Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 3)

• 16 882
  • 369
  •   1
Отговори
# 225
Кари ходи на ясла от януари и вече се справя много добре откъм адаптация. Сутрин влиза без да поглежда за мен. В яслата казват, че е калпазанка, каквато е и вкъщи де Grinning

Приеха я в СДЯ на миналото класиране с нормален брой точки 15 за първо желание.
Сега мислим да я местим в градината на кака ѝ.

# 226
Кари ходи на ясла от януари и вече се справя много добре откъм адаптация. Сутрин влиза без да поглежда за мен. В яслата казват, че е калпазанка, каквато е и вкъщи де Grinning
.......................
А как сте с боледуването?

# 227
Ами бива.
От сестра си беше лепнала този RSV вирус. После още веднъж нещо подобно.

Но пък сега в нейната група се бяха натръшкали с грип Б, а тя не го прихвана Hands Pray

# 228
Здравейте и от мен..Драги вече е на почти година и 4 месеца, все още отказва да ходи сам,предпочита да пълзи и изобщо не прави опити да прохожда. Всъщност той може да прави крачки сам и е правил,но много го е страх и отказва. Мен не ме притеснява това,защото все някога ще се престраши и ще се пуска вече сам..има около 12 зъба и избиват още. В края на февруари изкара много остър бронхит с тежко дишане,бяхме на ръба да влезем в болница,но с правилното лечение на 10ти март приключихме с лекарствата. Спи само по 1 път на ден ,дори и да стане в 7 сутринта,по-рано от 13 часа не го слагам да спи,защото той издържа страшно много и в повечето случаи спи не повече от час и 30 минути. Изключително кротко и спокойно дете е , изцяло сам се занимава вкъщи,затова и започнах къщна работа ( не съм се върнала на работа,а започнах нещо като бизнес). Изработвам покани,албуми,дигитални карикатури,книги за пожелания..абе крафт неща ейтака за кеф и разбира се за допълнителет доход,защото както знаете го гледам изцяло сама..баща му все още не проявява интерес към него,затова и заведох дело за родителски права. Ако имате интерес може да последвате страничката ми във фейсбук handmade with love KD . За ясла не се притеснявам в провинцията бързо става ,плюс това моята приятелка стана директорка на една от градините и вероятно ще си напусна работата в Стара Загора ,защото сама с детето там ще ми е по-сложно и ще започна работа при нея , а и май се очертава да съм госпожа на Драги 😁
Не е от приказливите деца, казва само мама и ам ам..маха за чао и за здравей когато той си реши , но е супер наблюдателен и помни много. Рано се научи да пие от сламка,с яденето няма проблем, даже сам си сменя рекламите на телевизора 😁 . Общо взето е това. Извинявам се за дългия пост,просто не съм се включвала няколко месеца.. ааа и да добовя все още е голямо въртене вечер и е заради зъбите ! 🙂

# 229
  • Сливен
Здравей. Не се притеснявай за прохождането - тези дни както говорих съм снаха ми, тя ми припомни, че големият ми племенник е проходил на година и 5 - 6 месеца. 😊 Съжалявам, за това с бащата на детето ти, по-скоро съжалението ще е за негова сметка- защото след време ще осъзнае, каква грешка е допуснал.

При нашият син - в момента 4 зъба му излизат, едните са пробили вече, другите леко се виждат. Ако ги смятам - общо 10 са. За яденето - само докато видя купата/чинийката с храна и се почва рев, докато не хапне и не се успокои.. 😑 Направо чак със сълзи и сополи, като види това ядене,ще кажат хората, че гладен го държим 😑.
Днес успя да обърне коша с боклука, купих нова мушама с едни животни по нея - 1 час им  се кара 😆🤣, после събори пердето с корниза до някъде 😱,.. С една дума - дълъг ден беше при мен. 😒

# 230
Така е, всичко и единствено е за негова сметка.. детето плаче от него и нормално смята го за непознат ,защото рядко го вижда и това е така,защото той все си търси оправдания да не дойде .

На Драги любимото му занимание е да пропълзи до скрина с дрехите му и да извади всички от там ,а тази вечер даже беше се наместил вътре и не знам как е влезнал в него 🙈 много обича да хвърля всичко зад гърба си ,може да го прави поне 1 час . Днес в една градинка има бели камъчета за украса не мога да го махна от там. Седна на земята и взе да ги хвърля зад гърба си 🤣 Редовният му номер е да отидем на центъра,вадя го от количката и започва да пълзи на всякъде по земята и да си тика количките. Предимно с коли си играе. А той не можеше да пълзи до годинката. Инъче сам се изправя по мебелите като се държи ходи ,аз го придържам навън само за качулката , ноо си личи ,че не е стабилен и това е от страх. Когато направи първите крачки срещу мен ,политна назад и не успях да го хвана . Падна по глава и на масата имам едни метални лайсни, които му отсякоха цял кичур коса ..а косата му е доста гъста и дълга . Чак му се беше образувала дупчица от липсващия кичур и беше текнало малко кръв. Очевидно се уплаши и от тогава би задната за прохождането. Но пък скоро в парка си говоря със сестра ми и той се пусна от една люлка и тръгна към  баба си. Много се зарадвах ,но от тогава не е проявил пак желание. Аз не се притеснямам,че няма да тръгне,по-скоро се дразня,че навън иска да пълзи,а цимента все още е студен , а и е мръсно. Отделно така си къса дрехите на колената и си надира обувките. Определено ще ми е по-спокойно да търчи ! 🙂

# 231
  • София, България
kristina.d за прохождането - щом проблемът не е двигателен, не се притеснявай, ще се отпусне. По-добре сам да го направи, отколкото да му давате зор и пак да падне лошо, да се наплаши още повече. Би могла да го стимулираш, когато сте навън - много ходене извън количката, за ръка или както казваш за качулката. Не му давай да сяда на земята много много, задавай му цели “хайде да стигнем до пейката” и всеки път когато стигне донякъде го хвали. На едно място докато е прав, тропайте с крачета, настъпвайте камъчета, така се забавляват и разсейват да не клякат и пълзят. Съвсем естествено е пълзенето да е предпочитано, когато е по-лесния вариант.

# 232
Здравейте.
Имам питане - какви алергени сте въвели към момента на бебчетата?
Преди малко се зачетох в менюто на една от яслите,  в които сме кандидатствали и ми направи впечатление, че в следобедната закуска за децата има - Млечен десерт с овесени ядки, стафиди и "орехи".
Към момента не съм въвеждала никакви ядки.Вие въвеждали ли сте и какви други алергени?

# 233
И ние сме назад с ядките. Единствено бадемов тахан съм давала, защото четох, че бадемите били лек алерген, в сравнение с другите ядки.
Може би е добре да въведа и други до яслата.
Аз да питам за меда, някой въвеждал ли е? Аз се замислям да го въведа в някакъв кекс или бисквити.

# 234
И ние сме назад с ядките. Единствено бадемов тахан съм давала, защото четох, че бадемите били лек алерген, в сравнение с другите ядки.
Може би е добре да въведа и други до яслата.
Аз да питам за меда, някой въвеждал ли е? Аз се замислям да го въведа в някакъв кекс или бисквити.

Аз съм въвела мед, Никол беше очарована от него и почти всяка сутрин и добавям една кафена лъжичка в мюслито.Папка си го с кеф.
Трябва и аз да опитам с ядки, че то уж все има време и накрая пак няма да остане.

# 235
Единствено мед не е яла и някои по-специфични ядки като кедрови, бразилски орех и макадамия. Сусам, фъстък, орех и други въведох още в 9-10 месец.

# 236
Бях започнала да въвеждам ядки чрез тахани , нооооо спря да яде всичко.. от една седмица яде само мляко 😣 Спря всичко, което се яде с лъжица, вилица и постепенно спря и храната, която се яде с ръце… Излизат два кучешки зъба, на моменти и вода не иска… Та съм безсилна за въвеждане на каквото и да е..
Мед не мисля да давам все още.

# 237
Момичета, а докъде сте със самостоятелното хранене с прибори? Ние сме доникъде и педиатърката каза, че съм закъсняла. Confused

# 238
  • София
с вилица яде, но с лъжица все още не. Когато му писне с вилицат продължава с ръцете. Изобщо не си закъсняла, голямото ми чак на 2,5г почна с прибори да яде, естествено че е хубаво от по-рано, ама не е драма

# 239
  • Сливен
С лъжица яде, от 1 - 2 седмици сам започна да дърпа лъжицата от ръката ми, като му помагам малко защото иначе мазало става на моменти 🙂.

Скрит текст:

Последна редакция: нд, 30 мар 2025, 13:51 от сикрет

Общи условия

Активация на акаунт