е книжката не е упоменато. А и силно ме вълнува кое точно се маха от камерата, кой стиропор

# 663
Тези стиропори се махат, те са само да предпазят уреда от удар при транспортиране.

За темперирането, на мен ми обясниха че ако е бил наклонен или съхраняван легнал, което аз няма как да знам,
12 часа преди включване.

Сега видях, че си питал за почистване. Да почиства се. Преди са се включи, и преди да се сложи храна вътре.

# 664
Ето под големия стиропор има още и върху него метален капак. После на дъното което държа на снимката е страниците пак има който не виждам как ще се махне.... Е може ли да пратят 5 книжки, в която няма бг език. Но аз я изтеглих и в нея никъде не пише, колко часа да стой  преди да се включи, кое да се махне просто....

# 665
Какво е това чекмедже..защо го вадите.
Струва ми се че сте почнали да разглобявате направо хладилника..Thinking
Такива решетки/пити в моя има зад капак, който е зад чекмеджетата, и който махаха при ремонта.

Ето..прочетете https://www.bosch-home.bg/manual/9001816880/221690891?productCod … glebox=184025611/

# 666
Това е горе във фризера и имаше тиксо, за да го махна трябваше да развоя тия 2 винта
И пада топлообменика. Но от долу има още стиропор
Както казах, чел съм ръководството. Но уви, не пише кое се маха, коко време да стои преди да се включи за първи път. Единствено което разбрах се маха тиксото и високо под него. Т. Е. Май този 1я стиропор зна който е залепени тиксото трябва да се махне, а за да се махне зюсе развиват 2 винтншета. Но под него има още стиропор и не съм сигурен, че той трябва да се маха...

Последна редакция: сб, 20 дек 2025, 21:07 от Nikito82

# 667
Това да не е някаква джаджа за лед?

# 668
Това да не е някаква джаджа за лед?
Не няма такава функция, товя е тоблооменикът или как да го нарека във фризера.

# 669
Тогава защо не е монтиран, а е отделно в стиропор???

# 670
Тук и боговете мълат! Разглобил си хладилника! Защо, защо, защоооо....
Махат се само външните транспортни опаковки.

# 671
Ами видях че има лепенки, сега този стиропор трвбв яки пак да е вътре в камерата, то бе не възможно да се махне синьото тиксо ако не се развият двата винта.

# 672
Егати тъпото изпълнение на Бош..2000 лв хладилник, със сини тикса видими.
Както казах, на моят стар самсунг тези неща са зад капак и то отзад зад чекмеджетата. Невидимо, скрито..
На тоя ги сложили отпред и отгоре..
Все по елементарни и калпави ги правят..Rolling Eyes..все едно 5годишен ги е сглобявал...

# 673
Еми тъпо е да. Малоумна работа ,навсякъде синьото тиксо се маха. Гледаме и там тиксо. Махнах го отдолу, обаче и на тоя стиропор се вижда, махнах и него. Бахти тъпата работа, за капак малката счупи тои стиропор.
И сега какво са правя? Да търся само изолацията, или да слагам моята отчупена в края?

Последна редакция: нд, 21 дек 2025, 03:28 от Nikito82

# 674
Отказвам да повярвам, че Бош са сложили стиропор да стои постоянно във фризерната част. Абсурдно е.
Първоначално помислих, че е за вграждане. А той си е нормален, свободностоящ.

Може ли да го върнеш???

Общи условия

Активация на акаунт