Къде в Бургас? Тема 63

• 36 039
  • 756
  •   1
Отговори
# 540
  • Бургас
Някой да има опит с лечение и грижи за раково болни последен стадий в Бургас? Ще на консултация в Дева Мария. Нали имат нова онкология уж. Оттам насетне какво обаче... Много въпроси имам. Ако има някой, минал през това със свой роднина, може ли да ми пише на лично.

От опит с баща ми, който беше онкоболен мога да кажа, че всеки се оправя поединично. В Дева Мария отделението е за химиотерапии. Иначе в окръжна има отделение за палиативни грижи, което не зная дали го има още, защото го затвориха по време на Ковид. Дали го възстановиха не зная, но предполагам, че там условията няма да са никак добри. Общо взето хората ги гледат в къщи с помощ от роднини и болногледачи.

# 541
  • Бургас
Отделение за палиативни грижи има в КОЦ, в сградата до Трета поликлиника. Има КП за палиативни грижи, но съм чувала, че я усвояват чрез пациенти, които все още не са в терминален стадий и нямат кой знае каква нужда. Ама ги вземат, да усвоят пътеката.

В УМБАЛ Бургас КОЦ ползва под наем седмия етаж в Хирургическия корпус, където е администрацията, операционните и отделението, където настаняват след операции.
В Терапевтичния корпус - високата сграда, пак ползват под наем 9 ет., където извършват химиотерапиите.
На ет.10 е хосписът на УМБАЛ - Отделението за долекуване, който е постоянно пълен с пациенти след инсулти, за раздвижване и т.н. Онкоболни там рядко вземат, да не кажа никога. То е изцяло платено, не работи по каса. И въпреки това е чудо да се уредиш.

В частния хоспис в Лъка може и да приемат такъв пациент. Но и там рядко има места.

Права е Irene - всеки се оправя сам.

# 542
При нас вариант за гледане вкъщи няма - наистина няма кой да е с него, освен ако не намеря трима-четирима души платено да сменят дежурства. Което според мен не е възможно.
Ще трябва да търся други варианти.

# 543
  • Бургас
Питай в КОЦ за тяхното отделение.
Дева-та преди време май имаха и за палиативни грижи в бившата Военна болница, но не съм сигурна.

# 544
  • Бургас
Питай в КОЦ за тяхното отделение.
Дева-та преди време май имаха и за палиативни грижи в бившата Военна болница, но не съм сигурна.

Мисля, че там беше временно онкоотделението им преди да отворят в тяхната сграда.

# 545
Здравейте, къде може да се отиде, за да се изчисли евентуална пенсия, където да проследят през годините осигуровки, документация...всичко. Казаха ми за някаква жена около Космос, но нищо конкретно.

# 546
  • Бургас
И аз съм виждала някъде, близо до сградата, където са лекарските кабинети. В страницата на НОИ имаше калкулатор, мисля, че с  ПИК номер от НАП може да се видят доста неща.

# 547
  • у нас
Здравейте, къде може да се отиде, за да се изчисли евентуална пенсия, където да проследят през годините осигуровки, документация...всичко. Казаха ми за някаква жена около Космос, но нищо конкретно.
В кооперацията срещу Космос, където е Лината. Там има такъв офис.

# 548
  • Бургас

Майка ми ходи директно в НОИ. Много любезни бяха и всичко обясниха. Преди това се беше консултирала с една счетоводителка, тя й беше изчислила по-ниска пенсия, а й отпуснаха по-висока.

# 549
  • Бургас
Мога да дам координати на счетоводител в Изгрев, близо до Църквата, ако е удобно като район. Тя подготви на майка ми документите, когато се пенсионира.

# 550

И двете жени са бивши служителки на НОИ - взех координатите от наш приятел.

Център за пенсионни услуги
бул. "Стефан Стамболов" 132, партер - през няколко врати от входа на "Лина"

Ж. Стойкова - 0896 744 004
М. Димитрова - 0888 698 824

Извършва цялостно пенсионно обслужване.
Определя правото на всички видове пенсии.
Консултации, изчислява коефициенти.
Попълване на осигурителни книжки.

# 551
Благодаря на всички включили се ✌️

# 552
Здравейте искам да направя подарък. Знаете ли дали в Бургас има място, където правят масажи за двойки?

# 553
  • Бургас
Здравейте. Искам да сменя водомера у дома с такъв с дистанционно отчитане. Откъде мога да купя такъв водомер: искам и да го инсталират. Някой ако е минал по този път, моля да ми сподели стъпките.

# 554
ВиК извършват услуга - демонтаж на стар и монтаж на нов водомер.
Водомер може да си закупите от магазин в сградата на ВиК.
Подавате заявление на 1 етаж - Център работа с клиенти и си оставяте тел.номер - те Ви звънят да се уговорите.

Ако си имате майстор за демонтаж и монтаж, подавате заявление за пломба на водомер.

Общи условия

Активация на акаунт