Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 3)

• 16 888
  • 369
  •   1
Отговори
# 210
Извадихме и ние тротинетката, защото се заглеждаше, обаче ми се струва малка още да я возим на нея. Леко да се наведе настрани и има вероятност да падне. Освен това, слиза в движение Smiley Та, засега остава триколката, като средство за придвижване.

Днес запазих място за септември в частна градина, която дава точка и съм спокойна. Директорката много ми допадна и честно казано няма да съжалявам, ако не я приемат в държавна. Заехме последните места, така че наистина трябва да се действа от сега.

# 211
  • София
Здравейте и от нас!
Рая от РД си ходи, не е много уверена, но се справя. Записах я на гимнастика в Литълджим и всяка неделя сме там, доволни сме.

Има само 2 зъба, все още нищо не говори.

От известно време е голяма драма вечерното приспиване. Започваме в 8.30, тя е уморена, заспива на земята, но като я сложа в леглото се започва истеричен плач, гушкам я, говоря и, пробвам пак и не става. Днес един час рева, почна да хълца, скъса ни сърцето и я оставих на земята в нейната палатка да спи върху едно одеяло. От напрежение и безсилие и аз почти рева, кажете как процедирате- оставяте гу да плачат или какво?
Консултант ли да питам, период ли е, ами ако така се научи да спи на земята?

# 212
Мила Теди, представям си колко ти е трудно в такива моменти. Според мен е просто период, в момента те влизат от фаза във фаза буквално. Ако все пак нещо те притеснява, няма лошо да потърсиш мнение на психолог. Ако през нощта Ник се събуди, вземаме го при нас на спалнята, не го мисля сега как ще продължи на по-късен етап. Важното за момента е, че всички спим спокойно.
Ник е с 6 зъба, изправя се, прави крачки, придържайки се, но не ходи. Казва на всичко "мама". Не имитира животни, но помни движения, които съм му показвала към песнички. Обожава книжки с животни. Както вече бях писала, аз тръгнах на работа и ММ остава до октомври с Ник. Аз не съжалявам, че се върнах на работа, сега опитвам и най-накрая да тръгна и на фитнес🙂 Единственото неприятно е, че последните две седмици има моменти, в които Ник плаче като се прибера и като го взема(е, 10 секунди и му минава, но все пак). Много се е привързал към баща му и дори понякога го сочи и го предпочита.

# 213
Теди, а през деня Рая как спи? Дали не е преуморена просто и затова изнервена? Достатъчно дълъг ли е ритуала преди сън - гледай да са някакви по-тихи игри, по-приглушена светлина и т.н, за да може да се успокои нервната система на детето.

Иначе аз винаги съм за консулнант по сън - ползвала съм няколко пъти услугите и съм доволна. Но това вече е индивидуално и си зависи най-вече от родителите.
При нас малката заспива сама, гушкаме я преди лягане, но се избутва с ръце и крака и си иска в леглото. Върти се 10тина минути с една играчка и си заспива. Ако се събуди през нощта, просто я погалваме по челото, шъткаме и тя заспива. Е, ако плаче, я гушкаме. Но не взимаме в нашето легло през нощта - категорично не искам да въвеждам навик, който после ще се чудим как да махнем.

# 214
  • София
аз пък се радвам че най-накрая се научи да спи при нас на леглото хахах. Винаги си заспива в кошарата, но беше ад че когато се събудеше и не искаше нито гушкане, нито да легне при нас, но лека полека го научихме, сега сам цъфва и идва при нас. Баткото беше същия, ако е имало нужда сме го взимали, но винаги за заспиване в неговото легло.

# 215
  • София, България
При нас заспиването не мога да кажа, че е толкова трудно колкото това да остане спящ дълго време.
Какво правя: винаги го слагам по едно и също време, като гледам да е имал достатъчно интервал на будуване (около 5 часа е буден - от 16:00 до 21:30, ако е станал в 15:00, пак ляга в 21:30 не по-рано)
Ако по някаква случайност е на две дремки през деня, вечерта заспиването е по-трудно. За това гледам да се придържаме към едно спане през деня. Така и нощния сън е по-добър. Преспал ли е много през деня, вечер с 300 зора заспива и нощно време през 1 час се буди.
Също идва към 4-5 сутринта в кревата. Научил се е и си го търси. Точно като при Мацето се тръшка, бута, не дава да го пипнем, поне докато не се разсъни.
Но не ме притеснява този път спането на спалнята, за разлика от едно време с брат му, когато се стараех всичко да е като по учебник.

Оставям ви информация да се запознаете с #BGMлоялнапрограма , ако не сте я видяли вече, заслужава си. Събирате точки, чрез изпълнението на различни задачи и после можете да ги обменяте за ваучери към определени магазини. Много е интересна.

Последна редакция: вт, 18 мар 2025, 16:38 от Purple_Peanut

# 216
Аз кърмя малкия и той така заспива. Има вечери в които след като го накърмя той е все едно туко що станал от 2 часова дремка и е готов да покори света хаха. Тогава лежа просто около час в спалнята с него и чакам докато заспи, но не играя и не го пускам да слиза от леглото. Преди имаше неговото легло до нашето, но с кърменето през нощта реших да сложим от нашето легло двата големи матрака (имаме Boxspringbett) и с тях той е на едно ниво с нашето легло и все едно си е на негово легло но до нас без решетки или подобно. За мен много по лесно през нощта и той идва и ме събужда също вместо да реве за да го извадя от легло.
Има дни в които заспива за 15 минути и както казах и за 1.5 час. Преминават през фази.
Той при нас не спи, но ако дойде по няквкс причина, отивам аз от неговата страна на матраците хаха

# 217
  • Сливен
Момичета, на коя слънцезащита ще се доверите, за предстоящата, пролет, лято, есен 😅 - а бе с една дума, за вече идващите топли/слънчеви дни?

# 218
Аз съм много доволна от слънцезащитата на Ayan. Миналото лято ползвах само нея за дъщеря ми.

# 219
Момичета, на коя слънцезащита ще се доверите, за предстоящата, пролет, лято, есен 😅 - а бе с една дума, за вече идващите топли/слънчеви дни?

Този ползвахме миналата година и тази пак. От ДМ е. 

# 220
Мами, готови ли сте за утрешната битка?

Ние сме с минимален брой точки и едва ли имаме шанс,но ще пробваме пък каквото стане.Вие как мислите да процедирате след като намерите ясла?Аз възнамерявам да си пусна отпуска и първоначално да взимам Никол по-рано от яслата докато свикне.Доста е привързана към мен и мисля че ще е нещо страшно,но дано да греша..

# 221
Какво имаш предвид под минимален брой точки? Ако имаш предвид стандартните 12 точки (за постоянен, настоящ адрес и двама работещи родители) към които се добавят точките за първо, второ и трето желание, то сигурно повечето сме с такива точки. Grinning Надявам се на късмета си в томболата, на друго не. Честно казано не тръпна все още, защото има много време до 09.05. Тогава ще тръпна повече. Joy
Иначе ако приемат Ема мисля да отложа влизането до ноември. Тя е на 15.11.2023 г. Майчинството ми е до тогава. Може да се наложи да го прекратя с няколко дни и ще си пусна натрупаната отпуска. До края на февруари би трябвало да съм в платен отпуск и тъкмо ще видим как ще потръгне. Blush
П.С. Ема е доста общителна и много се радва на децата. Като я гледам в парка как хваща пътя и даже не се обръща да види там ли сме, се надявам бързо да свикне в яслата. Grinning

# 222
Какво имаш предвид под минимален брой точки? Ако имаш предвид стандартните 12 точки (за постоянен, настоящ адрес и двама работещи родители) към които се добавят точките за първо, второ и трето желание, то сигурно повечето сме с такива точки. Grinning Надявам се на късмета си в томболата, на друго не. Честно казано не тръпна все още, защото има много време до 09.05. Тогава ще тръпна повече. Joy
Иначе ако приемат Ема мисля да отложа влизането до ноември. Тя е на 15.11.2023 г. Майчинството ми е до тогава. Може да се наложи да го прекратя с няколко дни и ще си пусна натрупаната отпуска. До края на февруари би трябвало да съм в платен отпуск и тъкмо ще видим как ще потръгне. Blush
П.С. Ема е доста общителна и много се радва на децата. Като я гледам в парка как хваща пътя и даже не се обръща да види там ли сме, се надявам бързо да свикне в яслата. Grinning

Точно това имах предвид, да Grinning направо се отчайвам и като знам колко е сложно всичко.
И аз на това се надявам, тя се радва на децата ,ходи при тях ама ще видим.Каквото такова. Grinning

# 223
Защо " утрешната битка " ? Отваря системата за яслите ли ? За цялата страна ?

# 224
За София отваря утре. За другите градове не знам. Утре обявяват свободните места и започваме да нареждаме желанията. Blush

Общи условия

Активация на акаунт