Бебешката количка - цяла наука за второ висше № 53

• 41 319
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
  • София
И аз имам стълби, чак такава драма за 2-3 кг, 11 кг си е нормална количка

# 121
И аз търся лека количка, че доста ще трябва да си я нося. От комбинираните не намирам нищо под 10кг. И като казвам 10 имам предвид и някакви грамове отгоре. Така че 11кг си е съвсем в категория лека. Масово са от 13 нагоре. И повярвайте ми като трябва да я мъкнете по 100 пъти на ден по стълби 2-3кг са си от огромно значение.

# 122
  • Варна
И аз търся лека количка, че доста ще трябва да си я нося. От комбинираните не намирам нищо под 10кг. И като казвам 10 имам предвид и някакви грамове отгоре. Така че 11кг си е съвсем в категория лека. Масово са от 13 нагоре. И повярвайте ми като трябва да я мъкнете по 100 пъти на ден по стълби 2-3кг са си от огромно значение.
Да, да си дойдем на думата, един на моето мнение. Иначе сайбекс и анекс имаха комбинирани и по - леки от  мисля Анекс iq  и Сйбекс Melio. За разлика от танкове по 13-15-17 кг. за мен това са тежки колички.

# 123
  • до най-прекрасния мъж
И аз имам стълби, чак такава драма за 2-3 кг, 11 кг си е нормална количка
Е, аз я мъкнех година и половина да втория етаж, всеки ден по два пъти в двете посоки. Като напазарувам, се е случвало и над 25 кг да стане 8-килограмовата ми количка. За мен има значение всеки килограм и се усеща с времето. Когато бебето е 3-4 кг, всички колички са леки. Трудното идва след годинката. Не случайно масово по това време майките сменят колички.
П.П. Сега проверих. 3 в 1, която ползвах назаем, е точно 11 кг с кош за новородено и 10.9 кг със седалка 6+ Моята лятна е 7.8 кг. Три килограма не е никак малка разлика. За мен 11кг не лека количка. Съжалявам.

# 124
Вечната тема за кг на количката и нужен ли е кошът за новородено... Доста е писано назад по темите, който се интересува да почете няколко теми назад и ще си оформи мнение. От един два коментара рискувате да се подведете.
Не забравяйте, че основният критерий е вашият начин на живот, имате ли асансьор, ще я сгъвате ли и разгъвате ежедневно, ще я товарите ли в багажник, ще я мъкнете ли по стълби, и т.н. и т.н. Аз ще кажа, че ако имахме по-голяма кола лятна количка нямаше да купя, взех втора ръка и я използвахме само и едниствено за пътувания. Така че разни хора, разни идеали. Еднозначен отговор няма, който твърди обратното просто не може да види по-далеч от носа си.

# 125
  • Русе
Здравейте, изчетох доста от темите назад и ме заболя главата,но все пак благодаря на всички за старанието. Тъй като имам прекрасен сайбекс лятна количка, искам нещо което да ме изкара от 6 до 12 месеца. С първото дете имах един полски танк colleto и ми беше много удобно и стабилно. Сега стигнах до извода, че така препоръчваната Лорели Римини отговаря на всичките ми изискания и е само частица на цената от tutis-a, в който до сега се бях влюбила. И тук идва въпроса ми. Видях,че шаси с кош за новородено е 15кг, което ще преживея, но за седалката пише 21.8кг,което направо ме стресна, за сравнение тутис уно 3+,ако не се лъжа е към 11-12кг. Та на въпроса - тези 22 кг усещат ли се на ход? Разбирам, че здравите амортисьори и стабилността костват тези килограми, но все пак. Относно начина ми на живот- нямам стълби,нямам особени баири, искам главно пешеходно да я използвам, а като сме с кола също нямаме проблем,  тъй като е комби Simple Smile. Благодаря предварително!

# 126
  • до най-прекрасния мъж
Има нещо сбъркано с описанието. Наистина в повечето сайтове пише 21.8 кг тегло и товароносимост до 15 кг (детето да е до 15 кг, тоест до около 3 г). Мисля, че 21.8 е общото тегло на рамата и двата коша, заедно с опаковката.
Приятелка имаше предния модел на Римини. Аз също го заглеждах, преди да взема назаем тази, която ползвах. Определено не е толкова тежка, колкото са я написали по сайтовете. Бутала съм нейното бебе с коша 6+, съвсем поносимо е, ако няма да я вдигате.  Те живеят в къща и си я държаха на партера, тоест, ако имате къде да си я държите, не е лош избор. Иначе, обемна е, но е стабилна за парите си. Вероятно ще Ви се стори по-тромава и тежка от Сайбекса, но винаги имате вариант да си ползвате нея, ако Риминито натежи.

# 127
  • Русе
Благодаря!!!

Има нещо сбъркано с описанието. Наистина в повечето сайтове пише 21.8 кг тегло и товароносимост до 15 кг (детето да е до 15 кг, тоест до около 3 г). Мисля, че 21.8 е общото тегло на рамата и двата коша, заедно с опаковката.
Приятелка имаше предния модел на Римини. Аз също го заглеждах, преди да взема назаем тази, която ползвах. Определено не е толкова тежка, колкото са я написали по сайтовете. Бутала съм нейното бебе с коша 6+, съвсем поносимо е, ако няма да я вдигате.  Те живеят в къща и си я държаха на партера, тоест, ако имате къде да си я държите, не е лош избор. Иначе, обемна е, но е стабилна за парите си. Вероятно ще Ви се стори по-тромава и тежка от Сайбекса, но винаги имате вариант да си ползвате нея, ако Риминито натежи.

# 128
Аз бях в голяма чуденка каква да си взема - заложих на Анекс Iq. От към кг...най-тежкия вариант е 9.8кг с коша за новородено. Хареса ми и за опцията Бъги.
Търсих и да е компактна при сгъване за колата, защото доста пътуваме извън града и това е другото, което надделя за Анекс - сгъва се на сандвич зимния кош.
Тепърва ще се ползва и ще мога да споделя дали съм доволна или не.

Иначе за наистина Мега лека количка -Babyzen YOYO ,по-лека от нея на пазара няма, доколкото аз успях да намеря.

# 129
На мен Балиоса ми идва тежък, свалям я два етажа, съответно и качвам.
Не съм сигурна с коя ще я сменя, Eezy s или Melio, нещо ме спира да взема с малки гуми и по-скоро съм за Eezy.

# 130
Здравейте, моля за препоръки за лятна количка. В момента съм с Cybex Bailos S и няма толкова удобна количка (сравнявам с предното дете). Искам да имам и лятна, по-лека и удобна за път, но все пак да “върви” добре Simple Smile насочила съм се към Cybex Coya, Melio или Easy?? Моля, който ги ползва да сподели мнение. Благодаря!

# 131
Здравейте, моля за препоръки за лятна количка. В момента съм с Cybex Bailos S и няма толкова удобна количка (сравнявам с предното дете). Искам да имам и лятна, по-лека и удобна за път, но все пак да “върви” добре Simple Smile насочила съм се към Cybex Coya, Melio или Easy?? Моля, който ги ползва да сподели мнение. Благодаря!

Извинете но да питам какво е лятна количка? Виждам че са тези с по малки колела но нали пак се ползват по същия начин и по едни и същи терени защо е някак отделно като продукт?

# 132
Melio на мен много ми допадна на живо, красиво шаси, цветовете на тапицерията са много хубави, дръжката се сгъва, на Eezy не може да си я регулираш както на Balios. Аз съм 1.75 и ми е удобна, но майка ми винаги си я сваля на Balios, тоест Eezy няма да й е удобна, тя е ниска, може би 1.50. И двете колички могат да се въртят и в двете посоки (към родителя и в посока на движението), сгъват се лесно и съответно се разгъват. Мен единствено колелата на Melio ме притесняват, при мен не е особено равно, но попитах няколко майки, които ми казаха, че се справя добре с неравностите. Все пак аз може би ще взема Eezy. Coya не съм заглеждала, защото колелата съвсем малки ми се виждат.

# 133
Здравейте, досега само съм ви чела, но искам вече да си избера количка и да я купим. Чакаме момче в края на юни, аз не съм шофьор, само приятеля ми и основно ще съм сама и пеша с количката. Искам да е 2 в 1, столчето за кола ще вземем отделно. Държа да е сравнително лека, но не и прекалено паянтова, имам да изкачвам само няколко стъпала с нея до асансьора. Живеем на морето и искам най-вече да е удобна за плаж - да се дърпа / бута лесно по пясъка, защото ще съм сама в повечето случаи, да се пере лесно и да има голям сенник. Първо много исках черна количка, но май не е най-разумния вариант при положение, че ще имаме лятно бебе и ще ходим с количката на плаж и започнах да се заглеждам по сиви и бежови. Нямаме определен бюджет, но предпочитам да не е много скъпа - до към 1000 и нещо най-много, понеже ще я използваме около година и за другото лято живот и здраве ще си вземем лятна. Оставям няколко модела на които съм се спряла, но приемам и предложения.

https://www.hippoland.net/maxi-cosi-kombinirana-kolichka-2v1-str … -1979672110?_gl=1 - Тази много ми хареса, 11кг е, но ме спира това че е черна... Disappointed Relieved

https://babymatters.bg/paket-2-v-1-cybex-gold-eezy-s-twist-2-360 … ezhovo-9828?_gl=1

https://rayatoys.com/bebeshka-kolichka-cybex-beezy-izberi-lesno- … ta-konfiguratsiya - Тази без кош за новородено, прочетох по-нагоре какво сте писали по въпроса и още не знам дали е правилният вариант за нас, понеже смятаме да започнем с разходките от рано ако се чувстваме добре.

Гледах и Чиполино, но само на мен ли ми прави впечатление, че повечето инфлуенсъри, които ги рекламират изкарват много малко с тях и ги сменят?

# 134
  • Варна
Живеем на морето и искам най-вече да е удобна за плаж - да се дърпа / бута лесно по пясъка, защото ще съм сама в повечето случаи, да се пере лесно и да има голям сенник. ..................ще я използваме около година и за другото лято живот и здраве ще си вземем лятна. Оставям няколко модела на които съм се спряла, но приемам и предложения.

Моя съвет е, каквато и да е количката да не е тикате на плажа по пясъка.
Съвременните колички имат лагери на колелата и като се напълнят с пясък, скърцат и хрупкат.
Не казвам, че е невъзможно, но не препоръчвам.
Ако от сега смятате да си сменята количката с така наречените летни, защо не си вземете количка с теглото и размерите на лятна, но с кош за новородено.
Има такива, които са много компактни в сгънато положение, тежат 7-8-9 кг. и не се налага да бъдат заменяни с по - леки.

Общи условия

Активация на акаунт