Къде в Бургас? Тема 63

• 36 149
  • 756
  •   1
Отговори
# 360
  • Бургас
Ирен, за водомери говорим. Независимо дали са за топла или студена вода те отчитат потребената вода. Топлофикация на база показанията си изчислява количеството топлина.

В НАРЕДБА № 4 ОТ 14 СЕПТЕМВРИ 2004 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ПРИСЪ … АЦИОННИТЕ СИСТЕМИ пише това:
Скрит текст:
Чл. 34а. (Нов - ДВ, бр. 63 от 2012 г., в сила от 17.08.2012 г. (*)) (1) Периодичните проверки на индивидуалните водомери като средства за измерване и разпределение на изразходваното количество вода в сгради - етажна собственост, се извършват през 10 години.
(2) Периодичните проверки по ал. 1 се извършват по искане и за сметка на потребителите от Българския институт по метрология или от лица, оправомощени за това от председателя на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор по реда на ЗИ.
(3) Резултатите от периодичните проверки на индивидуалните водомери се удостоверяват със знаци по реда на Наредбата за средствата за измерване, които подлежат на метрологичен контрол, приета с Постановление № 239 на Министерския съвет от 2003 г. (ДВ, бр. 98 от 2003 г.).
(4) Операторите са длъжни да осигуряват комплексна услуга за сметка на потребителите, която включва демонтаж на индивидуалните водомери, периодична проверка от лицата по ал. 2, монтаж и пломбиране.
(5) Когато длъжностно лице на оператора установи потребители с непроверени индивидуални водомери съгласно ал. 1, срокът за извършване на проверка на водомерите е три месеца. В случай че след изтичането на този срок не е извършена периодична проверка на водомерите, количеството изразходвана вода се начислява по реда на чл. 39, ал. 6.
Сега друг е въпроса дали не са или няма да допишат в скоро време дали допустимите водомери за монтиране след като се направи проверката да са само с дистанционно отчитане. Според мен ако не е написано вече, скоро ще го направят. Не ми се задълбава да ровя. Просто решение е етажната собственост да вземе решение и да смени всички водомери.

# 361
ВиК сменят водомерите за тяхна сметка, когато са извън жилището. Примерно- ако живеете в къща и водомерите са в двора. Затова по селата ги сменят те. Магазина срещу нас си изкопаха шахта и ВиК им монтира там водомера. Те нищо не плащаха.

# 362
Новият ДМ в "Братя Миладинови" отваря на 23ти. Ще има и -15% отстъпка по този повод от 23ти до 25ти при покупка над 25 лева Simple Smile

# 363
Да,аз ще се възползвам ...

# 364
  • у нас
Lale_Lili, благодаря за информацията.

# 365
  • Бургас
Във връзка с дистанционните водомери за студена вода намерих това в сайта на Камарата на Инженерите в Инвестиционното проектиране – Бургас
Скрит текст:
В тази връзка, „ВиК“ ЕАД гр. Бургас, в качеството си на оператор на ВиК мрежата на Бургаски окръг, изисква както от проектантите, така и от строителите да спазват нормативните изисквания. Необходимо е да се уточни, че монтирането на водомер с импулсни изводи за дистанционно отчитане, не е достатъчно условие за използването му /и издаване на разрешение за ползване на обекта/. Задължително е:

1. Водомерът да е снабден с т.нар. радиомодул за дистанционно отчитане
2. Радиомодулът да е програмиран /от вносителя или производителя/ за територията, обслужвана от „ВиК“ ЕАД гр. Бургас. В противен случай, софтуерът с който разполага водния оператор, няма да може да „чете“ и да извлича данните от водомера.

# 366
  • Бургас
В сайта на ВиК има списък с марките и моделите на водомерите, които те могат да "четат".
Но по принцип ако си купиш водомер от самото ВиК това е гаранция, че ще са съвместими.

# 367
  • Бургас
То е ясно че ще са съвместими, въпроса е ако правиш упражнението да сменяш водомер за топла вода, дали да сменяш и за студена. Оказва се че в един момент ВиК ще кажат хайде водомера на измерване(плащаш си) и ама не може този. Слагаш дистанционен. И ако преди два месеца си го играл това и пак отново... А това са и пари.

# 368
  • Бургас
Нищо не разбрах.

# 369
  • Бургас
Здравейте, къде в Бургас мога да занеса кимоно, за да му избродират един йероглиф?

# 370
Има читателски литературен клуб към регионалната библиотека Пейо Яворов ..
Това към съфорумката която си търсеше хоби ...

# 371
Здравейте, къде в Бургас мога да занеса кимоно, за да му избродират един йероглиф?

Преди доста време носихме да ни бродират лого на фирмени потници някъде в уличките зад Опреата, обаче не се сещам точно адреса. Може и да го няма ателието вече.

# 372
Здравейте ,  търся майстор за подмазване на  прозорци и врати след поставяне на дограма. Прозорците са много  и работата си е за няколко дена. Може ли да ми  дадете контакт на някой майстор, ако сте доволни от вашите.

# 373
Здравейте,може ли да ми препоръчате мебелист за поправка на гардероб?

# 374
Здравейте! Търся момиче или фризьор, които да ми направи прическа но в домашни условия. Няма да имам време да ходя в салони. Дали познавате някой?

Общи условия

Активация на акаунт