Бебешката количка - цяла наука за второ висше № 53

• 43 340
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте,

Загледахме количката Venicci Claro, доста ми харесва, че е сравнително лека, маневрена, сгъва се много лесно. Единствено ме притеснява, че колелцата се изваждат по-трудно (поне на мострата, която ние гледахме) и не намирам почти никакви отзиви онлайн. Ако сте запознати, ще се радвам да споделите мнение.

https://visvitalis.bg/product/venicci-kombinirana-kolichka-2-v-1 … =82339&rlv_rpos=3

# 256
Здравейте, някой поръчвал ли е от този сайт: https://www.mypram.com/en/easywalker-harvey-5-air-premium-pram-s … by-car-seat.html? Интересувам се имали ли сте проблеми с количките, гаранции, плащания и т.н.

# 257
Здравейте, някой поръчвал ли е от този сайт: https://www.mypram.com/en/easywalker-harvey-5-air-premium-pram-s … by-car-seat.html? Интересувам се имали ли сте проблеми с количките, гаранции, плащания и т.н.

Ние пробвахме да поръчаме, но ни изписваше грешка при опит за завършване на поръчката. Говорихме с тях по телефона, но те казваха, че сайта работи и няма подобен проблем. В крайна сметка, от опити и напразна кореспонденция с тях, изпуснахме промоцията от техния сайт. Поръчахме количка от baby garage, пак немски сайт, без никакъв проблем. Дойде за 1 седмица.

# 258
Момичета, аз мисля, че наистина изкарах не едно, ама две висшета, но накрая успях да взема количка. Много пробвах, много се чудих, разглеждах, сравнявах. Накрая както повечето неща в живота съдбата реши вместо мен, като ме цапна с една много добра промоция. Купихме Bugaboo Fox 5 Noir Limited Edition за около 1500 лева от един английски сайт вместо традиционните около 3 хил. Ще я докараме през превозвач и сега се моля на всички богове да ми дадат попътен вятър 🙏 Моделът така или иначе ми беше сред фаворитите, защото количката е с много високо качество, супер функционалности и се движи най-добре по "паветата" в Бейбимакс. Биеше я само Hartan Mercedes AMG, но там много кожа, много чудо и не съм сигурна дали е оптимален вариант за нашето бебе, което ще бъде лятно. Харесвам и Priam, не мога да си изкривя душата, но някак си имам чувството, че те са "силиконовите жени на количките" - хубави, напомпани, скъпи и все за нещо трябва да се плаща.

# 259
Lilleina, сравнението на Приам бе топ, разсмя ме искрено! 🤭
Някак съм съгласна, съжалявам, че и аз бях от тях да взема точно нея. Ако имах възможност да върна времето назад, бих избрала Миос. Не бих се отказала от красивите тапицерии, просто нямат база на сравнение с другите производители. В момента съм с Коя, но отново с бръмбарите.
Почти всеки път влизайки в магазин или вървейки в парка получавам комплименти колко е красива. Вярно, че ги взимаме за децата и да им е комфортно, но за мен наистина са и малка доза прелест в ежедневието ни.

# 260

Ние поръчахме без проблем. Имаме си проследяващ номер и всичко изглежда ок за сега.

# 261
  • София
Писала съм и преди в темата, но въпреки че имам само две деца, автопаркът, през който преминах, е като за цяла детска градина. И сега отново съм пред покупка на поредната, този път лятна количка.
Да започна с голяма доза критика към Cybex eezy s twist 2. Употребявам я активно от около 5 месеца и в началото бях много доволна. Гумите ѝ обаче изключително бързо се изтъркаха и загубиха грапавината си, което я направи ужасно инертна и трудна за управление, особено по гладки повърхности. Като вляза с нея в магазин, направо ми се плаче - завива толкова трудно, че е по-вероятно да я блъсна в някой рафт, отколкото да взема завоя. Същото ми се беше случило и с melio-то, което ползвах за дете номер едно, но го отдадох на малките гуми и лошите тротоари. Не мисля, че twist има оправдание в това отношение, а и реално в част от споменатите 5 месеца съм ползвала Cybex Priam (в по-сериозния сняг) и Inglesina Quid 2 (по време на път, а ние пътуваме доста). За мен равносметката от Cybex (с използвани priam, eezy twist 2+ и melio) е, че само priam е добър като качество (друг е въпросът за съотношението цена-качество), другите две се оказаха разочарование. Не знам колко са зле полските колички, но не мога да си представя такава мъка като бутането на twist-а последните два месеца.
Както и да е, гледам напред към покупката на нова лятна количка, която да ме спаси от мъките. Изключително доволна съм от inglesina quid 2, но предпочитам да си я пазя за пътувания, летища и гладки тротоари, а за София да взема нещо по-стабилно. Единият вариант, който разглеждам, е Inglesina major - ще съм благодарна за актуални отзиви и препоръки. Другото, което обмислям, е UPPAbaby Cruz V2. По-скоро гравитирам към Inglesina-та, защото засега имам отличен опит с марката, UPPAbaby е значително по-тежка, а и повече от два пъти по-скъпа. Въпреки това, споделен личен опит от UPPAbaby ще ми е полезен.
Ще трябва да се отърва и от twist-а, така че ако някой има нужда от него (за някакви части например), го подарявам.

# 262
  • до най-прекрасния мъж
Инглесина не са особено разпространени и като цяло са пренебрегвана марка. Но аз съм доволна много. Бутах я активно 1.6 г в Пловдив (от почти 4-месечна възраст на детето до 1.9-1.10 г).  Около нас има всичко - разбити плочки, павета, чакъл в парка. За това време не са мръднали гумите, количката се усеща стабилна и е маневрена. Ако някъде в София можеш да я видиш и тестваш с детето, предполагам ще ти хареса. Здрава и стабилна е, с голям багажник, големите гуми отзад са огромен плюс, също и покривалото за зимата. Моето дете е декемврийче и зимата спокойно си изкарахме с покривалото само. Съотношението лекота-стабилност е много добро. Всичко й се сваля и пере. Единствен минус е, че избелява черния плат на сенника.

# 263
hatred, а става ли за пътувания туиста? Аз няма да се размина с една количка явно колкото и да ми се иска. Ще се наложи да взема стабилна голяма количка в началото, но с мини автомобила, който към момента няма как да сменим ще трябва да взема и една по-малка за пътуванията. в Туиста ме привлече ниската цена в рая тойс на продукти с нарушена опаковка и това, че седалката се върти, та за първите месеци мисля че ще стане.

# 264
Внимавайте с Туиста с нарушена опаковка, пратиха ми две дефектни, сива и кафява. Писала съм преди няколко седмици.

# 265
  • София
hatred, а става ли за пътувания туиста? Аз няма да се размина с една количка явно колкото и да ми се иска. Ще се наложи да взема стабилна голяма количка в началото, но с мини автомобила, който към момента няма как да сменим ще трябва да взема и една по-малка за пътуванията. в Туиста ме привлече ниската цена в рая тойс на продукти с нарушена опаковка и това, че седалката се върти, та за първите месеци мисля че ще стане.

Не мисля, че twist е удобен за пътувания, не е много компактен в сгънато положение.
Въртенето на седалката беше това, което привлече и мен, както и сравнително ниското тегло за количка, която има такъв механизъм. Но просто маневреността брутално се влоши само след 2-3 месеца употреба.

# 266
Мелиото според мен е по-компактна.

# 267
Precious girl
Помня, но това е най-евтината количка за път, която намерих, на  която седалката може да гледа към родителя. Мелиото ми идва скъпа за втора количка, която наистина ще използвам да отидем до съседен град и да се разходим за няколко часа.
hatred, благодаря за отговора, явно ще продължавам да гледам.

# 268
Аз бих гледала за наличност по магазини и бих отишла да си я огледам на място, бяха ми запазили в кафяво в Младост, но се отказах. Просто след две греди, реших, че не е моята.

# 269
Hatred, по описанието ми звучи на гаранционен проблем. С първата Коя, която купих имах такъв проблем точно броени месеци след покупката. Дори в мола на места изведнъж усещах как трябва да приложа натиск, за да завие накъдето искам. В следствие се оказа проблем с шасито, не само гумите и получих чисто нова количка.

Орфео е много бюджетен вариант за пътувания и ползване като ръчен багаж за самолет, за тези, които не искат да купуват по-скъпият еквивалент.

Общи условия

Активация на акаунт