Индукционни котлони, тема 3

• 7 304
  • 155
  •   1
Отговори
# 120
Аз съм си взела на WMF и бих повторила с друг размер - загрява добре, обичайно не залепва, но когато пека (не пържа) пържоли с марината, в чийто състав има горчица и сладка компонента - кленов сироп, сок от нар или мед, остава налеп, който при накисване пада. Мия го в съдомиялна. Въобще, покрай индукционния плот преди години взех главно съдове на тази марка и съм изключително доволна. Имам и стоманен на Икеа, по-малък (не помня серията, но е доста тежък) - също си работи много добре.

# 121
  • На брега на реката
От лошия ми опит с грил тиган на WMF, не смея да си купя техен за пържене/печене.
То е накисване, то е пръскане с препарат и ми отнема много време и пак не е идеално. Тегава работа.

# 122
Всичко се драска, може би разните скъпи с "каменно" покритие вместо тефлон са по-добре. И грил тиган, който да не иска чистене след печене, не познавам.

# 123
  • На брега на реката
Ама то не се налага просто чистене, то се налага жулене и не смятам, че е нормално при уж незалепващо покритие. Вече не го и ползвам, че миенето и кисненето с препарати е 2 дни и накрая пак се налага чегъртане, та мерси съм.

# 124
  • на Мелмак
Аз с каменно покритие ще сменям, чудя се сега на един чугунен, но и на мен не ми се слугува Sunglasses

# 125
Moят е на Тефал, уж най-високия им клас. Първо бърша грубо с хартия, после накисвам с вряла вода и след това внимателно мия. Изчиства се, не е много трудно, ама покритието се е поизтъркало по ребрата. Сериозно се замислям за чугунен грил тиган.

# 126
  • София
Чугунен имам купуван от Амазон хубава марка беше - ами аз ли не го обработих както трябва в началото не знам каква е причината, но постоянно ръждясва като стои макар че е печен и киснат с мазнина и няма измиване изобщо.

# 127
  • София
Вилемина, по-назад в темата беше показала един тиган на АЕГ, които ползваш.

Чудя му се, че не хич евтин. Наистина ли работи добре на индукция, че видях, че пише алуминий?

Да, работят идеално. Дъното е изцяло стоманено, за останалото не съм много сигурна, защото и отвън има покритие. Дръжката е от неръждаема стомана.

Иначе, алуминиев слой имат повечето иноксови съдове в т.нар. "сандвич" дъно. В този случай, алуминият се използва заради топлопроводимостта му, а не за поевтиняване на конструкцията.

Отскоро имам и един тиган от еднослойна неръждаема стомана, без сандвич дъно. Засега не откривам разлика между работата на единия и на другия. И двата могат да се ползват и във фурна.

# 128
  • На брега на реката
Благодаря, Вилемина!

# 129
Здравейте, извинявам се ако вече темата е обсъждана, но не можах да намеря нищо по въпроса. Някой ползвал ли е индукция за под плот като това: https://invisacook.bg/products/invisacook/ , или имал ли е преки наблюдения от познати?
Предстои ми да правя кухня, изглежда ми красиво но ако нещо тръгне да извира, да загаря се чудя после как се чисти плота, да не остане целия надран. Като изври нещо на котлона се задействат сензори и спира автоматично, но това дали също би спряло за да не загори?

# 130
При индукционните котлони нищо не загаря, така че споко. Чистят с само с мокра кърпичка или подобно. Обаче видя ли цените?

# 131

Иначе, алуминиев слой имат повечето иноксови съдове в т.нар. "сандвич" дъно. В този случай, алуминият се използва заради топлопроводимостта му, а не за поевтиняване на конструкцията.

Има известен резон, но има нещо гнило в Дания.
Алуминия има 3пъти(приблизително) по добра топлопроводимост от инокса, но също така има пак приблизително 3пъти по лоша проводимост от медта.Ако целта наистина е топлопроводимост, а не икономия щеше да се използва мед, като освен това медта няма да е подложена на толкова пластични деформации колкото алуминия.Последния 660* е температурата му на топене..

Затова си мисля, че по скоро целта е поевтиняване, но и топлопроводимостта е факт.

# 132
При индукционните котлони нищо не загаря, така че споко. Чистят с само с мокра кърпичка или подобно. Обаче видя ли цените?

Тя цената си е висока, ама по-скоро ще ме откаже трудния евентуален ремонт. С прост индукцион ако се развали махаме и слагаме нов, а тук ще е по-сложно.

# 133
Здравейте, в търсене съм на котлони за вграждане 2-ка или 3-ка. Котлон рядко включвам, затова бюджетът е 650 лв

# 134
Здравейте, в търсене съм на котлони за вграждане 2-ка или 3-ка. Котлон рядко включвам, затова бюджетът е 650 лв
Насочила съм се към 3ка AEG IKE63441FB, четох добри отзиви и в момента е 699 лв. в Техномаркет. Не съм ползвала до сега индукционни,надявам се да съм доволна.

Общи условия

Активация на акаунт