Къде в Бургас? Тема 63

• 36 154
  • 756
  •   1
Отговори
# 345
  • у нас
Karzz,  не знам колко ти е спешен ремонта, но Добрин не бих повикала отново у дома за какъвто и да е ремонт.
От към майстори е много трудно да намериш читав.

# 346
  • Бургас
Благодаря ви!
И аз съм пропуснала да си запиша контакт за точно такъв майстор.
Пералнята е купувана преди 7-8 г трябва да й изнамеря документите, да видя дали имат и сервиз.

# 347
Karzz,  не знам колко ти е спешен ремонта, но Добрин не бих повикала отново у дома за какъвто и да е ремонт.
От към майстори е много трудно да намериш читав.
Виждам,че темата с пералните продължава.
Ние ползвахме услугите на Денис и сме много доволни. Прилагам номера му +359889587108

# 348
  • Бургас
+1 за Денис. Превърнал се е в почетния майстор на всичките уреди във всички семейни жилища Simple Smile

# 349
  • у нас
Денис има ли сервиз някъде?

# 350
  • Бургас
Записвам си и номера на Денис!
Между временно говорих с майстор от Арт Електрик, утре по-обяд да дойде. Да видим какво ще направи.

# 351
  • Бургас
Няма сервиз, ходи по домовете.

# 352
Здравейте. Имам въпрос около смяната на водомерите. Вчера забелязах, че на вратата на входа са залепили уведомление от Топлофикация, че в срок от 30 дни от получаване на уведомлението, трябва да подадем заявление за смяна. Изброени сме поименно всички семейства и номера на апартаменти, които ползваме топла вода от Топлофикация. Така и не разбрах от кога тече този срок, тъй като на края на уведомлението е сложена дата 17.06.2025. 17.06? Едва ли е грешка, може би това е някакъв краен срок. Объркват ме тези хем 30 дни срок, хем датата от бъдещето, хем и информацията, която е навсякъде че крайният срок за подмяна е 01. 2027?

# 353
Водомерите са собственост на ВиК и е тяхно задължението за смяната им. Затова ви карат да подадете заявление за смяна, в него ще пише че ги сменяте по собствено желание. Смяната се прави от частната фирма на техен шеф. По-удобно е да дойде за  няколко водомера, а не за един. Затова са ви  изброили поименно.
Почти винаги им минава номера. Аз им отказах да а искам смяна. Ако желаят да си я организират сами. Вие ще си решите как да постъпите.

# 354
  • Бургас
Откога водомерите са собственост на ВиК?
Винаги ние сме си ги купували и само сме ги викали да ги плонбират.

Само на село ВиК собственоръчно си подмениха водомерите без да се подават никакви заявления. Ама те си знаят, че бабите на село и циганите няма да се затърчат по собствено желание да ги сменят.

# 355
  • Бургас
ВиК са собственици само до общия водомер, в самата сграда и вътре в обектите -не, само дават предписания, че трябва да се смени ако е над 10 годишен водомера

# 356
Знам, че са наша собственост и трябва да си ги сменим с наши средства, но изслушах интервю с шефа на Топлофикация Бургас, който казва, че време има, нали до 2027 г.е срока. Сега пък 30 дни...Питам тук, понеже предполагам, че навсякъде лепят подобни съобщения...

# 357
  • Бургас
По принцип разписано е в наредба 4, че през десет години трябва да минават метрологична проверка. А според европейска директива всички водомери за топла вода трябва да бъдат сменени до края на 2026 г. И ако вашите са надхвърлили този 10 годишен срок - попадате в списъка. А пък като веднъж ще се занимавате с това упражнение и да викате после ВиК да ви ги пломбира сменете най-добре и за студената.

# 358
  • Бургас
Това за 10те години не е ли за топломерите, не за водомерите, защото служителя на топлинното счетоводство вече ни ги смени два пъти. За наша сметка естествено Grinning
Нашия водомер за топла вода е на повече от 20 години и никой не ни е търсил за нищо.

# 359
При нас също разлепиха,но не съм се зачела,защотото аз правих ремонт и ги смених .Но срока наистина е до 2027 г.
Някой може ли да препоръча фирма за изработка на мебели,която да работи наистина качествено Simple Smile ? И това е малко по-необичайно-но искам пак падащо легло и за това и качеството ми е много важно .

Общи условия

Активация на акаунт